Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKA IMPROWIZACJA skomentuj proszę, liczę na Waszą pomoc

Gannia

Recommended Posts

Arctica zapraszam :)

Ja do tej pory nie wiedziałam, że lubię zbierać, ale taka jakaś pazerność mnie ogarnęła na te grzyby, że aż się zdziwiłam :cool:

Jeden miejscowy ma mi pokazać swoje grzybne miejsca :wiggle:.. kupiłam właśnie na allegro kaloszki i będę chodzić po lesie :)

Kala, ale ja mam zwykłe ogrodzenie.. siatka i podmurówka.. co prawda od razu się dla kilkorga sąsiadów robi, no ale mimo wszystko..

Twój płot za to bedzie cuuudny...:rolleyes:

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Dzień dobry.

Pracując pracowicie w pracy przeczytałam od deski do deski dziennik i jestem pod ogromnym wrażeniem.

Dom cudowny a roboty idą jak po maśle (mimo takich tam chwilkowych kłopotów).

U mnie nie ma już takich sukcesów i postępów wielkich - za to wychodzą babole - systematycznie i bezlitośnie.

A wykonawcy? - no cóż mają mnie głęboko w d......... czterech literach i nawet telefonów nie odbierają.

Cześć sipatka

dzięki za wizytę :)

No niestety, budowa jest ciężką sprawą i tak naprawdę należy przyjąć sobie jakiś margines błędu, nie będzie idealnie nigdy :(

ja do tej pory (odpukać!!!) miałam szczęście do ekip, choć nerwy były i płacz i zgrzytanie zębami, ale w sumie póki co jest ok

Na pewno nauczyłam się pokory i pozbyłam naiwności.. że ludzie są uczciwi i że im zależy.. zawsze wszystko jest cudownie przed wypłatą, potem mają Cię gdzieś :(

zaraz lecę do Ciebie z rewizytą ;)

Taki post długi spłodziłam i coś nacisnęłam i mi zniknęło. A niech to gęś kopnie ....

No to krótko - dzięki za pochwały - ty tak obficie - a ja tak skromnie - ale jakbym miała chwalić to co mnie zachwyca to by mi i nocy zabrakło.

Powodzenia w dalszym ciągu budowania. Ja teraz przez lata upiększać będę. Tylko co można zrobić jak się nie ma już wcale kasiorki?

Sipatko my tez nie mamy kasiory już... tzn mamy, ale mniej niż myśleliśmy, że będziemy mieli na tym etapie ;)

Także teraz oszczędzamy na czym się da, no i niestety pewnie ucierpi na tym mój ogródek ... chciałam wsadzić tej jesieni jeszcze jakieś krzaczki, np tuje.. ale nie wiem czy się wyrobimy..

Pytanko mam - czy tuje takie małe (ok 15 cm), jednoroczne, to można od razu do ziemi? Czy w pomieszczeniu trzymać je trzeba? Kupiłabym takie małe, bo są tanieee.. a że potrzebuję ok 150 sztuk, to już się robi kasa.. ;/ aha i jak to się sadzi? Jakaś kora czy coś? :oops: No nie znam się kompletnie..

Chciałam się jeszcze pochwalić, że okna będę miała w poniedziałek.. ech to forum działa cuda, wystarczy się poskarzyć :)

• 2 weeks później...

Bramy już w miarę przebolałam, ale wkurza mnie to strasznie ile razy o tym pomyślę :evil:

Teraz mam mega doła z powodu okien i tego, że mam wstrzymane inne prace (tynki) z tego powodu

Kasiu, ale w podstawowym projekcie macie tyle styro? Czy w tym energooszczędnym?

Bo my w tym drugim.. i jeszcze 30 cm wełny na poddaszu ;)

No i zapraszam znowu do nas jak będziecie w okolicy :)

Dzięki:) Będziemy dzwonic!

W projekcie po zmianach. Ja chciałam 25 ale architekt przekonał nas, że nie ma potrzeby aż tyle. No zobaczymy...

Z oknami to rzeczywiście zmartwienie:(

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale już wiem, że może byc gorzej:

To było rok temu.

Nasi znajomi mieli zamówione okna na wrzesień. Zamiast okien dostali wiadomośc, że fabryka się spaliła!

Na szczęście firma była ubezpieczona, ale zanim znowu ruszyli z produkcją, minęły 2 miesiące.

W listopadzie okna przyjechały i... wtedy się okazało, że częśc z nich jest do wymiany, bo źle wymierzone...

Jak słucham i czytam co może się przytrafic, to dostaję gęsiej skórki ze strachu!

Fahofcy, złodzieje, pomyłki i straszni sąsiedzi...

Tylko podziwiac, że jednak te domy rosną!

Oj, to faktycznie znajomi mieli problem :(

Ale najważniejsze, że dobrze się skończyło.. choć nerwów pewnie się najedli..

Kasiu, nie ma co się nastawiać, że będzie źle ;) Fachofców coraz mniej, uczciwi i rzetelni specjaliści powrócili do kraju, tylko czekają na zlecenia ;)

Choć ostatnio znalazłam kartkę na budowie " Chydrałulik poleca się.. " i nr telefonu :jawdrop: :lol:

Zaczyna mnie przerażać ta nadchodząca zima.. już ponoć pod koniec października mają byc mrozy.. a ja jeszcze chcę wylewki zrobić.. :(

Ale trudno, nie przeskoczymy tego.. :)

• 2 weeks później...