Gannia 14.03.2010 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Niech ta zima ucieka, ja chcę budować!! Jeszcze tydzień..... wytrzymasz???? nie wiem.. już nie wierzę, że to tydzień.. Pewnie do końca kwietnie potrzyma, larwa jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 15.03.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Niech ta zima ucieka, ja chcę budować!! Jeszcze tydzień..... wytrzymasz???? nie wiem.. już nie wierzę, że to tydzień.. Pewnie do końca kwietnie potrzyma, larwa jedna Ja też szału już dostaję dziś rano wstaję, podnoszę roletę i co??????? Jak zwykle zawieja śnieżna!!!! Przez noc napadało w piz............du śniegu.........ręce opadają........czepiłam się jednak tej nadziei że ponoć od czwartku ma być znaczna poprawa..........zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 15.03.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Margay, też nie miało Ci gdzie napadać i to przez te majty ... przestaję wierzyć w ich antykoncepcyjne działanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 15.03.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 oj to sobie poprawiłam humor .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 18.03.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 No i ją przegoniłaś Gratulacje! Wg zapowiedzi na najbliższe 10 dni - cały czas na plusie: między 5 a 10 st.C !!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 24.03.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Potrzebuję opinii i porad jak zrobić izolację poziomą.. Czy Zbigniew100 to jeszcze do mnie zagląda? Zdania są podzielone, więc chętnie się dowiem co polecacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.03.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Potrzebuję opinii i porad jak zrobić izolację poziomą.. Czy Zbigniew100 to jeszcze do mnie zagląda? Zdania są podzielone, więc chętnie się dowiem co polecacie.. Melduję sie na zawołanie . Może być specjalna folia do izolacji poziomej muru . Ważne aby wystawała poza obrys muru w celu połączenia jej z izolacją poziomą posadzki. Niestety widzę ,że dalej nic nie robisz z zagęszczeniem pisku. Po wymurowaniu ścian będzie trudniej. Proponuję z jednego pomieszczenia wybrać piasek tak aby zostało go około 50 do 70 cm i zagęszczarka go zagęścić , następnie warstwami co 30 - 40 cm. Tak robić następnie w kolejnych pomieszczeniach. Tego tematu nie moża przeskoczyć. Osiadanie posadzki po zamieszkaniu to szalone koszty naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 24.03.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 kochany jesteś No więc jak zrobić ta izolację? Folię? Papę? Ktoś inny stwierdził, że w ogóle nie potrzebna.. kołowrotek mam lekki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.03.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 kochany jesteś No więc jak zrobić ta izolację? Folię? Papę? Ktoś inny stwierdził, że w ogóle nie potrzebna.. kołowrotek mam lekki.. Daj folię izolacyjną, powinna być w składzie . Są różnej szerokości w zależności od grubości muru. Dać tak aby wystawała 5 do 7 cm do wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 24.03.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Potrzebuję opinii i porad jak zrobić izolację poziomą.. Czy Zbigniew100 to jeszcze do mnie zagląda? Zdania są podzielone, więc chętnie się dowiem co polecacie.. Melduję sie na zawołanie . Może być specjalna folia do izolacji poziomej muru . Ważne aby wystawała poza obrys muru w celu połączenia jej z izolacją poziomą posadzki. Niestety widzę ,że dalej nic nie robisz z zagęszczeniem pisku. Po wymurowaniu ścian będzie trudniej. Proponuję z jednego pomieszczenia wybrać piasek tak aby zostało go około 50 do 70 cm i zagęszczarka go zagęścić , następnie warstwami co 30 - 40 cm. Tak robić następnie w kolejnych pomieszczeniach. Tego tematu nie moża przeskoczyć. Osiadanie posadzki po zamieszkaniu to szalone koszty naprawy. edytowałeś Będziemy zagęszczać na pewno zanim powstaną ściany, chciałam najpierw hydraulikę rozprowadzić Nowa ekipa już się o to dopytywała.. Folia do izolacji muru - ok, zgadzam się.. nie wiem czemu ale nie lubię papy a jak się izoluje poziomo posadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.03.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Folia do izolacji muru - ok, zgadzam się.. nie wiem czemu ale nie lubię papy a jak się izoluje poziomo posadzkę? Po zagęszczeniu piasku , ułożeniu kanalizacji , zasilania wody , wykonaniu dopływu powietrza do kominka można wykonac podkłady betonowe gr 10 cm z betonu B 10. Przed wykonaniem docelowj wylewki dajemy np. 2 x folie budowlaną izolacyjną , następnie styropian i wylewkę z zaprawy cementowej, ale to wszystko po tynkachwewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 25.03.2010 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Zbysiu, jesteś normalnie debeściak Dziękuję baaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.03.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ale ślicznie tam u Ciebie ... tes kcem las... taki prawdziwny kłujący... jak Twój ... ja mam tylko golasy teraz , już niedługo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 30.03.2010 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Arctica, to nie jest las, niestety, tylko tak wygląda.. To wąski pas drzewek, zresztą mocno przetrzebionych ostatnio No ale mam w planach zadbać o ten kawałek ziemi Ty to dopiero będziesz miała las na tych hektarach Czy wiecie, które z drzew iglastych najszybciej rosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 01.04.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Z okazji świąt Wielkanocnychżyczę wszystkiego tego,co od Boga pochodzi.Oby skrzydła wiary przykryłykamienie zwątpieniai uniosły serca ponad przemijanie http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1390.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.04.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 http://swojanka.w.interia.pl/Wielkanoc%20015.JPGRadosnego, wiosennego nastroju, miłych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz niespodzianek od zajączka z okazji Świąt Wielkanocnych życzy Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 04.04.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Wesołych Świąt!Pełnych miłości i wiosennej radości!!!http://images42.fotosik.pl/191/ac27d6bd5f7aac38.jpg Późno, ale nie mogłam nic znaleść po zmianach na FM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 05.04.2010 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Bardzo Wam dziękuję za życzenia Nie mogłam się połapać w tym nowym forum, już nie mówiąc o tym, że strona mi się otwierała pół godziny ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.04.2010 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Gannia, zajrzałam do Twojego dziennika zaciekawiona projektem Archonu - kiedyś planowałam Dom w Astrach firmy Archon, ale ostatecznie powstał inny, choć baaaardzo podobny, zwłaszcza we wnętrzu. Mają dość dobrze przemyślane projekty, więc pewnie będziesz zadowolona z funkcjonalnosci domku. Będę zaglądać, bo projekt b.ładny Pozdrawiam świątecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 05.04.2010 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) dziękuję Moniu za odwiedziny i mile słowa Zapraszam bardzo serdecznie do oglądania i komentowania i na pogaduchy też.. Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez Gannia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts