Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKA IMPROWIZACJA skomentuj proszę, liczę na Waszą pomoc

Gannia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak Kasiu, zdjęcia dziś robione :)

Teraz chcesz obejrzeć a nie za tydzień jak będą gotowe?

No... nie za tydzień.

Jak najszybciej!

Schody musimy robić sami lub wcale i chodzi mi właśnie o to, JAK je robić.

Szczególnie, że chcialabym takie, jak u Ciebie:

drewniane trepy i białe podstopnice.

A już początek prac na Twoim zdjęciu wygląda ładnie!

Edytowane przez KasioMar

• 2 weeks później...

Dziękuję za odpowiedź, a pamiętasz może jak gres się nazywał? I jakie miał wymiary? Sami docinaliście czy był takich wymiarów dokładnie? Czy jest łączony pośrodku + jakaś fuga?? Na zdjęciach jest jakby z jednego kawałka, przynajmniej tak to widać :)

Dobrze widzę, że gres jest wyżej i stopnie drewniane są wsuwane pod niego?

Gres nazywał się Monocolor Superwhite, kupiłam w Leroy Merlin, kosztował coś ok 90 PLN za metr

Był w wymiarach 60x60 cm, sami docinaliśmy.

Na jedną podstopnice wchodzą dwa kawałki, są łaczone pośrodu - jak się dobrze przyjrzysz to widać, choć nie rzuca się to w oczy.. a fuga to dopiero będzie..

A co do montażu.. nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że to stopnie są na gres kładzione.. a w te przerwy to chyba warstwa kleju idzie..

ale pewności nie mam :oops::oops::oops:

Dopytam się, jak będę ze stolarzem rozmawiać, bo on tak się z tym uwinął, że nie byłam przy klejeniu stopni..

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Schody bardzo fajne! A stolarz godny polecenia?? Bo powoli i ja sie bede rozgladac za jakims konkretnym no i w nieduzej cenie:)

A jesli chodzi o kolor elewacji to cie rozumiem w 100% , swoj tez wybierałam z próbnika ( i to był najwiekszy bład) teraz razi po oczach, ale sie pocieszam ze jeszcze troszke i zblednie od słońca.