Edyta M 18.06.2011 02:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Aniu wrocilas ????? czy jeszcze nie ...... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2dziura.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2dziura.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2dziura.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 26.06.2011 02:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 hej :* no właśnie nie bardzo, czasem tu zaglądam ale bardzo rzadko, jutro postaram się sprawdzić dokładnie jak idą prace u Ciebie pozdrawiam :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.06.2011 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Zagladaj i pisz co u Ciebie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.07.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 i gdzie sie podziewasz??? pisz co nowego !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.07.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 i gdzie sie podziewasz??? pisz co nowego !!!!! hej kochane :* pamiętacie jeszcze o mnie? jestem w Polsce na urlopie i mam problemy z domkiem jestem zła, bo nie jest tak jakbym chciała ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.07.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 pewnie, że pamietamy!!!!!!!!! ....a co jest nie tak z domkiem??? opowiadaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.07.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 pewnie, że pamietamy!!!!!!!!! ....a co jest nie tak z domkiem??? opowiadaj ! oh bo w warunkach jest napisane ze moge miec tylko szczelne szambo, bo planują zrobić kanalizacje, powiedzieli mi ze kanalizacja będzie ale nie wiadomo za ile lat wiec chciałam założyć oczyszczalnie, oni jednak nie chcą się na to zgodzić ;(((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 28.07.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 oh bo w warunkach jest napisane ze moge miec tylko szczelne szambo, bo planują zrobić kanalizacje, powiedzieli mi ze kanalizacja będzie ale nie wiadomo za ile lat wiec chciałam założyć oczyszczalnie, oni jednak nie chcą się na to zgodzić ;(((( A w czym problem .... chyba lepiej , ze bedziesz miala oczyszczalnie bo to z korzyscia dla gminy tez .... ale moze obawiaja sie tez tego , ze jak juz bedziesz miala wlasna oczyszczalnie to pozniej nie bedziesz chciala korzystac z kanalizacji gminnej i nie dolozysz sie do wspolnego interesu ....... a to juz na niekorzysc gminy bedzie ... kurcze nie znam sie na tym , ale wiem ze jak nie chca sie na cos zgodzic to znaczy , ze musza miec w tym wlasny interes ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 29.07.2011 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 A w czym problem .... chyba lepiej , ze bedziesz miala oczyszczalnie bo to z korzyscia dla gminy tez .... ale moze obawiaja sie tez tego , ze jak juz bedziesz miala wlasna oczyszczalnie to pozniej nie bedziesz chciala korzystac z kanalizacji gminnej i nie dolozysz sie do wspolnego interesu ....... a to juz na niekorzysc gminy bedzie ... kurcze nie znam sie na tym , ale wiem ze jak nie chca sie na cos zgodzic to znaczy , ze musza miec w tym wlasny interes ..... problem dla nich jest taki ze jak oni to ujeli " w zwartez zabudowie" nie godzą się na własne oczyszczalnie. jednak to nie jest problemem bo mamy duze działki moja ma 1600 metrow a sasiedzi maja ponad 2000 wiec z przestrzenią nie ma problemu.koleejny problem jest taki ze ich zdaniem wiele bakterii dostaje sie do wód i nie ccha na to pozwolić. 100 metrów dalej mozna juz robić przydomowe oczyszczalnie wiec dla mnie to jest chore. wiecie moze jak to przeskoczyc? gdzie sie udac i kto mi moze w tym pomóc. nie wiem czy pisałam ale na kanlaizacje narazie nie mamy szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.08.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 witaj..........jak tam Wasz problem z oczyszczalnią???wyjasnilo sie cos?pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 04.09.2011 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 witaj..........jak tam Wasz problem z oczyszczalnią??? wyjasnilo sie cos? pozdrawiam:) hej niestety nic się nie wyjaśniło, my już jesteśmy w Anglii więc już nic z tym nie zrobimy w tym roku , jestem trochę bezradna bo nie mam pojęcia co mogę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.09.2011 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.09.2011 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 A konieczna do szczęścia Ci ta oczyszczalnia?Pewnie zaraz zakrzyczą mnie użytkownicy owych, ale to przecież same kłopoty i pozorna oszczędność. Rozsączanie, zamarzanie zimą (poczytaj u Geda)... dla mnie gra nie warta świeczki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 05.09.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 A konieczna do szczęścia Ci ta oczyszczalnia? Pewnie zaraz zakrzyczą mnie użytkownicy owych, ale to przecież same kłopoty i pozorna oszczędność. Rozsączanie, zamarzanie zimą (poczytaj u Geda)... dla mnie gra nie warta świeczki:D wiec tak powiem o co chodzi moja mama jest podłączona do oczyszczalni, i musi płacić za wodę i jeszcze raz tyle co za wodę bo korzysta z oczyszczalni, wiec lipa ale mogłabym się na to zgodzić gdyby tylko była u mnie możliwość, niestety w mojej gminie oczyszczalnia już na dzień dzisiejszy jest przepełniona i w najbliższych latach nie ma możliwości podłączenia naszej ulicy, więc chcieliśmy zrobić przydomową no ale........ze w pobliży jest park krajobrazowy, zabronili nam wiec zostaje nam zwykle szambo a to chyba najgorsze z tych 3 rzeczy :(, cały czas mam nadzieje że dam rade coś z tym zrobić tylko jeszcze nie wiem jak :(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.09.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Aniu trzeba granice Parku Krajobrazowego zmienic i po klopocie ...... ..... A tak serio to wkurzajace jest to jacy czasem jestesmy bezsilni wobec roznych durnych praw i przepisow Moze warto zapytac jakas kancelarie prawnicza czy istneje mozliwosc obejscia tych przepisow . Aniu urzednicy tez czasem chlapna jakas glupote nie zastanawiajac sie nawet nad tym co mowia . Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 06.09.2011 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Aniu trzeba granice Parku Krajobrazowego zmienic i po klopocie ...... ..... A tak serio to wkurzajace jest to jacy czasem jestesmy bezsilni wobec roznych durnych praw i przepisow Moze warto zapytac jakas kancelarie prawnicza czy istneje mozliwosc obejscia tych przepisow . Aniu urzednicy tez czasem chlapna jakas glupote nie zastanawiajac sie nawet nad tym co mowia . Trzymam kciuki tak jest u nas w warunkach zabudowy a jak pytałam o możliwość zmiany warunków to w starostwie powiedzieli mi że mogę próbować ale najprawdopodobniej gmina będzie chciała mnie obciążyć kosztami, a to około 30 tysięcy, jaka w tym prawda nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.09.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Aniu warto jednak zasiegnac niezaleznej opinii .... ktos kto nie jest zwiazany z tematem moze udzieli Ci rzetelniejszej odpowiedzi ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.09.2011 01:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Aniu warto jednak zasiegnac niezaleznej opinii .... ktos kto nie jest zwiazany z tematem moze udzieli Ci rzetelniejszej odpowiedzi ..... szukam, sprawdzam co mogę zrobić ale jak do tej pory nic nie znalazłam, zobaczymy mam na głowie jeszcze wodę, i ogrodzenie w tym roku. masakra jest z tymi mediami..... rada dla wszystkich, nie kupujcie nieuzbrojonej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.09.2011 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Ja ogrodzenie robie w przyszlym roku .... takie jakie sobie wymarzylam to raczej musze odpuscic ................. przesla aluminiowe - lamelki moze pojda tylko na przod .... bo z wszystkich stron to lekka masakra .... za jedno przeslo wys. 180 dl. 200 krzycza sobie 1900 zl. netto, a mam do wykonania ogrodzenie 160 m .... Fakt media mialam przy dzialce , ale i tak koszt gownianego przylacza to kilka tysiecy zlotych . ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.09.2011 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Ja ogrodzenie robie w przyszlym roku .... takie jakie sobie wymarzylam to raczej musze odpuscic ................. przesla aluminiowe - lamelki moze pojda tylko na przod .... bo z wszystkich stron to lekka masakra .... za jedno przeslo wys. 180 dl. 200 krzycza sobie 1900 zl. netto, a mam do wykonania ogrodzenie 160 m .... Fakt media mialam przy dzialce , ale i tak koszt gownianego przylacza to kilka tysiecy zlotych . ...... 160 metrów???? ale sam front czy mówisz o wszystkich stronach? my mamy około 50 i ja myślałam że to jest sporo. a o prześle za 1900 zł to nawet nie myślałam, bo bym za 10 lat nie wróciła do kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts