darekw127 30.10.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Pytanie takie, jak w temacie. Czy osłona do rury wodnej (począwszy od ławy fundamentowej, powyżej posadzki skończywszy) jest obowiązkowa? W warunkach z PGK nie ma nic na ten temat, ale może są jakieś przepisy ogólne, które to regulują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 30.10.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 ja nie mam w osłonie - osłona jest tylko jak rura przechodzi przez fundament - no i dałem piankę jak przechodzi przez posadzkę (od poziomu poniżej chudziaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikimka 02.11.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.11.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 ja w projekcie miałem osłonówkę PE 63mm, i tak jest, od zasuwy w ulicy do pierwszego kolanka przed wodomierzem w garażu ale czy jest obowiązkowa i co ten obowiązek reguluje niestety nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 02.11.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Rura osłonowa nie jest wymagana, aczkolwiek bardzo przydatna w przypadku awari rury.PzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 03.11.2009 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. W moim przypadku brak owej rury nie sprawił jednak kłopotów formalnych. A od strony praktycznej to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts