Deamos 31.10.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Witam, Ojciec bedzie u siebie wykladal terakota parter i chce jeden wzor polozyc w salonie, holu i w kuchni. Z racji finansowych rozgladal sie za jakimis niedrogimi plytkami i znalazl takie, ktore mu sie podobaja (mi tez) w promocji w Obi za 17zl/m2 firmy Cersanit. Plytki sa 1 gatunku i maja 4 klase scieralnosci. Rozmawialem dzisiaj z kims kto mi powiedzial, ze tanie plytki to niska jakosc, niby producent robi takie serie z gorszej mieszanki co wplywa na wytrzymalosc plytek (jak cos upadnie to moga popekac), to samo ze szkliwem i niby moga sie odbarwiac pod wplywem jakiejs chemi czy plynow. Wniosek byl taki, ze do miejsc typu salon, hol, kuchnia nie nalezy kupowac plytek tajszych niz 30-50/m2 nawet jak sie podobaja... Co o tym sadzicie, macie jakies informacje na temat tanich plytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 31.10.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 My kupowaliśmy do tymczasowego biura (okazało się, że na dwa lata) tanie płytki, chyba po 17 zł albo nawet taniej. I przez ten czas nic im się nie stało, a nikt na nie nie uważał i były traktowane raczej po "macoszemu". Nie wiem jak zachowałyby się w dalszym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 01.11.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Ludzie kupują i tańsze niż za 17zł/m2 i też są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weektorm 01.11.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Wiele czynników jest odpowiedzialnych za niską cenę. W tym wypadku niekoniecznie musi to być słaba jakość (zwłaszcza jeśli producent deklaruje pierwszą klasę płytek). Najprawdopodobniej chodzi tu o to, że dany model nie schodzi ze sklepów i producent obniża cenę, żeby "pozbyć" się go. A to czy komuś się coś podoba to oczywiście kwestia gustu. Brać nie pytać- moja rada. Niska cena nie zawsze idzie w parze z kiepską jakością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aglaia 01.11.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Kupiliśmy tanie płytki do garażu i kotłowni. Na razie jeszcze nie użytkujemy więc zobaczymy jak będzie. To jest najtańszy cersanit. Do miejsce reprezentacyjnych zdecydowaliśmy się na inne (jakieś 60 zł./m2). Chodziło o estetykę - te tanie nie są zbyt ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts