wojgoc 09.12.2011 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 jakos mało,ale tez bym się zdecydował na ciepły - 660zl szybko się zamortyzuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.12.2011 00:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 jakos mało, ale tez bym się zdecydował na ciepły - 660zl szybko się zamortyzuje to ile powinien kosztować twoim zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2011 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 masz "kilka" okien u siebie - obstawiałem ok 1500 zl zwykły a to na tasmach Illbrucka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.12.2011 00:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 nie wiem na jakich taśmach, a ze tanio to jeszcze lepiej, kasa będzie zaoszczędzona przyda się kilka stówek na ocieplenie poddasza a skoro już tak piszemy to jaka wełne polecasz na ocieplenie poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 ja polecam SuperMate Isovera - bardzo dobre parametry i fajna w kladzeniu. Nie trzeba jej sznurkowaćkupowałem tutaj po dobrej cenie - http://www.pph-henko.pl/a folie dalem z ekranem aluminiowym Eurovent 115 - kupowalem na www.folnet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.12.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Aniu ile masz okien ? najlepiej napisz jaka powierzchnia w m2 powinnas miec to na umowie z OknoPlus Montaz tez wedlug mnie tanio , ale to wlasnie od ilosci okien zalezy ( albo ja przeplacilam ) ..... montaz bedziesz pewnie miala na tasmach SOUDAL bo z tego co wiem to taki daje OknoPlus ..... Jesli moge to ja polecam Super Mate ISOVER-a najlepsze parametry , a folie polozylam DORKEN-a Reflex z paskiem klejacym . Dorken - a rowniez mam polozonego na dachu ( Delta Maxx-Plus ) swietny material ... niestety drogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.12.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Aniu moge podac Ci namiar na firme z Krakowa ... tam kupowalam welne .... najlepsza cena jaka moglam dostac ( znalazlam ich na Allegro ) ale ja lubie bezposrednio z firma negocjowac wiec wyslalam maila do Nich i dogadalam sie Kontakt mailowy super dostawa w ciagu 2 dni na budowe material bardzo dobrej jakosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.12.2011 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Aniu ile masz okien ? najlepiej napisz jaka powierzchnia w m2 powinnas miec to na umowie z OknoPlus Montaz tez wedlug mnie tanio , ale to wlasnie od ilosci okien zalezy ( albo ja przeplacilam ) ..... montaz bedziesz pewnie miala na tasmach SOUDAL bo z tego co wiem to taki daje OknoPlus ..... Jesli moge to ja polecam Super Mate ISOVER-a najlepsze parametry , a folie polozylam DORKEN-a Reflex z paskiem klejacym . Dorken - a rowniez mam polozonego na dachu ( Delta Maxx-Plus ) swietny material ... niestety drogi . okien mam 11 a powierzchnia to prawie 24m2 jeśli chodzi o taśmy to tak jak mówisz soudal przypomniała mi się nazwa jak przeczytałam twoją wiadomość dzięki za info o ociepleniu przejrzę wszystko i się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.12.2011 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 ja polecam SuperMate Isovera - bardzo dobre parametry i fajna w kladzeniu. Nie trzeba jej sznurkować kupowałem tutaj po dobrej cenie - http://www.pph-henko.pl/ a folie dalem z ekranem aluminiowym Eurovent 115 - kupowalem na www.folnet.pl dzięki za namiary troszkę już czytałam ale muszę jeszcze chwilę posiedzieć , wygląda to na dobry produkt mam kilka pytań ale to poźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.12.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) ok, doczytałam o co chodzi już z tym poddaszem jak ocieplaliście u Was? tzn jaka grubość my planujemy 15 i 10, myślę że to wystarczy. a jak jest z instalacjami wełna folia instalacje i na koniec płyta czy instalacje wełna folia i płyta a może trzecia opcja wełna instalacje folia i płyta? nie mam pojęcia jak się to robi Edytowane 10 Grudnia 2011 przez 87anam87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 a jak robilas dach to dawałaś pod dachówki membrane lub inaczej folie dachową i czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.12.2011 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 a jak robilas dach to dawałaś pod dachówki membrane lub inaczej folie dachową i czemu? tam membrana była dawana, ale co to ma wspólnego z moim pytaniem? jeśli chodzi o tą folię to już wiem po co ona jest doczytałam, ale teraz mam jeszcze klika pytań jakbyś spojrzał to byłoby miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 bo zasada tej folii jest taka sama jak tej dachowej. dodatkowo dana z ekranem aluminiowym odbija ciepło nagrzewanego dachu, co w praktyce czuć na poddaszu w gorące dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.12.2011 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 a co z instalacjami o które pytałam? wiesz coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.12.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 zasada taka - wełna do grubości krokwi, wieszaki do stelazy regipsowych, druga warstwa wełny, instalacja elektryczna w peszlach, folia, regips - tam gdzie woda to zielona płyta, gdzie indziej biala, a jak masz duzo kasy to wszędzie zielona. Jak dasz podwójny regips na przekładkę to niwelujesz w bardzo duzym stopniu mozliwość wystąpienia pęknięć sufitowych1. jakie instalacje planujesz poza elektryczną - reku, dgp?wszyskie tego typu rury montuje się najpierw i okladasz wełną.Pierwsza warstwę welny robi sie na grubość krokwi - w zaleznosci od wyboru wełny zostawiasz 1-2cm dylatacji miedzy wełną a membraną dachową.Druga warstwa to indywidualne podejście, ali im mniejsza lambda wełny tym mniejsza grubość moze byc zastosowana.ja mam u siebie 18cm SuperMaty do krokwi - ta wełna nie potrzebuje dylatacji z membraną i 5 cm SuperMAty ponizej krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.12.2011 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 ok dzięki, teraz już wiem chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.12.2011 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 wybierając wełne patrz na wspołczynnik lambda - im niższy tym lepszy, ale i wełna droższa. Mozna te drugą warstwe dac z wełny o innym współczynniku Lambda, ale nie mieszalbym producentów. z grubościa wełny nie można też przesadzać, bo wtedy przy oknach połaciowych roba się takie brzydkie wnęki, a i trzeba popatrzeć na wysokości pomieszczeń.do kosztów poddasza oproćz wełny, folii, stelazy, grzybków, zawiesi, haków, regipsów, wkretów [duzo tego idzie], musisz uwzględnic koszty szpachlowania połączeń płyt Uniflootem - worek 125zł, na łączenia taśma do takich łączeń - 80zł/30mb. Tasmy nie musisz dawać ale to akurat dobrze wydane pieniadzedo przyklejenia folii do stelazy tasma dwustronna, przy kominach - tasma butylowa.Stelazy nie powinno sie przykręcac do murowanych kominów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 11.12.2011 00:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 dzięki za obszerne info, bardzo mi się to przyda wiem że lepiej dać mniej a lepszą watę, więc poważnie zastanowię się nad tą co mi pokazałeś, wiesz może ile mniej więcej może kosztować taki interes z ociepleniem poddasza? jak to było u ciebie? nie ma pojęcia ile matów wyjdzie nam do docieplenia wiem , że jak kładliśmy dach to wyszło nam około 300m2 ale nie wiem jak się to ma do ocieplenia poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.12.2011 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 w zasadzie tyle samo co dachówki - trzeba odliczyc przekroje krokwi, ale zamawia sie tak jak dachówkę, tylko grubszej bierzesz mniej a węższej więcej. U mnie było chyba 256m2 18cm i 272m2 5cm - tak wychodzilo z ilości rolek na palecieza wełnę placiłem równo rok temu coś ok. 22,5/m2 za 18cm i 17zł/m2 przy 5cm z transportem locobudowa, przy czym transport jest gratis przy ilus tam paletach - bedziesz miała gratis.Zamówiłem w sobotę, zrobiłem zaliczkę 30% - reszta po zrealizowaniu transportu, a we środę wełna była na budowieale jak zadzwonisz lub napiszesz maila do henko to poda Ci po ile obecnie możesz kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 11.12.2011 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 super i dzięki tak zrobię a powiedz mi jeszcze jak chcę płyty takie bardziej wytrzymałe to jaką muszę dać grubość? chodzi o to żebym mogła coś na ścianie ciężkiego powiesić.sprawdzałam ceny i jak zarazie na allegro jest trochę taniej niż na stronie ale zobaczymy co mi zaproponują, jak napiszę bądź zadzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts