stmario 31.10.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Mam innego dostawcę pompy i instalatora od ogrzewania podłogowego. Pompa 10kW , dom z poddaszem użytkowym 170m2 p.u..Jakie przekroje rur od pompy do rozdzielaczy jaki przekrój rozdzielacza i jakiej średnicy pexy?. czy można podejść do tematu tak jak z tradycyjnym kotłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 31.10.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Tak, rozstaw rur dla chłodniejszego czynnika tylko się moze zmniejszyc, trzeba to policzyc przy zadanej temp. zasilania podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stmario 01.11.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ok. tak mi dotąd nabyta wiedza podpowiadała. Jednak w momencie podjęcia rozmów z instalatorem okazało się że na szkoleniu w Stieblu otrzymał wytyczne do ogrzewania podłogowego o sporo wyższych średnicach. dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts