87anam87 06.12.2009 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Mikołajkowe co nieco... sąsiadko http://images40.fotosik.pl/231/66f62ba43d27d43cmed.jpg[/quote dzia :):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 06.12.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Hej My tez mamy okna dachowe firmy fakro Jednym z plusów tych okien względem firmy velux jest to,że klamka jest zainstalowana na dole, co jest o wiele wygodniejsze! Nasi znajomi maja okna firmy fakro i są z nich bardzo zadowoleni Nie znam sie zbytnio na oknach, nie mniej jednak w okna dachowe na pewno muszą być z kołnierzami Jeżeli chodzi o blachodachówkę jaką wybrałaś, to bardzo mi się podoba!!! wygląda jak dachówka! Nam tez zależało na kształcie najbardziej zblizonym do dachówki Dobrze Ci poszło ! Teraz trzeba podjąć "tylko" ostateczną decyzję i z głowy Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 06.12.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 dla wszystkich mnie odwiedzających http://img225.imageshack.us/img225/6788/za5mrouhvtvjvtb8fcfc.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 06.12.2009 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Hej My tez mamy okna dachowe firmy fakro Jednym z plusów tych okien względem firmy velux jest to,że klamka jest zainstalowana na dole, co jest o wiele wygodniejsze! Nasi znajomi maja okna firmy fakro i są z nich bardzo zadowoleni Nie znam sie zbytnio na oknach, nie mniej jednak w okna dachowe na pewno muszą być z kołnierzami Jeżeli chodzi o blachodachówkę jaką wybrałaś, to bardzo mi się podoba!!! wygląda jak dachówka! Nam tez zależało na kształcie najbardziej zblizonym do dachówki Dobrze Ci poszło ! Teraz trzeba podjąć "tylko" ostateczną decyzję i z głowy Pozdrawiam serdecznie ! wlasnie czytalam o tej klamce ze tak jest lepiej no tak teraz tylko ostateczna decyzja mam jeszcze pytanie... zamawialiście do swoich okien rolety zewnętrzne? dzieki za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 06.12.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Hej My tez mamy okna dachowe firmy fakro Jednym z plusów tych okien względem firmy velux jest to,że klamka jest zainstalowana na dole, co jest o wiele wygodniejsze! Nasi znajomi maja okna firmy fakro i są z nich bardzo zadowoleni Nie znam sie zbytnio na oknach, nie mniej jednak w okna dachowe na pewno muszą być z kołnierzami Jeżeli chodzi o blachodachówkę jaką wybrałaś, to bardzo mi się podoba!!! wygląda jak dachówka! Nam tez zależało na kształcie najbardziej zblizonym do dachówki Dobrze Ci poszło ! Teraz trzeba podjąć "tylko" ostateczną decyzję i z głowy Pozdrawiam serdecznie ! wlasnie czytalam o tej klamce ze tak jest lepiej no tak teraz tylko ostateczna decyzja mam jeszcze pytanie... zamawialiście do swoich okien rolety zewnętrzne? dzieki za wsparcie My nie zamawialiśmy... u nas będzie jedynie instalacja alarmowa, więc w tej kwestii nie pomogę ale w innych bardzo chetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 06.12.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Dziękuję Ci pięknie za wesołego Mikołajka!Oglądałam blachodachówkę, bardzo podoba mi się ta druga, chyba "Sara", łudząco przypomina dachówkę ceramiczną. Też o takiej myślimy i właśnie o brązowej.Pozdrowionka - jeszcze niedzielne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.12.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 mam dylemat i liczę na wsze podpowiedzi więc chodzi o to że zastanawiamy się nad położeniem więźby teraz tzn w najbliższym czasie styczeń może luty, a teraz pytanie czy przez te dwa miesiące nic się z nią nie stanie? jak nie będzie przykryta. (blachodachówke będziemy zakładać w kwietniu bo chcemy przy tym być). jak myślicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 10.12.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Hej Co do Twojego pytania... z tego co ja slyszałam nie jest to wskazane... zrobienie więźby to czas ok 2 tyg więc pytanie czy warto ryzykować... moczyć więźbę ? Hmm... chyba,że... .... może gdybyście ja zafoliowali i zadeskowali ( taki etap jest teraz u nas,z tym że my będziemy przykrywać dachówką od poniedziałku ) to było by juz ok... hmm... wiesz podpytam dokładnie moich fachowców jutro to naprawde, bardzo dobra i profesjonalna ekipa i powinni dobrze doradzić. Więc jutro Ci napiszę co oni sondzą... zawsze dobrze wiedzieć a i tak zrobicie jak będziecie uwazać Wiem jak to jest chcieć,żeby wszystko szło jak najszybciej... mam dokładnie tak samo! Ale pewnie juz zauważyłaś ... Pozdrowionka :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 10.12.2009 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Hej Co do Twojego pytania... z tego co ja slyszałam nie jest to wskazane... zrobienie więźby to czas ok 2 tyg więc pytanie czy warto ryzykować... moczyć więźbę ? Hmm... chyba,że... .... może gdybyście ja zafoliowali i zadeskowali ( taki etap jest teraz u nas,z tym że my będziemy przykrywać dachówką od poniedziałku ) to było by juz ok... hmm... wiesz podpytam dokładnie moich fachowców jutro to naprawde, bardzo dobra i profesjonalna ekipa i powinni dobrze doradzić. Więc jutro Ci napiszę co oni sondzą... zawsze dobrze wiedzieć a i tak zrobicie jak będziecie uwazać Wiem jak to jest chcieć,żeby wszystko szło jak najszybciej... mam dokładnie tak samo! Ale pewnie juz zauważyłaś ... Pozdrowionka :* no tak wiadomo milo jak domek rośnie ale nam chodzi o to że przy kładzeniu blachy chcemy być osobiście więc jak położyliby nam więźbę murarz mógłby dokończyć szczyty później folia a jak przyjedziemy do polski w kwietniu na dwa tygodnie to dokończyliby blachę a tak.... nikt nam nie da urlopu na tyle czasu (może inaczej nie chce wykorzystać urlopu na jeden raz) dzieki daj znać co powiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.12.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Anam, jeżeli ma zostać niezadeskowana i niezapapowana to zdecydowanie nie!...chociażby ze względu na impregnację...ale tak jak Karola pisała, sama więźba nie jest jakoś bardzo pracochłonna, szybciutko to idzie, nie ma sensu teraz... za wiele nie przyśpieszycie...Chyba, że planujesz na niej od razu dechy i papę to ok. może stać nawet parę lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 12.12.2009 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Anam, jeżeli ma zostać niezadeskowana i niezapapowana to zdecydowanie nie! ...chociażby ze względu na impregnację... ale tak jak Karola pisała, sama więźba nie jest jakoś bardzo pracochłonna, szybciutko to idzie, nie ma sensu teraz... za wiele nie przyśpieszycie... Chyba, że planujesz na niej od razu dechy i papę to ok. może stać nawet parę lat... dechy i papę hm....... tego nigdy nie planowaliśmy wiec widzę ze faktycznie nie ma sensu hm..... tylko ja jestem pewna że oni nam nie zrobią tego w dwa tygodnie. coś się wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 13.12.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Anam chyba się z Arcticą nie zrozumiałyście ... .... przeciez po więźbie a jeszcze przed dachówką, musicie dać folię lub papę i zadeskować tak jak to jest w tej chwili u nas zerknij sobie... czas takiego foliowania i deskowania to u nas tydzień czasu pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 13.12.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Anam chyba się z Arcticą nie zrozumiałyście ... .... przeciez po więźbie a jeszcze przed dachówką, musicie dać folię lub papę i zadeskować tak jak to jest w tej chwili u nas zerknij sobie... czas takiego foliowania i deskowania to u nas tydzień czasu pozdrowionka! oh ok myślałam ze chodzi o to pełne deskowanie i papę, a tego nie chcemy. wiec ok, a jak długo może zejść z samą więźbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 14.12.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Hej czas wykonania więźby, to u nas było półtora tygodnia. Normalnie przy takim dachu, do 2 tygodni + 1 tydziń foliowanie i deskowanie i... można jechać z obróbkami i blachą U nas za oknami biało i mróz .... a jak tam u Was ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 14.12.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Hej czas wykonania więźby, to u nas było półtora tygodnia. Normalnie przy takim dachu, do 2 tygodni + 1 tydziń foliowanie i deskowanie i... można jechać z obróbkami i blachą U nas za oknami biało i mróz .... a jak tam u Was ??? hm to do miesiąca wszystko trzeba liczyć u nas hm....... w anglii dziś był mróz rano skrobaliśmy szyby tzn. mężuś skrobał strasznie zimno jest i nawet słyszałam że śnieg ma padać a to dopiero początek zimy a Wam pogoda nie psuje planów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 15.12.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 No troszeczkę psuje... gdyby nie mróz, to jutro już w 100 % skonczone mielibyśmy docieplenie domku... elewacja byłaby pokryta klejem, siatka i zagruntowana kolorkiem... a tak... panowie coś tam dłubia, dokańczają ale potrzeba im 2-3 dni na plusie i bez opadów... Jezeli chodzo o dach to wczoraj i dzisiaj panowie robią obróbki dachowe, jutro dzień przestoju bo czekamy na blache, a od czwartku jak nie bedzie ogromnego mrozu i duzych opadów to zaczynamy lecieć z blachodachówką Wtedy na święta bedzie skończony... U nas na dworza biało ok 10cm sniegu w dzień lekki mróz za to w nocy -10C a, zapowiadaja pod koniec tygodnia w nocy - 20C Ocieplenie dopiero na swięta i wtedy deszcz wiec wszystko na odwrót... ... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 15.12.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 -20 wow tak to właśnie jest z tą pogodą oby ocieplenie przyszło to byście sobie wszystko na spokojnie zrobili tak czy inaczej zaglądam codziennie do Twojego dziennika i jakbym jutro zobaczyła że już macie dach skończony to chyba bym się nie dziwiła :)takie macie tępo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 15.12.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witaj anam!Mój domek też na razie w letargu, pogoda nie sprzyja dalszym robotom.Byle do wiosny, prawda?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.12.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 dzien doberek no własnie ten snieg troszke mnie zaskoczył i widze ze nie tylko mnie ,ja tez sie martwie tym mrozem ,nie spodziewałam się go jeszcze ,ale cos tam mruczą ze w swieta i po swietach ma byc dodatnia temperatura ,ja mam taka nadzieję ihhihihi bo jak bedą mrozy to mi nie wyleja płyty więc tak jak i Wy czekam i wypatruje w miare ładnej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 16.12.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witaj anam! Mój domek też na razie w letargu, pogoda nie sprzyja dalszym robotom. Byle do wiosny, prawda?.. o tak byle do wiosny hm...... tak mi się już marzy ten dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts