hammy 01.11.2009 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 witam,dostałem propozycję poprowadzenia budowy domku jednorodzinnego. Jako, że jestem młodym inżynierem z uprawnieniami mam zatem pytanie ile mogę sobie za taką usługę policzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.11.2009 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 01.11.2009 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Nieee, no co Ty... Kolega się pilnie uczył..no może tak... troszeczkę...za zużyte paliwo chociaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 01.11.2009 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 100 zł za wizytę żeby wpisać kolejny etap (buduje i nadzoruje inwestor, Ty olewasz, są problemy - nie Twoja broszka) lub 1% kosztorysu za to że na budowie mieszkasz (budujesz i nadzorujesz Ty, inwestor olewa, są problemy - kupujesz wapno i kopiesz dół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 01.11.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ...100 zł za wizytę żeby wpisać kolejny etap (buduje i nadzoruje inwestor, Ty olewasz, są problemy - nie Twoja broszka) ... Skąd ja to znam ps. teraz biorą 150, najmniej pare wpisów - fundament, strop ,więźba , odbiór . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.11.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ...100 zł za wizytę ... bywa zawodne jesli chłop jest chytry, będzie markował ... tzn. będzie twierdził, ze dzwonił lub sie starał... ale trudności obiektywne /KB nie odbierał telefonu, nr KB mu sie gdzieś zapodział, beton przyjechał tak szybko, ze nie zdążył dzinknąć .../ na chytrego chłopa trzeba innego haka aby pieniądze wydusic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szdar77 01.11.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 1600 za całą dudowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 01.11.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 hammy uzupełnij profil o miejsce zamieszkania..może się komuś przydasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hammy 01.11.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 hehehe, spoko umieszcze, umieszcze :] mnie chodzi bardziej o pomoc w budowie niz na zarobku - bo tych to mi starczy. pytam by nie wyjsc na z jednej strony na zdzierce z drugiej zas na frajera co robi za darmo, bo jak sie wiesc rozniesie to mi zyc nie dajdza;):] hihi zatem za calosc ok 1500?? bo slyszalem - co prawda info z przed kryzysu - ze 1000 za wpis do dziennika o objeciu obowiazkow i pozniej - jak sie umowisz, np. 100 za kazda wizyte na budowie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 02.11.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 ... co prawda info z przed kryzysu - ze 1000 za wpis do dziennika o objeciu obowiazkow i pozniej - jak sie umowisz, np. 100 za kazda wizyte na budowie;) Coś tak jakoś ... ps. znasz się z moim KB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 02.11.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Stawki spadły, teraz biorą 50 pln za przyjazd.I 500 za przyjęcie nadzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hammy 02.11.2009 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 możliwe, widzę jednak, że jesteś ze szczecina - tam mogą byc inne stawki. mnie bardziej interesuja stawki wawy i okolic. a te jak podejzewam sa najwyzsze w kraju - slusznie?? rynek to oceni:] 500pln za przyjecie obowiazkow - to juz calkiem niezle, ale 50 za przyjazd to sie kompletnie nie oplaca. na samo paliwko sie wyda wiecej, a przeciez jeszcze trzeba...zarobic;):] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzly 08.11.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 U mnie kierbud to jednocześnie szef ekipy, więc zdroworozsądkowo inspektor był konieczny. Do stanu surowego zamkniętego 1800PLN. Jest na budowie przed każdym ważniejszym etapem, i sam od siebie przynajmniej raz w tyg. "robi nalot":). Uważam, że inspektor na budowie to najlepiej wydane pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka.35 09.11.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ja 1 tyś. za całość,400 już dałam ,600 na końcu będzie.Podkarpackie (ale tu ceny chyba najniższe w kraju)Wpisy robi systematycznie,każdy etap jet umieszczony w książce o czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 09.11.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 A ja uważam, że dobry nadzór jest bezcenny. Przecież to wszystko zalezy od wykonawcy. Jezeli widzę ,że wykonawca nie ma pojęcia o budowie to albo proponuję zmiane wykonawcy , albo podnoszę stawkę albo proponuję zmianę kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts