Gannia 31.10.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Drodzy Forumowicze, Zakładając komentarze nie ukrywam, że bardzo liczę na Waszą pomoc, na rady, słowa wsparcia a czasami i delikatną krytykę Zapraszam zatem, czujcie się jak u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 31.10.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 No to jestem pierwszy Wszystkiego najlepszego na całą budowę . W miarę możliwości służę pomocą. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.10.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 druga Gania powodzenia i kciuki trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 31.10.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 bardzo dziękuję za przemiłe powitanie i dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 01.11.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Gannia tez trzymam kciuki i życzę powodzenia:)) kibicuje Ci od początku i obiecuje ze bede śledzic uwaznie twoj dziennik:) Wiec ruszajcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.11.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Ha ha ha, pierwsza to byłam ja!!!!!! Prawda Ganniu???????? Przepiękna działka, (jak byłam to jej jeszcze nie było), tylko strasznie szkoda mi tej gruszy , ale jak mus... my też musieliśmy troszku wykarczować . Widzisz jak to dobrze mieć teściową... zwłaszcza geodetkę... Ps. czekam na rozszyfrowanie "zwinklowania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 01.11.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Ha ha ha, pierwsza to byłam ja!!!!!! Prawda Ganniu???????? Przepiękna działka, (jak byłam to jej jeszcze nie było), tylko strasznie szkoda mi tej gruszy , ale jak mus... my też musieliśmy troszku wykarczować . Widzisz jak to dobrze mieć teściową... zwłaszcza geodetkę... Ps. czekam na rozszyfrowanie "zwinklowania" Arctica jasne ze byłas pierwsza nie twierdze ze jest inaczej chciałam tylko powiedzieć ze kibicuje "od poczatku budowy" ktora sie własnie rozpoczyna:)) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 01.11.2009 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 prawda Arctica cieszę się z każdego życzliwego głosu gruszki też było mi strasznie szkoda, no może trochę mniej jak zaczełam brodzić po kostki w ulegałkach w upojnym towarzystwie os i szerszeni Poza tym po ścięciu widać było, że nie do końca zdrowe to drzewko było, więc prędzej czy później się byśmy z nią rozstali.. a jeżeli chodzi o zwinklowanie, to chyba chodziło o te ogrodzenie deskami placu budowy... chyba.. do końca nie wiem, bo ekipa chociaż polska to jakimś niezupełnie zrozumiałym dla mnie językiem mówi.. jedynie przekleństwa są takie same wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.11.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Spokojna głowa... gruszki już rżnąć nie będzieta... ale do końca budowy to się pewno dogadata ... i to po ichniemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 01.11.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Witaj Gannia Działka ładna, las... tylko z tą wodą szkoda, że tak mizernie Ale jakoś to będzie, do wiosny przefarbujesz włosy i w okularach pójdziesz do wodociągów Arctica była pierwsza... w dzienniku PRAWDA??? To prawda mnie rozbawiło -chichrałam jak głoopia Gannia bo budowlancy mają swój język... ja pamiętam jak szukałam breszki A coróz poznaję nowe słowa.. ostatnio haftry - nic wspólnego nie ma z haftowaniem - pocięte kawałki - małe paski blachy obróbkowej i za ich pomocą łapany jest np. kosz za krawędzie z jednej strony a do łaty przybijany gwoździkeim drugi koniec... Arctica napisała: Spokojna głowa... gruszki już rżnąć nie będzieta... ale do końca budowy to się pewno dogadata ... i to po ichniemu Ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.11.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Cała przyjemność Twojego chichrania po mojej stronie A co to są breszki????? Może by tak słownik napisać... albo chociaż nowy wątek "słownik dla początkujących budowlańców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 01.11.2009 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 taka_ja witaj Nam na sam koniec fundamentów mają wylać szarówę.. i nawet mój tata budowlaniec nie wiedział o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.11.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Dziś musieliśmy podjać ważna decyzję - czy podwyższyć wysokość fundamantów o grubość jednego bloczka? Garaż jest niżej wg projektu, ale teren jest nierówny i do garażu wjeżdżałoby się jakby w dół trochę.. Witam Proponuję podnieś dom o jeden pustak tak aby do garażu przynajmniej był poziom. Mówiłaś ,że lubisz schody więc jeden wiecej nie zaszkodzi. Zresztą ja wyznaję zasadę ,że jeżeli ustaliłeś poziom domu to teraz daj w ciemno 30 cm wyżej. Jakoś tak sie dzieje ,że wszystko w koło domu sie podnosi i z czasem okazuje sie że dom jest za nisko posadowiony. Po przejściach początkowych możesz powiedzieć " co nas nie zabije to nas wzmocni" ,dalej będzie łatwiej , oby tylko brygada okazała sie sumienna. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 02.11.2009 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Dziś musieliśmy podjać ważna decyzję - czy podwyższyć wysokość fundamantów o grubość jednego bloczka? Garaż jest niżej wg projektu, ale teren jest nierówny i do garażu wjeżdżałoby się jakby w dół trochę.. Witam Proponuję podnieś dom o jeden pustak tak aby do garażu przynajmniej był poziom. Mówiłaś ,że lubisz schody więc jeden wiecej nie zaszkodzi. Zresztą ja wyznaję zasadę ,że jeżeli ustaliłeś poziom domu to teraz daj w ciemno 30 cm wyżej. Jakoś tak sie dzieje ,że wszystko w koło domu sie podnosi i z czasem okazuje sie że dom jest za nisko posadowiony. Po przejściach początkowych możesz powiedzieć " co nas nie zabije to nas wzmocni" ,dalej będzie łatwiej , oby tylko brygada okazała sie sumienna. Powodzenia Decyzja podjęta, podnosimy o jeden bloczek Mam nadzieję, że teraz już będzie z górki.. Ekipa dziś na budowie była przede mną dzień krótki, więc chcą zaczynać wczesniej... Dzięki za pozytywne fluidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 03.11.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 nie życzę wiecej takich przygód hm..... chociaz jakies zawsze musza byc zeby zapamietac ze sie dom budowało, no i widze wszystko szybko i sprawnie idzie oby tak dalej i niech pogoda dopisuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 04.11.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Gannia, przyszłam się przywitać i szepnąc kilka miłych słów. Macie śliczna działkę i bardzo fajny projekt domu. Mamy nadzieję wkrótce być na podobnym etapie, a Wam gorąco kibicujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 04.11.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Może jeszcze warto rozprowadzić kanalizację pod poziomem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 04.11.2009 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Zbigniew100 to cenna uwaga, dziękuję tak wlaśnie chcemy zrobić, ale to już na wiosnę.. te wodociągi będą mi się po nocach śniły Dlatego teraz nie robimy wylewki, tylko obsypujemy piachem fundamenty i muszą poczekac na "lepsze czasy"... AGP dzięki, że zajrzałaś do mnie Kciuki zawsze się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 04.11.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Zbigniew100 to cenna uwaga, dziękuję tak wlaśnie chcemy zrobić, ale to już na wiosnę.. te wodociągi będą mi się po nocach śniły Dlatego teraz nie robimy wylewki, tylko obsypujemy piachem fundamenty i muszą poczekac na "lepsze czasy"... AGP dzięki, że zajrzałaś do mnie Kciuki zawsze się przydadzą My robimy tak samo - wylewamy ławy, stawiamy ścianki, ocieplamy, izolujemy, zasypujemy i do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 05.11.2009 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 My robimy tak samo - wylewamy ławy, stawiamy ścianki, ocieplamy, izolujemy, zasypujemy i do wiosny No właśnie.. i tu mam kolejny problem, bo nie robimy teraz ani ocieplenia ani izolacji.. myślicie, że może tak zostać? No i w ogóle czy te ścianki fundamentowe muszą być ocieplone od samego dołu czyli od ławy? Czy tylko to co wystaje ponad ziemię? Głupie pytanie może, ale laik jestem totalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts