msdracula 08.02.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Fajna ta ostatnia wizualizacja nie moja kolorystyka ale układ jest bardzo fajny ehhh..ja nie mam talentu do wizualek a wy tu takie cuda robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 12.02.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Nie wiedziałam, że ta ścianka "wchodzi" do kuchni - sądziłam, że "odchodzi" łukiem. No nic - trzeba się dostosować do tego co jest . Z barkiem nie ma problemu, bo to tylko opcja i wcale nie jest tam potrzebny , ale z tą okrągłą ścianą już gorzej. Jeśli masz teraz gdzieś w domu wysoką szafę i możesz stanąć z jej boku, to zobacz jaki będziesz miała widok ze strony jadalni. Z jednej strony wysoka zabudowa, a z drugiej okrągła ściana sprawi, że kuchnia będzie "ściśnięta", co widać na wizualizacjach, które wrzuciłaś. Można jeszcze ratować się usunięciem słupka z piekarnikiem dając w jego miejsce słupek cargo 40 lub powiększając lodówkę. Piekarnik wtedy pod płytę. To pozwoli odciążyć ogólną wizję. http://img839.imageshack.us/img839/5553/lodkasbs.jpg http://img560.imageshack.us/img560/8477/suipki.jpg Hmm... a może kuchnię zrobić w jadalni, a jadalnię w kuchni? Nie widziałam całości, ale może to będzie bardziej ustawne? Witam się Serdecznie Fajny domek się zapowiada. co do kuchni podoba mi się ta wersja.Jest taka symetryczna ( uwielbiam symetrię) i przestronna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 19.02.2012 00:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witam się Serdecznie Fajny domek się zapowiada. co do kuchni podoba mi się ta wersja.Jest taka symetryczna ( uwielbiam symetrię) i przestronna. dzięki zapraszam częściej teraz zacznie się coś dziać .. nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 19.02.2012 00:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Fajna ta ostatnia wizualizacja nie moja kolorystyka ale układ jest bardzo fajny ehhh..ja nie mam talentu do wizualek a wy tu takie cuda robicie to wielki szacunek dla Joanny ona robi cuda planner ikea ma w jednym paluszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 19.02.2012 01:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 http://img839.imageshack.us/img839/4735/alnoczerbial.png Uploaded with ImageShack.us http://img703.imageshack.us/img703/1355/alnobicz.png Uploaded with ImageShack.us http://img29.imageshack.us/img29/6379/alno3.png Uploaded with ImageShack.us http://img546.imageshack.us/img546/1476/kuchniaalno1.png Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.02.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Zaglądam Aniu na Twoją prośbę . Widzę, że zdecydowałaś się jednak na ten "obudowany" układ. Co do kolorów to zostawiam Twojej wrażliwości estetycznej, bo to sprawa subiektywna . Moje maleńkie sugestie odnośnie tego co widać: - jeśli w narożniku przy wysokiej zabudowie zostawisz szuflady, to nie wykorzystasz tego narożnika, bo nie będzie do niego dostępu. - gdzie jest zmywarka? (wszędzie widzę szuflady) - trzeba pamiętać o uporządkowaniu uchwytów (horyzontalnie/wertykalnie) - otwarcie lodówki zrobiłabym w drugą stronę (dzięki temu produkty będziesz mogła wykładać od razu na blat) - przemyślałabym okap - albo szafki na całą ścianę i pod nimi subtelny okap, albo samodzielny okap przyścienny bez górnych szafek Trzymam mocno kciuki za postępy na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 19.02.2012 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 wiesz co na lodówkę i uchwyty nie zwracaj uwagi po to przypadek chodzi mi o ogólny wygląd kuchni, nie wiem jak to zrobić ładnie ale również ze spełnieniem moich 2 największych oczekiwań, okap taki a nie inny i piekarnik w słupku. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 20.02.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Puk puk co tam u was? jakie plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 21.02.2012 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Puk puk co tam u was? jakie plany? plany?jeśli nie chcesz zasnąć nie zadawaj takich pytań o domku moge gadac i gadac wiec tak przed świętami musimy wytynkować garaż, i wykuć lekko 2 okna bo łuk jest zbyt duży, zaraz po świętach wchodzą do nas z oknami i brama garażową więc to musi być zrobione,jednocześnie wchodzi do nas elektryk ekipa od ocieplanie poddasza i hydraulik )))) więc będzie sie działo a jeszcze tylko 6 tygodni i tak oczekiwany wyjazd do polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 21.02.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A gadaj, gadaj ja chętnie posłucham no to widzę ostro ruszycie, pięknie będzie już z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 26.03.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 super wieści!!!! a na długo przyjeżdżacie? robicie ocieplenie poddasza przed tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.03.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 poddasze przed tynkami???chyba nie popełniasz tego błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 26.03.2012 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 wow nie straszcie mnie o czemu to taki błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.03.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 bo przy tynkach jest bardzo duża wilgotność w pomieszczeniu i gdzies ta wilgoś musi wsiaknąć - niedokładnie zabezpieczona wełna wessie wode w siebie jak gąbka.A przykryta nastepnie regipsem zacznie gnić. Trzeba bardzo dokładnie przykryć wełnę folią paroizolacyjną.Zrobienie poddasza na gotowo to ta róznica, że regipsy idą do wymiany.Najlepiej jest robić zabudowe poddasza po tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 26.03.2012 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 no tak ale na poddaszu jest niewiele ścianek, poza tym robiąc tynki kiedy jest ciepło ściana schnie szybko, wiec chyba nie powinno to sprawiać wielkiego problemu tym bardziej ze tynki nie będą robione kiedy wełna będzie na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.03.2012 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 byłaś kiedyś w tynkowanym domu?Twoja budowa - Twoje decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 27.03.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 No tak twoja decyzja, ja bym nie ryzykowała, za duży koszt ew. naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 29.03.2012 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 teraz jest już trochę za późno na zmianę decyzji, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 30.03.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 A czemu tak zdecydowaliście? taką kolejność nietypową, ktoś wam tak podpowiedział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.03.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 no tak ale na poddaszu jest niewiele ścianek, poza tym robiąc tynki kiedy jest ciepło ściana schnie szybko, wiec chyba nie powinno to sprawiać wielkiego problemu tym bardziej ze tynki nie będą robione kiedy wełna będzie na wierzchu. a w jaki sposób bedzie zabezpieczona wełna na czas tynkowania? jakie tynki robisz? - gipsowe czy cem-wap? ilość ścianek na poddaszu nie ma tu nic wspólnego z wysoką wilgotnością podczas tynkowania - wilgoć i tak idzie do góry. W trakcie tynkowania nie mozesz wietrzyć chaty, ponieważ zbyt szybkie odparowanie wody z nich powoduje pęknięcia lub efekt gęsiej skórki. Dlatego najlepiej tynkować jest w okolicach października lub marca, gdzie nie wystepuje róznica temperatur na zewnatrz i w środku - wietrzenie nie powoduje wtedy przesychania scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts