Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za nadzór

hammy

Recommended Posts

...100 zł za wizytę ...

bywa zawodne

jesli chłop jest chytry, będzie markował ...

tzn. będzie twierdził, ze dzwonił lub sie starał...

ale trudności obiektywne /KB nie odbierał telefonu, nr KB mu sie gdzieś zapodział, beton przyjechał tak szybko, ze nie zdążył dzinknąć .../

na chytrego chłopa trzeba innego haka aby pieniądze wydusic ...

hehehe, spoko umieszcze, umieszcze :] mnie chodzi bardziej o pomoc w budowie niz na zarobku - bo tych to mi starczy. pytam by nie wyjsc na z jednej strony na zdzierce z drugiej zas na frajera co robi za darmo, bo jak sie wiesc rozniesie to mi zyc nie dajdza;):] hihi zatem za calosc ok 1500?? bo slyszalem - co prawda info z przed kryzysu - ze 1000 za wpis do dziennika o objeciu obowiazkow i pozniej - jak sie umowisz, np. 100 za kazda wizyte na budowie;)

możliwe, widzę jednak, że jesteś ze szczecina - tam mogą byc inne stawki. mnie bardziej interesuja stawki wawy i okolic. a te jak podejzewam sa najwyzsze w kraju - slusznie?? rynek to oceni:] 500pln za przyjecie obowiazkow - to juz calkiem niezle, ale 50 za przyjazd to sie kompletnie nie oplaca. na samo paliwko sie wyda wiecej, a przeciez jeszcze trzeba...zarobic;):]

U mnie kierbud to jednocześnie szef ekipy, więc zdroworozsądkowo inspektor był konieczny. Do stanu surowego zamkniętego 1800PLN. Jest na budowie przed każdym ważniejszym etapem, i sam od siebie przynajmniej raz w tyg. "robi nalot":). Uważam, że inspektor na budowie to najlepiej wydane pieniądze.

A ja uważam, że dobry nadzór jest bezcenny. :wink:

Przecież to wszystko zalezy od wykonawcy. Jezeli widzę ,że wykonawca nie ma pojęcia o budowie to albo proponuję zmiane wykonawcy , albo podnoszę stawkę albo proponuję zmianę kierownika. :)