Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKA IMPROWIZACJA skomentuj proszę, liczę na Waszą pomoc

Gannia

Recommended Posts

akurat teraz nie jest atrakcyjna cenowo jesli chodzi o tarcice.. tez bralam od tej milej Pani jak w pewnym momencie braklo

naprawdę? Ja dostałam od niej najtańszą ofertę na więźbę.. drewno też od niej biorę..

mówisz, że ceny podnieśli.. hmm...

Zbysiu, za dużo schudłeś to i wiatr Ci przeszkadza ;)

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie wiem czy podniesli bo teraz potrzebuje co innego niz wczesniej, wiec porownania nie mam, jedynie co moge porownywac z innymi miejscami,

Czasem oplaca sie ciagnac z tartaku nie okolicznego tylko np 100km stad... nawet z transportem moze wyjsc taniej. a jak dogadasz sie z sasiadem zeby kupic na spolke to juz w ogole taniej :)

Więźba super!!!! Teraz to dopiero widać kawał domiszcza, tamto wczorajsze odwołuję;-) Mąż się tylko trochę zrewanżował za pomoc przy przenoszeniu mojego mega wielkiego gresu. Do tej pory nie wyszedł z szoku, jak Piotrek mógł nosić po trzy paczki:-) Aniu, po dachu i oknach instalacje, tynki i wylewki. Z tym, że na przykład instalacja podłogówki po tynkach... A drzwi to może wstawcie sobie tymczasowe, jakby co to dysponujemy takimi. Bo moje drzwi trochę ucierpiały od różnych "pożal się boże" fachowców...

dziękuję kochana :)

Teraz czekam aż Ty mnie na budowie odwiedzisz i coś doradzisz? Bo mam mętlik lekki..

Dzięki za wskazówki, choć sama nie wiem jeszcze czy będę miała podłogówkę.. podoba mi się bardzo u Ciebie ciepła podłoga, ale ja się waham nad drewnem/panelami w salonie.. :confused:

I jak masz jakieś tymczasowe drzwi to my bardzo chętnie :) tez myślałam, żeby właściwe wstawić na sam koniec, bo fachowcy.. wiadomo..

Jeszcze trochę i domek gotowy.

Gratulacje.

Ps.

Mała uwaga techniczna, ściana szczytowa dobrze aby nie była wyprowadzana do poziomu krokwi. Robi sie wtedy mostek termiczny. Osłania ją tylko dachówka.

Na ścianę dobrze jest dać izolację od góry.

Ps.

Mała uwaga techniczna, ściana szczytowa dobrze aby nie była wyprowadzana do poziomu krokwi. Robi sie wtedy mostek termiczny. Osłania ją tylko dachówka.

Na ścianę dobrze jest dać izolację od góry.

ale jak to nie wyprowadzona?

a możesz to tak bardziej dla laika przystępnie? :oops:

• 2 weeks później...

Naplażowałam się i wróciłam już znad gorącego Bałtyku :) Tak gorącego, że nawet ja się kąpałam kilka razy, a trzeba wiedzieć, że dla mnie zawsze jest za zimna woda ;)

Dach się ma robić od jutra, niestety urlop przeszedł na oczekiwaniu na materiał.. a miałam nadzieję, że przyjedziemy i dach już będzie gotowy :rolleyes:

Renka, tak się nadumałam nad kolorami, tak wymyślałam.. że wymyśliłam.. dach będzie ceglasty :lol2: