Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

W miniony poniedziałek wylaliśmy strop terivę. Nadchodzą przymrozki. Zastanawiam się, czy nie powinienem tego stropu czymś (folia/papa) przykryć na czas tych lekkich mrozów. Co podpowiedzą mi bardziej doświadczeni budowniczowie? Jest jakiś sens się tym zajmować?

Pozdrawiam.

https://forum.murator.pl/topic/132538-%C5%9Bwie%C5%BCy-strop-teriva-a-nadchodz%C4%85ce-przymrozki/

Niczym nie przykrywaj (chyba dałeś do betonu plastyfikator). Gdyby były miejsca na stropie gdzie gromadziłaby się woda po opadach to wywierć otwór na przelot i od spodu wyprowadź wodę na zewnątrz budynku (sposobów jest wiele).

Dzięki za odzew.

Niczym nie przykrywaj (chyba dałeś do betonu plastyfikator).

Beton zamawiałem w betoniarni - B20. Nie wiem, czy oni dawali jakiś "plastyfikator na przymrozki". Ja specjalnie sobie tego nie zażyczyłem, a chyba powinienem. Ale o tym wiem dopiero teraz.

Uważasz Brzoza, że te kilka dni które minęły od betonowania zrobiły swoje.

A czy jest sens (przy takiej pogodzie) ten strop polewać wodą?

Pozdrawiam.

np ja

..............Gdyby były miejsca na stropie gdzie gromadziłaby się woda po opadach to wywierć otwór na przelot i od spodu wyprowadź wodę na zewnątrz budynku (sposobów jest wiele).

tej rady proponowałbym nie słuchać

najkrótsza droga do problemów

A ja nosiłem się z zamiarem zrobienia mieszanki wody z plastyfikatorem (takim do minus kilku stopni) i podlewania nią tego stropu. Teraz dam sobie z tym spokój. Pojadę zobaczę, czy wewnątrz domu na wylewkach jest jeszcze woda. Jeśli jest, to ją "wychlapie" na zewnątrz i gra gitara. Pozdrawiam.