Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w lawendzie długa droga do spełnienia marzeń

Recommended Posts

Aaa... to Wojtek robi mi taką reklamę :D. Mam dobry PR ;).

No to jestem :). Mam Aniu prośbę byś spróbowała zrobić choć odręczny rzut z wymiarami jeśli nie posiadasz takiego architektonicznego - ten byłby idealny. Wtedy będzie łatwiej i szybciej coś dla Ciebie stworzyć. W zdjęciach się nie odnajdę :(.

Potrzebuję też wysokość okien od podłogi. Jak odrobisz zadanie to daj mi znać :).

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu, nie będzie łatwo pogodzić Twoje marzenia o sprzętach w kuchni :(. Wysoką zabudowę można postawić tylko na ściance 1,70, bo z drugiej strony jest zaledwie 50 cm ściany do okna :(.

W zasadzie tylko w jednym wariancie możliwa jest lodówka side by side i piekarnik w słupku. Wówczas musi być półwysep a na nim zlew.

Jeśli oprócz tego chcesz jeszcze wąski słupek cargo na produkty (40 cm) to lodówka może mieć tylko 70 cm. szer. Jeśli chcesz większą lodówkę, to już bez słupka na produkty (bo taki 20 cm jest bez sensu).

Wygląda to tak (kolor ściany przypadkowy):

http://img29.imageshack.us/img29/5105/aniawyspa2.jpg

http://img838.imageshack.us/img838/8723/aniawyspa.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/8857/rzutwyspa.jpg

Za chwileczkę wkleję inne warianty, ale już kompromisowe.

Może ktoś jeszcze podpowie co można zmienić :)? Wybór wariantu zależy od Was, bo każdy ma inne zwyczaje kuchenne i preferencje :). No to czekamy na opinie :)

Ja tylko napiszę, że w wersji III słupki zasłaniają odrobinkę światło od okna w jadalni.

Edytowane przez julianna16

wow Ewa tak jak pisałam Ci na priv jesteś niesamowita :)

mój błąd bo nie powiedziałam Ci jednej ważnej rzeczy okno w jadalni które wstawiłaś sama absolutnie nie może być zasłonięte barkiem który zrobiłaś chyba w pierwszym wariancie bo zaczyna się ono prawie od samej podłogi

i jeszcze jedna rzecz o której nie wspomniałam to okap chciałabym żeby nie był zabudowany, a możesz mi dać namiary żebym ja mogła coś zmieniać w tej ostatniej wersji?

a potem wrzucimy na wizualizacje kuchni i zobaczymy co powiedzą :)

dzia :******

Mi chyba najbliższa jest wersja trzecia ;)

ja początkowo upierałam sie przy dużej lodówce wolnostojącej ale ostatecznie estetyka wzieła górę i jest słupek w zabudowie jako chłodziarka i doodatkowo zamrażarka mała także w zabudowie...

Czasami kompromisy są konieczne, co nie oznacza ,że są złe ;)

Działajcie dziewczyny dalej ;)

Jeśli dobrze zrozumiałam, to takie zmiany proponujesz :).

Mnie troszkę bardziej podoba się opcja z okapem ukrytym w szafce, ale to Twoja kuchnia :D.

ania3.jpg

ania4.jpg

ania5.jpg

ania7.jpg

Edytowane przez julianna16