Julia100 31.10.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 WitamWykonałam tydzień temu ogrodzenie swojej działki. Oczywiście posłuchałam się złych rad i nie zleciałam wykonanie podmurówki. Fachowcy stwierdzili , ze teren jest częściowo podmokły ( bo jest niestety) i będzie problem z przemarzaniem ( ?) . W efekcie mam ogrodzenie z dużymi gdzie – nie gdzie dziurami pomiędzy gruntem i siatką. Wygląda to fatalnie i jest niefunkcjonalne. Już po wszystkim sama stwierdziłam ,że będzie problem z koszeniem przy siatce i wyrównaniem gruntu ( o kałużach już nawet nie wspomnę pomimo że teren był zmeliorowany) . I teraz rodzi się pytanie – co robić. Czy jest jakaś metoda , żeby naprawić ten błąd ? Zastanawiałem się nad zastosowaniem gotowych podmurówek , ale ich montaż będzie chyba trudniejszy niż wylanie murku. Sąsiad proponował żeby kupić rozbiórkowe płytki chodnikowe 35 x 35 i wkopać pod siatkę ( ale pozostaje problem zamontowania ich w przy słupkach gdzie są placki betonu ) i dlatego to rozwiązanie nie bardzo mi pasuje. A może są jakieś inne sposoby . Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 31.10.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Dawaj zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julia100 31.10.2009 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Muszę jutro zdobić i wstawię.dobrej nocy[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julia100 31.10.2009 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Na razie mam tylko takie http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/ogrodzenie.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 31.10.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Julia100 twoje zdjęcie mnie rozwaliło.Co ty przeżywasz ? trawa urośnie, skosisz i będzie ok.Co to w ogóle za siatka jakaś prowizorka czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.11.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ... mam ogrodzenie z dużymi gdzie – nie gdzie dziurami pomiędzy gruntem i siatką.Wygląda to fatalnie ... ... Czy jest jakaś metoda , żeby naprawić ten błąd ? .... tak, jest metoda wynajmuje się osobnika płci męskiej z łopatą / mąż też może być / i mówi sie mu , ze ma nagarnąć gdzieniegdzie ziemę pod tę siatke - tak aby było ładnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julia100 01.11.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Julia100 twoje zdjęcie mnie rozwaliło. Co ty przeżywasz ? trawa urośnie, skosisz i będzie ok. Co to w ogóle za siatka jakaś prowizorka czy jak ? To jest zdjęcie przodu - tam na razie jest prowizorka. Na bokach i z tyłu jest już normalna siatka. Dzisiaj pojadę zrobić zdjęcia. Czyli radzicie, żeby dać sobie spokój z murkami ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 01.11.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Jasne że daj sobie spokój, podsyp ziemią pod siatką, grabkami wyrównaj i będzie ok. (chłop ma to zrobić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz2005 01.11.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 WitamWykonanie podmurówki to:1.) Kilkadziesiąt metrów sześciennych betonu wlanego dosłownie w błoto2.) koniecznie trzeba zazbroić i dać dylatacje na takiej długości bo na pewno będzie pękać3.) Na dole płotu radzimy sobie w ten sposób że przewiercamy słupki ok 7-10 cm od ziemi i przeciągamy drut do siatek oraz napinamy go za pomocą zamków dostępnych do kupienia w sklepie4.) Po jakimś czasie trawa i inne paskudztwa tak skutecznie przerosną ww. drut że nie będzie sposób go wyrwać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts