Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w lawendzie długa droga do spełnienia marzeń

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
pewnie, że pamietamy!!!!!!!!! :)

....a co jest nie tak z domkiem???

opowiadaj !

oh bo w warunkach jest napisane ze moge miec tylko szczelne szambo, bo planują zrobić kanalizacje, powiedzieli mi ze kanalizacja będzie ale nie wiadomo za ile lat :( wiec chciałam założyć oczyszczalnie, oni jednak nie chcą się na to zgodzić ;((((

oh bo w warunkach jest napisane ze moge miec tylko szczelne szambo, bo planują zrobić kanalizacje, powiedzieli mi ze kanalizacja będzie ale nie wiadomo za ile lat :( wiec chciałam założyć oczyszczalnie, oni jednak nie chcą się na to zgodzić ;((((

A w czym problem .... chyba lepiej , ze bedziesz miala oczyszczalnie bo to z korzyscia dla gminy tez .... ale moze obawiaja sie tez tego , ze jak juz bedziesz miala wlasna oczyszczalnie to pozniej nie bedziesz chciala korzystac z kanalizacji gminnej i nie dolozysz sie do wspolnego interesu ....... a to juz na niekorzysc gminy bedzie ... kurcze nie znam sie na tym , ale wiem ze jak nie chca sie na cos zgodzic to znaczy , ze musza miec w tym wlasny interes .....

A w czym problem .... chyba lepiej , ze bedziesz miala oczyszczalnie bo to z korzyscia dla gminy tez .... ale moze obawiaja sie tez tego , ze jak juz bedziesz miala wlasna oczyszczalnie to pozniej nie bedziesz chciala korzystac z kanalizacji gminnej i nie dolozysz sie do wspolnego interesu ....... a to juz na niekorzysc gminy bedzie ... kurcze nie znam sie na tym , ale wiem ze jak nie chca sie na cos zgodzic to znaczy , ze musza miec w tym wlasny interes .....

problem dla nich jest taki ze jak oni to ujeli " w zwartez zabudowie" nie godzą się na własne oczyszczalnie. jednak to nie jest problemem bo mamy duze działki moja ma 1600 metrow a sasiedzi maja ponad 2000 wiec z przestrzenią nie ma problemu.koleejny problem jest taki ze ich zdaniem wiele bakterii dostaje sie do wód i nie ccha na to pozwolić.

100 metrów dalej mozna juz robić przydomowe oczyszczalnie wiec dla mnie to jest chore. wiecie moze jak to przeskoczyc? gdzie sie udac i kto mi moze w tym pomóc.

nie wiem czy pisałam ale na kanlaizacje narazie nie mamy szans.

• 1 month później...
A konieczna do szczęścia Ci ta oczyszczalnia?

Pewnie zaraz zakrzyczą mnie użytkownicy owych, ale to przecież same kłopoty i pozorna oszczędność. Rozsączanie, zamarzanie zimą (poczytaj u Geda)... dla mnie gra nie warta świeczki:D

wiec tak powiem o co chodzi :)

moja mama jest podłączona do oczyszczalni, i musi płacić za wodę i jeszcze raz tyle co za wodę bo korzysta z oczyszczalni, wiec lipa ale mogłabym się na to zgodzić gdyby tylko była u mnie możliwość, niestety w mojej gminie oczyszczalnia już na dzień dzisiejszy jest przepełniona i w najbliższych latach nie ma możliwości podłączenia naszej ulicy, więc chcieliśmy zrobić przydomową no ale........ze w pobliży jest park krajobrazowy, zabronili nam :( wiec zostaje nam zwykle szambo a to chyba najgorsze z tych 3 rzeczy :(:(:(, cały czas mam nadzieje że dam rade coś z tym zrobić tylko jeszcze nie wiem jak :(:(:(:(

Aniu trzeba granice Parku Krajobrazowego zmienic i po klopocie ...... :D.....

A tak serio to wkurzajace jest to jacy czasem jestesmy bezsilni wobec roznych durnych praw i przepisow :mad: Moze warto zapytac jakas kancelarie prawnicza czy istneje mozliwosc obejscia tych przepisow . Aniu urzednicy tez czasem chlapna jakas glupote nie zastanawiajac sie nawet nad tym co mowia :sick:.

Trzymam kciuki :yes:

Aniu trzeba granice Parku Krajobrazowego zmienic i po klopocie ...... :D.....

A tak serio to wkurzajace jest to jacy czasem jestesmy bezsilni wobec roznych durnych praw i przepisow :mad: Moze warto zapytac jakas kancelarie prawnicza czy istneje mozliwosc obejscia tych przepisow . Aniu urzednicy tez czasem chlapna jakas glupote nie zastanawiajac sie nawet nad tym co mowia :sick:.

Trzymam kciuki :yes:

tak jest u nas w warunkach zabudowy a jak pytałam o możliwość zmiany warunków to w starostwie powiedzieli mi że mogę próbować ale najprawdopodobniej gmina będzie chciała mnie obciążyć kosztami, a to około 30 tysięcy, jaka w tym prawda nie mam pojęcia :(

Aniu warto jednak zasiegnac niezaleznej opinii .... ktos kto nie jest zwiazany z tematem moze udzieli Ci rzetelniejszej odpowiedzi .....

szukam, sprawdzam co mogę zrobić ale jak do tej pory nic nie znalazłam, zobaczymy mam na głowie jeszcze wodę, i ogrodzenie w tym roku.

masakra jest z tymi mediami..... rada dla wszystkich, nie kupujcie nieuzbrojonej działki.

Ja ogrodzenie robie w przyszlym roku .... takie jakie sobie wymarzylam to raczej musze odpuscic :( ................. przesla aluminiowe - lamelki moze pojda tylko na przod .... bo z wszystkich stron to lekka masakra .... za jedno przeslo wys. 180 dl. 200 krzycza sobie 1900 zl. netto, a mam do wykonania ogrodzenie 160 m ....

Fakt media mialam przy dzialce , ale i tak koszt gownianego przylacza to kilka tysiecy zlotych . ......

Ja ogrodzenie robie w przyszlym roku .... takie jakie sobie wymarzylam to raczej musze odpuscic :( ................. przesla aluminiowe - lamelki moze pojda tylko na przod .... bo z wszystkich stron to lekka masakra .... za jedno przeslo wys. 180 dl. 200 krzycza sobie 1900 zl. netto, a mam do wykonania ogrodzenie 160 m ....

Fakt media mialam przy dzialce , ale i tak koszt gownianego przylacza to kilka tysiecy zlotych . ......

160 metrów???? ale sam front czy mówisz o wszystkich stronach? my mamy około 50 i ja myślałam że to jest sporo. a o prześle za 1900 zł to nawet nie myślałam, bo bym za 10 lat nie wróciła do kraju. ;)