Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w lawendzie długa droga do spełnienia marzeń

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z mega opóźnieniem, ale gratuluję SSO!

I mam pytanie czy planujecie rolety zewnętrzne, bo poszukuję rozwiązań na rolety do okna łukowego..

dzięki :)

tak rolety planujemy i też chcieliśmy rolety na te okna łukowe ale jedyne co nam zaproponowali to taką prostą roletę, więc po zwinięciu zasłoniłaby cały łuk......... kompletnie bezsensu więc zrezygnowaliśmy z rolet na łukach.jeśli znajdziecie kogoś kto zrobi rolety na łuk dajcie znać bo jestem zainteresowana :)

pozdrawiam :)

Nasz archi niby rozmawiał z jakimś swoim znajdomkiem od okien, który powiedział, że jest to w jakiś sposób możliwe - bliżej nic z tego nie zrozumiałam, ale chyba chodzi o umieszczenie puszki z roletą w ręcznie wylewanym łukowym nadprożu już w momencie wykonywania nadproża i potem zuupełneinie tych brakujących elemenmtw czymś (nie wiem czym???) i niue mam pojęcia jak to ma być wykonane....

Ja mam zamiar przed budową poddasza już udać się do firmy okiennej i jakoś to ustalić czy i jak się da... jeśli coś ustalę to dam znać.

A jesli się nie da to zrezygnuę z łuku.

Wiem na pewno, że można ładnie i z zachowaniem łuku ukryć puszkę przy ścianie trójwartwowej albo elewacji dodatkowo wykńczonej klinkierem - taki dom jest w moi sąsiedztwie i wygląda to super, ale ja aż tyle klinkieru nie planuję...

tak rolety planujemy i też chcieliśmy rolety na te okna łukowe ale jedyne co nam zaproponowali to taką prostą roletę, więc po zwinięciu zasłoniłaby cały łuk......... kompletnie bezsensu więc zrezygnowaliśmy z rolet na łukach.jeśli znajdziecie kogoś kto zrobi rolety na łuk dajcie znać bo jestem zainteresowana :)

rozmawiałam o tym z moim kierbudem i powiedział, że jest jak najbardziej wykonalne i dobra ekipa powinna sobie z tym poradzić. Opisał mi to dość obrazowo i nawet narysował odręcznie, ale niestety nie mam talentu by to powielić.

W skrócie chodzi o to, że puszka rolety jest umieszczona w nadprożu, a "brakujące" rogi, które widać byłoby po podniesieniu rolety są jakoś czymś zasłaniane.

Druga metoda polega podobno na ukryciu puszki w styropianie przy wykonywaniu ocieplenia i później odpowiednim docięciu styropianu.

jak będzie u mnie to robione (któż to wie kiedy) to pokażę.

rozmawiałam o tym z moim kierbudem i powiedział, że jest jak najbardziej wykonalne i dobra ekipa powinna sobie z tym poradzić. Opisał mi to dość obrazowo i nawet narysował odręcznie, ale niestety nie mam talentu by to powielić.

W skrócie chodzi o to, że puszka rolety jest umieszczona w nadprożu, a "brakujące" rogi, które widać byłoby po podniesieniu rolety są jakoś czymś zasłaniane.

Druga metoda polega podobno na ukryciu puszki w styropianie przy wykonywaniu ocieplenia i później odpowiednim docięciu styropianu.

jak będzie u mnie to robione (któż to wie kiedy) to pokażę.

no widzisz :) to może być dobre rozwiązanie :) muszę popytać przy wycenach okien , może mi też tak doradzą :) daj mi znać jak będziesz to robiła, i dzięki za informację :)

Zajrzałam, poczytałam..

Ależ piękny ten Wasz domek, urósł jak na drożdżach.

Wyjątkowo zgrabniutki i urokliwy.

Trzymam kciuki na dalszy rozwój prac budowlanych i.. pozdrawiam cieplutko.

:):) dawno Cię tu nie było :(

ja zaglądam do Was bardzo często chociaż zazwyczaj w ciszy to jestem na bieżąco :) czekam na wygląd końcowy kuchni :)

Hejka Dziewczyny :)

Tez planowalam rolety zewnetrzne w domku ale odpuscilam ...... mam zbyt duze przeszklenia , a na takich niestety niektore rolety nie sprawdzaja sie :bash:.

Najlepiej jesli roletka ma do 150 cm....... jesli sa wieksze okna i wstawimy rolete do ich rozmiaru to w miare uzywania ( podnoszenia ) moze sie ona odksztalcic !!!!!!!! Najlepiej zapytaj JAREKO preznie od kilku lat dziala na FM a tutaj podaje Ci linka do Jego Firmy http://www.jareko.pl/page1.php

Chlopak wie o czym mowi i doradzi jak trzeba ........

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Edyta M

A ja do Polski sie nie wybieram :(..... ale i tak fajnie jest :lol2:, a to budowanie na odleglosc Karollinko ma tez swoje dobre strony ..... :rolleyes: ( chyba ?! )

Wszystko zalezy od wlasciwej organizacji .... :popcorn:

Buziaczki i sloneczka zycze :cool:

Ja też już sie nie mogę doczekać wyjazdu,zostało nam jeszcze 15 dni:wiggle:

Życzę Wam udanego urlopu i pięknej pogody,żeby można było naładować akumulatorki:wave:

Pozdrawiam:hug:

:) mam nadzieję że urlopik bedzie udany i że pogoda dopisze :)..... jescze tylko 3 dni :):):) również życzę udanego urlopu :)

pozdrawiam

A ja do Polski sie nie wybieram :(..... ale i tak fajnie jest :lol2:, a to budowanie na odleglosc Karollinko ma tez swoje dobre strony ..... :rolleyes: ( chyba ?! )

Wszystko zalezy od wlasciwej organizacji .... :popcorn:

Buziaczki i sloneczka zycze :cool:

hej:)

ja jednak jestem czasem zła że budujemy na odległość ( właściwie to zazwyczaj jestem zła ) organizacja organizacją ale nie przykro że tyle etapów w budowie widziałam tylko na zdjęciach :( no i samemu to i tak się najlepiej załatwi...... a i jeszcze jedno fakt jest taki że dużo drożej wynosi cię jeśli budujesz na odległość....... :(