Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKA IMPROWIZACJA skomentuj proszę, liczę na Waszą pomoc

Gannia

Recommended Posts

Aniu powiedz mi proszę może być na priv ile kosztowała wełna na ocieplenie dachu i ile macie dokładnie metrów dachu. Porównam sobie z moimi i oszacuję dzięki temu ile musimy wyłożyć w przyszłym roku na ocieplenie dachu u nas. Zimy jednak nie od parady się zrobiły i trzeba się będzie za to wziąć, już się cieszę :sick:

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No Janioł piękny :rolleyes:

Nazwy ulicy nie mogę zaproponować, bo to jest droga gminna i nazwa musi nawiązywać do historii miejscowości lub jej dobrych cech :wiggle:

Zajmuje się tym jedna pani w urzędzie i ma na to pół roku :p

taką prace bym chciała :rolleyes:

Co do wełny to podam Ci oczywiście koszt i ilość wełny jaką kupiliśmy, ale całe moje wyliczenia poszły w siat wraz z moim komputerem.. :(

Też bym się cieszyła na ocieplanie.. zresztą w dalszym ciągu się cieszę, bo idzie to Piotrkowi jak krew z nosa.. no ale jest sam, więc troche mu ciężko. W każdym bądź razie już pierwsza warstwa leży :)

• 1 month później...

meg, to taki troszkę skundlony ONek, a wlaściwie ONka.. wzięliśmy ją ze schroniska, jest młoda i bardzo rozpuszczona.. poza tym ma chyba ADHD, bo nie usiedzi na tyłku, nawet jak je to cala chodzi :lol2:

Dużo pracy nas czeka z jej wychowaniem, ma chyba traumatyczne wspomnienia związane z jedzeniem, bo gdy dostają obie miskę, to ona mając swoją pełną nie pozwala Kundzi jeść :( sporo starć już było miedzy nimi i niejedna krew się polała, ale wierzę, że będzie dobrze..

Mam jeszcze jednego pieska, teriera szkockiego, też dziewczynkę (nie przepadam za psami - dziewczyna to dziewczyna :) ) ale ona już jest starutka i nie mieszka na budowie

Marzy mi się taki zwierzyniec jak Arctica posiada, ale to juz chyba nie w tym życiu.. :p

Arctica, wiesz jak się nie ma co się lubi.. myślę, że pokocham ten beton..

człowiek jest w stanie sobie wmówić wszystko, kiedyś wmówiłam sobie, że nie lubię czekolady.. i trwałam tak z pół roku conajmniej :p

• 2 weeks później...

cześć Sąsiadko :D

u nas ok, czekamy na wiosnę i pełnię sezonu budowlanego..

a co do śmieci to brak mi słów po prostu.. jak jestem w weekendy na budowie, to latam z aparatem i cykam zdjęcia tym co wywalają śmieci do lasu.. a tego jest sporo..

szkoda, że jak dzwonię na policje to mają to głęboko gdzieś.. :(

Myślałam ostatnio o Was jak sobie radzicie?

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

cześć, pamiętacie mnie jeszcze? :oops:

no nie mam czasu absolutnie na nic..

dziękuję, że Wy o mnie pamiętacie i czasami zajrzycie..

Malutka, śmiecą naokoło wszyscy niestety.. ileż o razy na policję dzwoniłam zgłaszając, żeby przyjechali.. ale a to radiowozu akurat nie mieli, a to nie wiedzieli gdzie dokładnie. w weekendy to całe wycieczki przyjeżdżają i tylko bagażniki strzelają.. taki naród niestety :bash:

w zeszłą sobotę sprzątaliśmy z synami las koło nas.. 12 wielkich worów zebraliśmy.. a jeszcze drugie tyle by było..

kala jestem, jestem.. tylko czasu na nic nie ma nigdy..

teraz cieplej się zrobiło, więc próbuję cos z działką zrobić. mam już 4 bzy zasadzone :)

domowa, oj dawno nie gadałyśmy.. mam nadzieję,ze będę mogła zwolnić niedługo i mieć czasu więcej.

a Zbysiowi bardzo dziękuję za życzenia :) dawno to było, ale takie rzeczy się nie przedawniają ;-)

Jak będziesz wpadać jak po ogień to się jeszcze poparzysz :p

A braku zdjęć trudno wybaczyć... oj trudno:rolleyes:... chociaż byś te bzy uwieczniła :wiggle:

Na trawkę jeszcze poczekasz.... za dwa tygodnie powinno już być widać igiełki... jak będzie padać:) bo jak nie to nasionka poczekają na bardziej sprzyjające warunki:lol:

..

w zeszłą sobotę sprzątaliśmy z synami las koło nas.. 12 wielkich worów zebraliśmy.. a jeszcze drugie tyle by było..

Chwali się , musisz dbać o przyrode.

Czasami chodzę z myśliwymi, to aż strach wchodzić z zagajniki, wąwozy czy skrajem lasów .

Wszystko, co tylko może sie przyśnić.

Podobno w Austrii to robią nawet badania DNA żeby dojść do właściciela śmieci.

Oczywiście winowajca pokrywa wszystkie koszty plus kara.

Tak by u nas pasowało.

Jak ten czas szybko leci.

Dopiero zaczynas budowe , a juz masz ocieplone poddasze i wylewki:eek:

To teraz czysta kosmetyka.

Pozdrawiam.:)

Ps.

Z takich porad do poddasza , o których zapominaja czasami inwestorzy;

Ściany szczytowe należy ocieplić od wewnątrz styropianem na wysokość 1 m od sufitu / jętek/

Tak samo komin i wszystkie ewentualne ścianki działowe i nośne jeżeli są.