Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pies a Podłogówka, proszę o radę.

roszki

Recommended Posts

Witajcie,

mamy w naszym domku ogrzewanie podłogowe na całym parterze,

na wiosnę planujemy kupić Labladorka ale zastanawiam się jak pieski znoszą ciepłą podłogę. Dla człowieka nie jest zdrowe spać głową blisko źródła ciepła, więc dla piesków zapewne również może to być uciążliwe.

Ja wy rozwiązaliście ten problem i jak wasze zwierzaczki sobie z tym radzą???

Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam

Sara

Nie przejmuj się, sprawa jest prosta, podłogówka jest zwykle podzielona na sektory. Nasz dalmatyńczyk ma kosz wiklinowy w przedpokoju i gdy grzejemy wyłączamy przedpokój. Jak ma ochotę się pogrzać przychodzi do salonu i rozkłada się na podłodze. Jak mu gorąco wraca do swojego koszyka :D . Salon też zresztą jest podzielony na dwie części i czasem dla niego wyłączamy jedną część. I tak załatwiamy sprawę naszego miluśnika. :wink: Pozdrawiam

madalena dziękuję za szybką odpowiedź, w sumie sprawa wydaje się być prosta :)

My w salonie mamy 3 pętle więc może dla psiaka się będzie wyłączać,

też myślałam o koszyku wiklinowym, co by pies czy posłanie nie było bezpośrednio na podłodze, ale i koszyk z czasem się nagrzeje.

Czy twój dalmatyńczyk wyczuwa gdzie jest ciepła a gdzie zimna podłoga?

Wiem, że Ci tego nie powie, ale czy zauważyłaś to może?

Oczywiście że widać że jest mu ciepło :D, zieje i leży rozleniwiony jak mops (choć to dalmatyńczyk). Jak mu za gorąco podnosi się i wraca do swojego koszyka. W koszyku ma dodatkowo leżonko z materiału. Jak ma ochotę znowu na ciepło, to przychodzi do salonu i rozkłada się jak długi. Takie to już te nasze psiny, mądre i same najlepiej wiedzą czego im trzeba :wink: . Pozdrawiam

Dla człowieka nie jest zdrowe spać głową blisko źródła ciepła, więc dla piesków zapewne również może to być uciążliwe.

Ale dla człowieka jest uciążliwe spać w budzie, a dla większości psów nie. Nie ma co dramatyzować. Zawsze można mu na tej podłogówce coś wyłożyć co zaizoluje od ciepła.

• 1 month później...
Piesek będzie prawdopodobnie uciekał jak mu będzie za gorąco - do Twojego łóżka :lol:

:lol: :lol: :lol: Bo życiu tak jest że nie ma piesków które nie śpią na kanapie.

Są tylko właściciele którzy się do tego nie przyznają http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_male/najlepsze/best52_(http://www.e-gify.pl).gif

Zrób mu legowisko z pianki obszytej jakimś grubym płótnem.

Nie każdy piesek lubi koszyk. Szczególnie te większe. No chyba że gryzać :D

Takie legowisko będzie izolować od podłogi, i będzie łatwe w utrzymaniu czystości. Można je prac w całości, lub tylko obszycie jeśli będzie zdejmowane jak poszewka. Dobrze też mieć drugie na zmianę :)

U mnie ze względu na to, że psy mam w domu a są futrzaste nie położyłam podłogówki pod klatką schodową i tam też rozłożyłam posłania, więc chodzą spać w chłodne miejsce i wszyscy są zadowoleni :wink:

To już duży ukłon w stanę psów i konsekwencje na przyszłość :lol: :lol: :lol:

Trzeba było i tam położyć podłogówkę, i tylko wyłączyć tą pętle :)

No chyba że i tak nie planowałaś grzać pod klatka schodową.

U mnie ze względu na to, że psy mam w domu a są futrzaste nie położyłam podłogówki pod klatką schodową i tam też rozłożyłam posłania, więc chodzą spać w chłodne miejsce i wszyscy są zadowoleni :wink:

To już duży ukłon w stanę psów i konsekwencje na przyszłość :lol: :lol: :lol:

Trzeba było i tam położyć podłogówkę, i tylko wyłączyć tą pętle :)

No chyba że i tak nie planowałaś grzać pod klatka schodową.

Nie, nie planowałam i nie planuje grzać pod klatką schodową, robić podłogówkę tylko po to by była cały czas wyłączona = bezsensu wydana kasa;) pieski będę miała do końca swych dni jeżeli mi zdrowie pozwoli a jeżeli mi nie pozwoli to zabuduje i zrobię tam spiżarnio-składziko-pierdolnik :).