kala67 10.09.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 hej niestety nic się nie wyjaśniło, my już jesteśmy w Anglii więc już nic z tym nie zrobimy w tym roku , jestem trochę bezradna bo nie mam pojęcia co mogę zrobić no to fakt, nie wesoło:( chyba nie znam nikogo komu budowa poszła gladko....i w trakcie nie wyszedł jakiś babol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.09.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Aniu calosc to 160 metrow ..... na przodzie mam 40 to tez sporo !!!!! gdybym sie zdecydowala na to " wymarzone " to koszt bylby razem z klinkierem i robocizna jakies 250 tys. ..... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.09.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Noooo kooooochaaaanaaa!!!! Natychmiast śpiewaj kto i za ile takie ogrodzenia robi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 12.09.2011 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 no to fakt, nie wesoło:( chyba nie znam nikogo komu budowa poszła gladko....i w trakcie nie wyszedł jakiś babol no tak wiem wiem....chociaż nie jestem sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 12.09.2011 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Noooo kooooochaaaanaaa!!!! Natychmiast śpiewaj kto i za ile takie ogrodzenia robi??? Arctica, tak jak już kiedyś wspominałam to ogrodzenie robi mi tata, a za ile? hm...cena do przełknięcia ogólnie całe ogrodzenie wyjdzie nas sporo kasy razem z przęsłami i materiałem...no ale takie nam się podoba nie z wszystkiego można zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 25.09.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 hej mam nadzieję że ktoś zagląda tu od czasu do czasu, bo mamy pytanko zastanawiamy się nad oknami, mamy wybrane dwie firmy, avante i jezierski, postawiliśmy na okna trzyszybowe, tylko teraz nie wiem która firma jest lepsza, a moze proponujecie jeszcze jakąś inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 27.09.2011 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Anulka ja zagladam ...... http://emotikona.pl/emotikony/pic/buziaczek.gif Przewalilam temat okien .................. UFFFFFFFF i z cala odpowiedzialnoscia polecam okna OKNOPLUS ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.09.2011 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 dzieki kochana ciut czytalam o tych oknach ale musze jeszcze troszke sie podszkolić , a co Ty pewnie masz takie co? a jak cenowo drogie? czy cena w miarę rozsądna no i jak jest z gwarancją, mam jeszcze kilka pytan a to może później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.09.2011 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Aniu tak mam okna z Okno Plus .... cena trudno powiedziec zalezy jaka wersje wybierasz ..... ja wybralam full wypas wiec drozej wyszlo " niz normalnie " ... no i montowalam okna w ociepleniu .... wiec to tez dodatkowy koszt .... mimo tego , ze na odleglosc to uwazam , ze wybor zrobilam swietny ... okna sa bardzo ladne , podoba mi sie profil ... slyszalam juz tez kilka opinii ze wygladaja jak drewniane , a to dla okien plastikowych jest najlepsza rekomendacja ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 01.10.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 przejrzałam trochę opinie i ofertę tej firmy i piwem szczerze że godna uwagi dodatkowo u mnie w mieście jest przedstawiciel, zrobię u nich wycenę i zobaczymy, my też chcemy wersję lepszą, mają także ładne drzwi i bramy garażowe więc wszystko razem też pewnie byłoby trochę taniej. powiem szczerze że z tego co zauważyłam to są to okna tańsze niż avante czy jezierski. robiłam sobie wycenę ponad rok temu u jezierskiego i wyszła 31tyś za wszystkie okna, zobaczymy jak będzie teraz. co do Twoich okien to też myślałam że są drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 09.10.2011 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 hej opowiem wam historię jak nas spotkała w zeszłym tygodniu. więc przyjechali panowie z elektryki i założyli nam licznik w skrzynce, niby nic dziwnego ale my nie mamy podpisanej z nimi umowy kompleksowej ani żadnych instalacji w środku. pan który to zakładał powiedział że teraz możemy się podłączyć kiedy chcemy i brać prąd bo i tak już musimy płacić za licznik, więc myślę sobie super ale tak na wszelki wypadek zadzwoniłam do energii dowiedzieć się czy to możliwe żeby było tak kolorowo, i wiecie co się okazało, że pan się pomylił i założył mi licznik innej pan która ma takie samo nazwisko hahahahhahaha więc ja jednak nie mam jeszcze prądu a licznik najprawdopodobniej zdemontują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 11.10.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 witam sie i ja domek śliczny a i ogrodzenie rośnie będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.10.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Cześć Aniu!!! To Ty masz 50m szerokości działki???? ogromna!!! Fajnie,że robicie swoje wymarzone ogrodzenie, u mnie ogrodzenie ma zacząć powstawać w przyszłym tygodniu, wymarzone nie będzie bo niestety znajduje sie zbyt blisko domu i musiałam dać prościutkie, ale mam nadzije,że będzie estetycznie i ok No tak niestety z mediami jest... u nas wszystkie media oza kanalizacją mają nam przyłączyć do końca 2013 roku amy się chcemy wprowadzić w połowie 2012 więc musieliśmy zainwestować w szambo 12m3 koszt prawie 6tyś zł, a to tylko na półtora roku Gaz i wode niby tez mieliśmy ale koszt przyłączy to tez kilka ładnych tysięcy, no ale niestey to są uroki budowania Pozdrawiam serdeczne i obiecuję poprawę, będę często zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 15.10.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 hej dzięki za odwiedziny przód działki faktycznie ma dużo metrów co znacznie podwyższy koszty ogrodzenia,ogólnie nasza działka jest w dziwnym kształcie no ale przecież nie wszystko może być idealne mamy dwie takie same rzeczy w naszych domkach drzwi tarasowe porównywalnej wielkości ( szerokość moich to około2.5m dokładnie nie pamiętam) no i antresola która była moim marzeniem :) mogłabyś mi powiedzieć jakiego szkła chcesz do tego użyć ja osobiście jeszcze nie dokonałam żadnego u mnie wszystko może się zmienić i chciałabym dokładnie wiedzieć o co Tobie chodzi czy to będzie coś takiego czy może jakaś prostsza wersja? http://img12.imageshack.us/img12/1999/balustradyszklane.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.10.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam! wpadam z rewizytą widzę że budujemy w podobnym systemie tylko u mnie dojeżdżający jest tylko mąż, na szczęście często przyjeżdża A rozkład prac jest u was podyktowany głównie względami finansowymi tak? Jaki koszt pokrycia dachu blachą? przyznam że ni brałam takiego rozwiązania pod uwagę, ale jestem ciekawa jak to wychodzi. Gratuluję postepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 23.10.2011 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 oczywiście wszystko zależy od kasy, nie chcemy pakować się w kredyty.jeśli chodzi o koszt dachu to więźba, okna, blacha rynny oraz kasa dla firmy, kompletny dach kosztował nas 45 tysięcy ale to zależy jaką kto blachę kupi my mamy tą droższą. jeśli chodzi o same materiały bez więźby to było to około 20 tyś ale dokładnej sumy nie pamiętam. na początku był plan żeby kłaść dachówkę tak jak w projekcie ale wiązało się to nie dość że z większymi kosztami to jeszcze z kilkoma dodatkowymi słupami w domu.Wy planujecie dachówkę tak? jak jest u Was na poddaszu dużo słupów tych widocznych czy poukrywali je w ściankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 23.10.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Te słupy mamy poukrywane w ścianach i mysleliśmy o dachówce właśnie, ale tak szczerze to jeszcze się tak mocno nie zastanawiałam. Dużo czasu jeszcze minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 23.10.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 no tak jeszcze można zdanie kilka razy zmienić dach będzie kosztowny bo jest tak jak i u nas skomplikowany, no ale.......wygląda ładnie a kiedy planujecie wprowadzić się do domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.10.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) Cześć Wpadłam z rewizytą ładne te drzwi zew. wypatrzyłaś. Ja też swego czsu myślałam o pcv z Okno Plusa (mam ich okna) i w zasadzie byłam jz na nie zdecydowana i pojechałam już zamawiać.... I właśnie wtedy przyglądnęłam im się dokładnie (na wystawce) i dostrzegłam nieładnie wyglądające czarne uszczelki, które były pomiędzy ramą a "panelem" drzwi. Nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi..... Moje drzwi miały być bardzo proste. W zasadzie bez przeszklenia (przeszklenie miało byc w naświetlu bocznym). Tylko rama a w środku gładki "panel" (tak pani ze sklepu to nazywała). I właśnie między ramą a panelem dookoła szła czarna uszczelka. jeszcze gdyby była brązowa.....może by przeszła. Ale nie Zrezygnowałam więc bo wyglądało nieciekawie. U Ciebie wg mnie wyglądałoby to tak: http://img89.imageshack.us/img89/6168/dzrwizuszczelk.png Uploaded with ImageShack.us uszczelkę celowo zrobiłam czerwoną żeby lepiej było widac o co mi chodzi. Nie wiem czy byłaby ona tez widoczna wokół szybek...? Zwróć sobie na to uwagę... Zresztą to, że mnie się to nie podobało nie znaczy że Tobie też się nie spodoba. Piszę o tym dlatego, że ja wcześniej nie zwróciłam na to uwagi, dopiero w ostatnim momencie... Pozdrawiam Edytowane 25 Października 2011 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.10.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) Edytowane 25 Października 2011 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts