Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w lawendzie długa droga do spełnienia marzeń

Recommended Posts

o tym czy ważna jaka brama mozesz poczytać tu:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?69945-Brama-garażowa-Hormann-Wiśniowski-krispol...

czasy socjalizmu minęły, ale jak widać nie wszędzie.

niestety, ale tak to już sobie liczą. kasa to jedna rzecz, a prawidlowy montaż trzeba dopilnować.

jasne ze ważne jak brama ale wyleciał mi z głowy jej producent sorry!

że trzeba dopilnować hm...jasne zdaję sobie z tego sprawę wiesz jestem bardzo ciekawa jak Ty wybudowałeś swój dom, wszystko najdroższe bo przecież oszczędzać nie można?

przyszedłeś tu krytykować moje wybory?

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wcale nie krytykuję Twoich wyborów, wręcz przeciwnie.

nie jest moim celem w żaden sposób Ci dokuczać - jeśli tak uważasz to sorry.

moge się wycofać z Twoich komentarzy jeśli sobie życzysz.

jak wybudowałem - tak jak i Ty, tylko częściej przylatywałem.

znajdroższych? - nie, z takich samych jak Ty, ceramika, na dachu mam dachówkę ceramiczną i tym się może różnimy.

jestem poza Polską i jeszcze sporo czasu minie nim wrócimy do Polski na stałe.

dziennika nie prowadze bo nie mam na tyle czasu by systematycznie pisać.

a domek jak domek, trochę większy od Twojego wg projektu indywidualnego na działce 1000m2

troszkę bardziej zaawansowany bo już wszystkie instalacje, tynki, wylewki, trochę glazury, okna rzecz jasna

jestem poza Polską i jeszcze sporo czasu minie nim wrócimy do Polski na stałe.

dziennika nie prowadze bo nie mam na tyle czasu by systematycznie pisać.

a domek jak domek, trochę większy od Twojego wg projektu indywidualnego na działce 1000m2

troszkę bardziej zaawansowany bo już wszystkie instalacje, tynki, wylewki, trochę glazury, okna rzecz jasna

myślałam że cały dzień spędzasz na forum ;) życzę szybkiego wykończenia domu i oczywiście powrotu do polski ( jeśli chcecie wrócić)

hm... więc zapewne okna i drzwi drewniane tak? domek już ocieplony? jak ocieplałeś?

Ania zrob wycene cieplego montazu i wtedy sie zastanowisz , ale wedlug mnie warto skoro juz kupujesz okna Thermo ... rownie dobrze mozesz kupic " zwykle okna " skoro i tak po montazu zostana mostki termiczne przez ktore bedzie przenikalo zimno do pomieszczen , a cieplo umykalo z domku.

oh Edytka zapomniałam dodać w firmie też mi tak doradzali bo mówili że to dużo lepszy sposób montażu jeśli chodzi o moje okna, mam pytanko bo jeśli dobrze kojarzę to Ty masz profil dwuszybowy tak? dlaczego nie zdecydowałaś się na trzy szyby?

myślałam że cały dzień spędzasz na forum ;) życzę szybkiego wykończenia domu i oczywiście powrotu do polski ( jeśli chcecie wrócić)

hm... więc zapewne okna i drzwi drewniane tak? domek już ocieplony? jak ocieplałeś?

okna drewniane, drzwi na razie tymczasowe budowlane ale będą drewniane, ściana 3W, więc dodatkowego ocieplenia nie będzie.

Jasne, że wrócimy, tylko zza jakiś czas.

W Polsce jesteśmy prawie na każde święta i prawie całe wakacje - my w Belgii, wiec mamy blizej i szybciej jak Ty.

oh Edytka zapomniałam dodać w firmie też mi tak doradzali bo mówili że to dużo lepszy sposób montażu jeśli chodzi o moje okna, mam pytanko bo jeśli dobrze kojarzę to Ty masz profil dwuszybowy tak? dlaczego nie zdecydowałaś się na trzy szyby?

Aniu mam " 3 szyby :) " .....moge jak chcesz opisac Ci calosc co tam u mnie w tych oknach jest ...... tylko po kartki siegnac musze

Aniu mam " 3 szyby :) " .....moge jak chcesz opisac Ci calosc co tam u mnie w tych oknach jest ...... tylko po kartki siegnac musze

to jakoś nie doczytałam sokrka :)

masz thermo czy topthermo? mi odradzili topthermo ze względu na to że spora dopłata a okna praktycznie niczym się nie różnią. więc sobie darowałam :)

to jak możesz to mi napisz co masz w tych oknach :)

jeśli chodzi o samoloty to nie ma żadnego problemu są codziennie tylko jak pisałam wcześniej nie wsiądę.

to ładnie :) szybciutko :) powiem szczerze że my to pól dnia musimy się wlec przez Polskę żeby dojechać do domu, chociaz teraz jak pociągną autostradę to będzie szybciej :) ale Twojego rekordu nie zamierzam pobić.

• 3 weeks później...
Gratuluję wyboru okien i bramy :D to teraz się pochwal jakie wybrałaś :D i jak cena?

okna oknoplusa trzyszybowe profil art plus z listwą przyszybową zaokrąglona ;) kolor orzech, brama z napędem novofermu, ceną jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, wszystko wyniosło 20 tyś, więc sądzę że nie jest to dużo.