myszonik 21.06.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Z mega opóźnieniem, ale gratuluję SSO!I mam pytanie czy planujecie rolety zewnętrzne, bo poszukuję rozwiązań na rolety do okna łukowego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 21.06.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Z mega opóźnieniem, ale gratuluję SSO! I mam pytanie czy planujecie rolety zewnętrzne, bo poszukuję rozwiązań na rolety do okna łukowego.. dzięki tak rolety planujemy i też chcieliśmy rolety na te okna łukowe ale jedyne co nam zaproponowali to taką prostą roletę, więc po zwinięciu zasłoniłaby cały łuk......... kompletnie bezsensu więc zrezygnowaliśmy z rolet na łukach.jeśli znajdziecie kogoś kto zrobi rolety na łuk dajcie znać bo jestem zainteresowana pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.06.2010 03:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Sloneczka , sloneczka ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.06.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Nasz archi niby rozmawiał z jakimś swoim znajdomkiem od okien, który powiedział, że jest to w jakiś sposób możliwe - bliżej nic z tego nie zrozumiałam, ale chyba chodzi o umieszczenie puszki z roletą w ręcznie wylewanym łukowym nadprożu już w momencie wykonywania nadproża i potem zuupełneinie tych brakujących elemenmtw czymś (nie wiem czym???) i niue mam pojęcia jak to ma być wykonane....Ja mam zamiar przed budową poddasza już udać się do firmy okiennej i jakoś to ustalić czy i jak się da... jeśli coś ustalę to dam znać.A jesli się nie da to zrezygnuę z łuku. Wiem na pewno, że można ładnie i z zachowaniem łuku ukryć puszkę przy ścianie trójwartwowej albo elewacji dodatkowo wykńczonej klinkierem - taki dom jest w moi sąsiedztwie i wygląda to super, ale ja aż tyle klinkieru nie planuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.06.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Zajrzałam, poczytałam..Ależ piękny ten Wasz domek, urósł jak na drożdżach.Wyjątkowo zgrabniutki i urokliwy.Trzymam kciuki na dalszy rozwój prac budowlanych i.. pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.06.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 dzięki tak rolety planujemy i też chcieliśmy rolety na te okna łukowe ale jedyne co nam zaproponowali to taką prostą roletę, więc po zwinięciu zasłoniłaby cały łuk......... kompletnie bezsensu więc zrezygnowaliśmy z rolet na łukach.jeśli znajdziecie kogoś kto zrobi rolety na łuk dajcie znać bo jestem zainteresowana pozdrawiam rozmawiałam o tym z moim kierbudem i powiedział, że jest jak najbardziej wykonalne i dobra ekipa powinna sobie z tym poradzić. Opisał mi to dość obrazowo i nawet narysował odręcznie, ale niestety nie mam talentu by to powielić. W skrócie chodzi o to, że puszka rolety jest umieszczona w nadprożu, a "brakujące" rogi, które widać byłoby po podniesieniu rolety są jakoś czymś zasłaniane. Druga metoda polega podobno na ukryciu puszki w styropianie przy wykonywaniu ocieplenia i później odpowiednim docięciu styropianu. jak będzie u mnie to robione (któż to wie kiedy) to pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 24.06.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 rozmawiałam o tym z moim kierbudem i powiedział, że jest jak najbardziej wykonalne i dobra ekipa powinna sobie z tym poradzić. Opisał mi to dość obrazowo i nawet narysował odręcznie, ale niestety nie mam talentu by to powielić. W skrócie chodzi o to, że puszka rolety jest umieszczona w nadprożu, a "brakujące" rogi, które widać byłoby po podniesieniu rolety są jakoś czymś zasłaniane. Druga metoda polega podobno na ukryciu puszki w styropianie przy wykonywaniu ocieplenia i później odpowiednim docięciu styropianu. jak będzie u mnie to robione (któż to wie kiedy) to pokażę. no widzisz to może być dobre rozwiązanie muszę popytać przy wycenach okien , może mi też tak doradzą daj mi znać jak będziesz to robiła, i dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 24.06.2010 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Zajrzałam, poczytałam.. Ależ piękny ten Wasz domek, urósł jak na drożdżach. Wyjątkowo zgrabniutki i urokliwy. Trzymam kciuki na dalszy rozwój prac budowlanych i.. pozdrawiam cieplutko. :) dawno Cię tu nie było ja zaglądam do Was bardzo często chociaż zazwyczaj w ciszy to jestem na bieżąco czekam na wygląd końcowy kuchni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 24.06.2010 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 chciałabym pochwalić się wspaniała wiadomością :) Za tydzień wyjazd do Polski :):):) nareszcie zobaczymy nasz domek z daszkiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.06.2010 01:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 (edytowane) dzięki tak rolety planujemy i też chcieliśmy rolety na te okna łukowe ale jedyne co nam zaproponowali to taką prostą roletę, więc po zwinięciu zasłoniłaby cały łuk......... kompletnie bezsensu więc zrezygnowaliśmy z rolet na łukach.jeśli znajdziecie kogoś kto zrobi rolety na łuk dajcie znać bo jestem zainteresowana pozdrawiam Hejka Dziewczyny Tez planowalam rolety zewnetrzne w domku ale odpuscilam ...... mam zbyt duze przeszklenia , a na takich niestety niektore rolety nie sprawdzaja sie . Najlepiej jesli roletka ma do 150 cm....... jesli sa wieksze okna i wstawimy rolete do ich rozmiaru to w miare uzywania ( podnoszenia ) moze sie ona odksztalcic !!!!!!!! Najlepiej zapytaj JAREKO preznie od kilku lat dziala na FM a tutaj podaje Ci linka do Jego Firmy http://www.jareko.pl/page1.php Chlopak wie o czym mowi i doradzi jak trzeba ........ Pozdrawiam Edytowane 25 Czerwca 2010 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 25.06.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Anusia, zapraaszaaaamy do Kraju (tylko zakup troszkie off-ów, bo na razie to tną niepatrzą łajzy komarzyce jedne;)) no i khm czekamy, czekamy na relację jak tam z "pierwszego wejrzenia:D" buziaki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.06.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 dziewczyny podziwiam was za budowanie na odległość, Ania pakujesz sie już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 26.06.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 cześć Anusia Ale fajnie,że do PL już śmigasz! Znowu porcyjkę zdjęć przywieziesz Juz doczekać się nie mogę! Pozdrawiam i miłego weekendu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.06.2010 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 A ja do Polski sie nie wybieram ..... ale i tak fajnie jest , a to budowanie na odleglosc Karollinko ma tez swoje dobre strony ..... ( chyba ?! ) Wszystko zalezy od wlasciwej organizacji .... Buziaczki i sloneczka zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.06.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Ja też już sie nie mogę doczekać wyjazdu,zostało nam jeszcze 15 dni:wiggle: Życzę Wam udanego urlopu i pięknej pogody,żeby można było naładować akumulatorki:wave: Pozdrawiam:hug: mam nadzieję że urlopik bedzie udany i że pogoda dopisze ..... jescze tylko 3 dni :) również życzę udanego urlopu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.06.2010 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 dziewczyny podziwiam was za budowanie na odległość, Ania pakujesz sie już? hej już prawie jestem spakowana byle do czwartku ::):) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.06.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 cześć Anusia Ale fajnie,że do PL już śmigasz! Znowu porcyjkę zdjęć przywieziesz Juz doczekać się nie mogę! Pozdrawiam i miłego weekendu życzę Karolinka a jak ja się cieszę ... jeszcze dachy nie widziałam cieszę sie jak dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.06.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 A ja do Polski sie nie wybieram ..... ale i tak fajnie jest , a to budowanie na odleglosc Karollinko ma tez swoje dobre strony ..... ( chyba ?! ) Wszystko zalezy od wlasciwej organizacji .... Buziaczki i sloneczka zycze hej:) ja jednak jestem czasem zła że budujemy na odległość ( właściwie to zazwyczaj jestem zła ) organizacja organizacją ale nie przykro że tyle etapów w budowie widziałam tylko na zdjęciach no i samemu to i tak się najlepiej załatwi...... a i jeszcze jedno fakt jest taki że dużo drożej wynosi cię jeśli budujesz na odległość....... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 29.06.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 witaj Aniu, wszystko ma swoje złe ale i dobre strony, przyjeżdzasz raz na jakis czas i od razu widzisz duuuże postepy, w trakcie robót tez nikt nie zawraca głowy drobnymi problemami i przez to zaoszczędzisz nerwów. Na miejscu czy daleko ważne że domek sie buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 06.07.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Czesc Aniu Jak tam pobyt w PL, jak wrażenia po zobaceniu swojego ślicznego dachu ??? Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts