87anam87 09.06.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 ale to montażyści założyli ta taśmę czy Wy ? montażyści to założyli tak jak powiedziała Edyta zobacz sobie filmik, ciepły montaż, niestety trochę kosztuje, podobno warto zrobić jeśli kupujesz okna z pakietem trzyszybowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 09.06.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 anam duzo was kosztowal cieply montaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 09.06.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 sam montaż kosztował nas 540 plus chyba dodatkowo 800 za ciepły, nie wiem czemu tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 09.06.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 czyli 1340zl? za ile okien? wg mnie bardzo mało, ja za zwykły place 1104 za 8 okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 09.06.2012 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 czyli 1340zl? za ile okien? wg mnie bardzo mało, ja za zwykły place 1104 za 8 okien wow no co ty???? aż muszę skoczyć zobaczyć jakie wielkie masz te okna, bo to chyba od metrażu zależy, my powierzchni mamy 24m2 a okien było 11. może ceny się pozmieniały co? my zamawialiśmy w grudniu, ale aż tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 09.06.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 my mamy 18,5m2 8 okien , wiesz co rejon to inne ceny, ale żeby a taka różnica? wydaje mi sie jednak ze Ty taniutko za montaż zaplacilaś, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 09.06.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 no wychodzi na to ze faktycznie taniutko, mi w oknoplusie mówili ze to nie oni ustalają ceny tylko producent więc nie wiem jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 09.06.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 wiesz, jak tak przejrzalam oferty to chyba cena jest ustalona od m2, bo cena za m2 u rożnych przedstawicieli wychodziła taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.06.2012 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ja za cieply montaz okien zaplacilam 5500 zl. ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.06.2012 03:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Aniu oblukalam jeszcze twoje fotki i widze , ze tasmy wokol okien masz ciagle na wierzchu ..... nie powinno tak byc po montazu nalezalo je " schowac " pod warstwa kleju .... odkryte narazone sa na slonce czy deszcz a to wplywa na nie destrukcyjnie , montazysci tego nie robia ich rola konczy sie na zamontowaniu okien i tasm .... ja zaplacilam jeszcze dodatkowo ok. 3 stowy za to zeby wlasnie pochowali je pod klejem .... do momentu elewacji byly tak wlasnie zabezpieczone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.06.2012 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Edyta wiem o tym, klej podobno ma wysychać i się odklejać jednak jak dotąd jest wszystko ok, ale zrobimy to. hm....to tanio był ten mój montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 10.06.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Aniu oblukalam jeszcze twoje fotki i widze , ze tasmy wokol okien masz ciagle na wierzchu ..... nie powinno tak byc po montazu nalezalo je " schowac " pod warstwa kleju .... odkryte narazone sa na slonce czy deszcz a to wplywa na nie destrukcyjnie , montazysci tego nie robia ich rola konczy sie na zamontowaniu okien i tasm .... ja zaplacilam jeszcze dodatkowo ok. 3 stowy za to zeby wlasnie pochowali je pod klejem .... do momentu elewacji byly tak wlasnie zabezpieczone . Edyta maz moze fotke jak to powinno wygladac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.06.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Aniu u kogo kupowalas okna ? bezposrednio w OknoPlus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.06.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Aksamitka tutaj masz przykladowe totki jak powinno wygladac zabezpieczenie tasm zewnetrznych ... http://imageshack.us/a/img194/1774/dscf2459qe.jpgUploaded with ImageShack.ushttp://imageshack.us/a/img337/7550/dscf2463.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.06.2012 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 aksamitka wystarczy zakryć to klejem, ot cala filozofia Edyta okna kupiliśmy u przedstawiciela oknoplusa, sprzedają oni tylko okna tej firmy, ale problemy niesamowite wciąż z nimi walczymy ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.06.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 A montaz tez oni robili ??? czy na wlasna reke kogos szukalas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.06.2012 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 nie no oni robili montaż, zawsze lepiej jak robisz montaż u firmy u której zamawiasz, takie jest moje zdanie, później jak porysowane okno lub rama powiedzą że to ktoś przy montażu a tak to jesteś bezpieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 10.06.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 aksamitka wystarczy zakryć to klejem, ot cala filozofia Edyta okna kupiliśmy u przedstawiciela oknoplusa, sprzedają oni tylko okna tej firmy, ale problemy niesamowite wciąż z nimi walczymy ;( anam pisz tu szybciutko z czym macie problemy? Edyta dzięki za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.06.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 napisze ci całą historiępoczątek negocjacji był w październiku lub początek listopada, jakoś tak, brama zamówiona w listopadzie przyszła w styczniu ze względu na t że chcieliśmy żeby nam ją przetrzymali "musieliśmy" zapłacić całą sumę za nią ( jak się później okazało wcale ta wpłata nie była konieczna) okna zamówione na początku grudnia montaż zaplanowany zaraz po Wielkiej nocy (dokładnie nie pamiętam daty, początek kwietnia) po moich prośbach i zapewnieniu firmy że okna będą w terminie. dodatkowo firma zastrzegła sobie że odbiór okien przez nas ma nastąpić najpóźniej do 15 kwietnia.dokładnie zaznaczałam panu że my przyjeżdżamy na montaż okien z Anglii i że nie chcemy żadnych poślizgów, dzień przed planowanym montażem zadz Pan i powiedział że okna mają opóźnienie i będą za 2 lub 3 dni, ja niezadowolona jednak zgodziłam się na taki poślizg chociaż to nie było mi na rękę, za dwa dni ja zadz do nich pan powiedział że nadal nie ma potwierdzenia z firmy, następnego dnia zadz ponownie ta sama odpowiedz po kilku godz zadz pan i powiedział że okien nie będzie i będa dopiero po moim powrocie do anglii!!!!! spotkałam się z nim w biurze i dostałam pewne zapewnienia i "ugodę" (zobaczymy czy firma się wywiąże) po 3 tyg od planowanego terminu przyjechali panowie zamontować okna, jednak nie starczyło klamek do okien ( wciąż czekamy na 4 sztuki) moskitiery które były gratis w promocji też nadal nie są zamontowane, wciąż czekamy.brama garażowa jak się okazało wydana przez magazyn zbyt mała!!!! więc kolejne tygodnie czekania na bramę!po kilku tygodniach panowie przyjechał zamontować bramę jednak klamek i moskitierów oraz obiecanej rekompensaty nadal nie dostaliśmy!ostatnio dostałam odpowiedź na mój e-mail że montaz pozostałych elementów odbedzie się w dniach między 11 a 16 czerwca! czyli w tym tygodniu! zobaczymy!dodatkowo byłam świadkiem dość niemiłej sytuacji w biurze gdzie przyszedł niezadowolony klient! odradzał mi zamawianie czegokolwiek tam. więc zastanawiam się ilu jest takich jak ja.moja siostra także zamawiała okna w tym samym terminie co ja wciąż czeka na moskitiery i jedno okno które pan przez przypadek zamówił w innym kolorze!aksamitka tylko tak jak wspomniałam większość problemów jest chyba związanych z przedstawicielem a nie z samą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.06.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ania teraz pisz co to za przedstawiciel !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts