Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKA IMPROWIZACJA skomentuj proszę, liczę na Waszą pomoc

Gannia

Recommended Posts

cześć margay :D

Jak mi miło, że zajrzałaś do mnie :D

co do banków, to już jak o tym myślę, to dostaję gęsiej skórki.. kredyt załatwialiśmy prawie pół roku :evil:

No ale udało się i mamy to z głowy..

Drzewa też mi już "przeszły" na razie.. Na razie, bo jak już tam będę na miejscu to nie podaruję :evil: zarówno wycinki drzew jak i wywalania śmieci do lasu :evil:

Ostatnio przyuważyłam samochód, który w lesie się zatrzymał, kierowca otworzył bagażnik i wywalił w las dwie wielkie torby :evil:

pognałam za nim z aparatem foto i nacykałam mu zdjęć 8) doskonale widać nr rejestracyjny.. umieszczę to zdjęcie na forum Halinowa 8)

• Odpowiedzi 385
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hihihiii lubię takie suprajsiki

tylko na to, że ten co go sfociłaś czyta forum to bym nie liczyła :roll:

może chociaż ktuś z gminy :lol:

albo może jacyś jego znajomi? Po nr rejestracyjnym i samochodzie się można zorientować..

a czy ktuś z gminy.. nawet jeśli, to nic z tym nie zrobią.. zdjęcie nie jest dowodem, jak się dowiedziałam :-?

chory kraj :evil:

• 3 weeks później...

margay, cześć mamuśka :D

no tak jakoś nie ma o czym pisać :-?

zima trzyma, dziś jeszcze śniegiem tak sypnęło, że straciłam wszelką nadzieję na szybkie jej zakończenie :evil:

Dzwoniłam dziś do naszego kierbuda, nie zgodził się na pustaki w klasie 10 :-? musi być 15 :-?

Myślałam, że tutaj ciut przyoszczędzimy.. no ale cóż.. :wink:

Z przyłączem wodnym kłopot, bo ponoć "się nie da" i dostaliśmy odmowę z komunalnego :-?

co by tu jeszcze optymistycznego.. :-?

tak siadłam wczoraj wieczorem i zaczęłam się zastanawiać po co mi to było :-?

Hej, hej.... nie w ta strona dumasz :evil:

Śniegiem sypnęło, ale zaraz słonko wyszło...

W marcu jak w garncu, ze szczególnym podkreśleniem MARCA, jak by nie patrzeć to lepiej brzmi niż listopad...

Kierbud nie zgodził się na 10... nie oszczędzicie, ale będziecie mieli mocną chałupę...

Woda... jak się "ponoć" nie da, to widać trzeba mocniej zapytać... albo studnię wywiercić :wink: ...

A wieczorem nie myśleć o głupotach tylko winko jakieś z chłopem wychylić :wink:

Pani dobrerady do usług 8)

Pozdrawiam

Hej, hej.... nie w ta strona dumasz :evil:

Śniegiem sypnęło, ale zaraz słonko wyszło...

W marcu jak w garncu, ze szczególnym podkreśleniem MARCA, jak by nie patrzeć to lepiej brzmi niż listopad...

Kierbud nie zgodził się na 10... nie oszczędzicie, ale będziecie mieli mocną chałupę...

Woda... jak się "ponoć" nie da, to widać trzeba mocniej zapytać... albo studnię wywiercić :wink: ...

A wieczorem nie myśleć o głupotach tylko winko jakieś z chłopem wychylić :wink:

Pani dobrerady do usług 8)

Pozdrawiam

:D Nic dodać niż ująć, i tak by jej człek nie przegadał :lol: :lol: :lol: :lol: Posłuchaj pani dobrerady bo trafiła w samo sedno :D Głowa do góry, cyc do przodu bo sezon budowlany coraz bliżej, a ten powrót zimy to ponoć bardzo delikatny i krótki ma być :D

I nic się nie przejmuj bo wszyscy przechodzimy przez te same lub podobne zgryzy i chwilowe, nie raz załamki.........

dziękuję dziewczynki :D

no w jakiś taki wpadłam marazm leciutki, ale mam nadzieję się otrząsnąć i sprawić, że jutro ta szklanka będzie znów do połowy pełna :lol:

tak na marginesie dodam, że

po pierwsze primo nie piję wina bo się odchudzam

po drugie primo ultimo studnię mam, ale na 4 metrach.. niżej nie ma wody :-?

no ale co tam, jutro ruszam na gaz :lol:

i oglądać blachodachówki :lol: już mam kilka typów :p

panie i panowie dobrerady zawsze mile widziane :D

Ostatnio przyuważyłam samochód, który w lesie się zatrzymał, kierowca otworzył bagażnik i wywalił w las dwie wielkie torby :evil:

pognałam za nim z aparatem foto i nacykałam mu zdjęć 8) doskonale widać nr rejestracyjny.. umieszczę to zdjęcie na forum Halinowa 8)

To ty wojowniczka jesteś po prostu :D :D :D Na forum poznam Cię z nowej strony kochana :wink:

A w sprawie lasu to dziś na spacerze odkryłam ostatnią butelkę po panu H. no prawie się wzruszyłam :evil: W ubiegłym roku wyniosłam z lasu dwa wory, a ta bidulka musiała poczekać, aż odsłonią ją tegoroczne roztopy...

To trzymam kciuki za ceglane zakupy :wink:

Wiesz kochana.. wojowniczka, nie wojowniczka, ale nikt nie lubi jak mu się śmieci pod nosem wywala, prawda? :wink:

Zdjęcie na tamtym forum było kilka godzin, został zdjęte przez admina z uwagi na "narażenie dóbr osobistych", "ochronę danych" itd :-?

Ręce i cycki opadły, no ale taka nasza rzeczywistość :-?

Z cegielnią negocjuję ostro :D już wywalczyłam 20 groszy mniej na pustaku, zobaczymy, czy coś jeszcze wyduszę z nich..

Czy wiecie coś na temat odzyskiwania VAT za materiały budowlane? Podobno można odzyskać 15%.. na pewno dotyczy to pokryć dachowych ale podobno lista jest dłuuuuga..

Czy ktoś z Was z tego korzysta/korzystał??

Ciekawe jak wygląda proces.. :roll:

Nam nic nie zakwestionowali, tylko w tych fakturach gdzie formą płatności był przelew musieliśmy donieść potwierdzenia przelewów z konta. Paweł jest ekspertem, bo to on się tym zajmował, więc gdyby coś, to jak w dym :D

My składaliśmy dokumenty w ubiegłym roku i szybko dostaliśmy zwrot. Teraz zostały nam tylko jakieś drobiazgi, ale też będziemy składać...

• 2 weeks później...

Po prostu pięknie:)

Macie piękną działkę - ten sąsiadujący las jest po prostu super.

Projekt domu śliczny i wygląda bardzo wygodnie!

I już tyle zrobiliście!!

Fundamenty piękne, chociaż czarne :wink:

Chciałabym też już takie mieć :D :D

Pozdrawiam serdecznie i powodzenia!!!

Rychłego rozpoczęcia dalszych prac życzę :D

dziękuję bardzo za dobre słowo :D

Dom z jest z tej samej pracowni co Twój, więc podobny, zresztą Twój projekt także bardzo mocno rozważaliśmy :wink:

Działka jest faktycznie cudna, przeszkadza mi trochę bliskość słupów wysokiego napięcia jednak :roll:

tym bardziej, że jeszcze nie mamy prądu :lol:

najpiękniejsze w naszej działce jest to, że się powiększyła właśnie o kolejne 1000m2 :lol:

Niech ta zima ucieka, ja chcę budować!! :evil: