Kamila i Marcin 19.06.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 postaram sie w tym tygodniu poukładać meble u mnie i będę wiedziała jak to wyjdzie u Ciebie i obiecuje, że napisze co i jak.. w razie "w" nie myślałaś aby wstawić np stojak na wino między szafki, albo szafkę z odkrytymi 2-3 półkami? http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/perfekt-poka-na-wino__81969_PE207248_S4.JPG jeszcze nie masz tynków więc wymierz dobrze ile masz przed tynkami.. masz taki układ, że np na ścianę tam gdzie jest potem łuk można nałożyć grubiej tynku lub płyty KG ze dwie aby ten wymiar 365 zmniejszyć.. trzeba pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 21.06.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 obiecałam, że napiszę więc piszę.. u mnie jest szerokość 264 na ścianie tej środkowej.. więc ułożyłam tak: od prawej szafka odsunięta od ściany na 6-7 cm (bo słupek od piekarnika ma głębokość 56cm głębokości) a tak wygląda w praktyce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 22.07.2012 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 hej Kamila jak Twoja kuchnia byłam u Ciebie w dzienniku ale jeszcze nic nie widzę.my wróciliśmy z urlopu, zmierzyłam dokładnie kuchnię i mam dokładne wymiary już po tynkach pod oknem 3,63 po lewo 2,38 i po prawo 1,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 23.07.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Kuchnia chyba za 2-3 tygodnie powstanie.. o ile nic nie wyskoczy po drodze.. jeśli chodzi o Twoją kuchnię to ja bym postawiła dwie szafki narożne w rogach tyłem do ściany lewej i prawej.. mają one 50 plus 4 cm taki odbojnik i 5 cm od ściany.. wtedy od krańca blatu do szafki byłoby około 3,5 bo około 1,5 cm mają drzwiczki w sensie na taką głębokość byłyby szafki wsunięte pod blat.. pozostanie 245cm to o 5 cm za dużo.. tyle tylko, że niby szafki mają równe wymiary.. a jak ustawiłam parę koło siebie to wyszło plus 1cm.. pozostaje odsunąć jeszcze szafki te po bokach na dodatkowe 2,5 cm na stronę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 23.07.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 bardzo skomplikowanie to wygląda w praktyce jednak penie jest do ogarnięcia poczekam i zobaczę efekty Twojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 29.08.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam! I jak posadzki już wylane? czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 02.09.2012 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witam! I jak posadzki już wylane? czekam na zdjęcia posadzki będziemy wylewać w tym tygodniu, pod koniec. szczerze to mam już trochę dość budowy mnóstwo problemów, a teraz wychodzą na wierzch najdrobniejsze niedociągnięcia z poprzednich etapów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 06.09.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 ehhh..no budowa to męcząca sprawa niestety....ale potem jaka radość będzie a wy macie już jakiś orientacyjny termin przeprowadzki? zjeżdżacie wtedy na stałe do Polski tak? czy może wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 07.09.2012 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 żeby było Ciekawie mam newsa, okazało się że wylądujemy w sądzie z przedstawicielem firmy "okno plus" właśnie na tą radość trzeba czekać. zjeżdżamy za około rok, i już na stałe. nie wiem czy zrobimy wszystko na odległość czy pomieszkamy u rodziny jakieś3 miesiące aż nam wszystko dokończą , to jest jeszcze kwestia do zastanowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 żeby było Ciekawie mam newsa, okazało się że wylądujemy w sądzie z przedstawicielem firmy "okno plus" a o co poszło? już dostalas pozew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 a o co poszło? już dostalas pozew? ok, doczytalem tylko nie wiem, kto kogo skarzy do sadu i za co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 07.09.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 ok, doczytalem tylko nie wiem, kto kogo skarzy do sadu i za co.... ok powiem jak było zamówiliśmy okna w listopadzie, montaż początek kwietnia, 7 lub 8 jakoś tak. tak było na umowie dodatkowo firma zastrzegła że musimy odebrać okna najpóźniej do 15 kwietnia 2012. wieć zabukowaliśmy urlop bo chcieliśmy być przy montażu na miejscu okazało się że będzie opóźnienie, pierw o kilka dni potem zwodzenie z dnia na dzień, my wróciliśmy do Anglii o okien wciąż nie było. nie mogliśmy nic zrobić bo w umowie jest napisane że montaż może się opóźnić do 2 tygodni. ostatecznie pan przyjechał. zamontował okna ale nie dał wszystkich klamek moskitier-ów osłonek na zawijasy i plastików na zewnątrz jak on powiedział zabrakło mu dodatkowo miałam dostać napęd do bramy za opóźnienie w montażu nie dostałam nic, ani reszty dodatków do okien ani napędu dodatkowo od tej samej firmy zamówiłam bramę garażową na którą też czekałam xxxxxx czasu, bo pan zamówił zły rozmiar. po 3 miesiącach i tysięcy telefonów i po moim kolejnym przyjeździe do polski pan obiecał że przyjedzie do połowy lipca jeśli nie to zobowiązuje się do zapłaty 2tyś złotych w ramach rekompensaty. nie przyjechał więc musi mi zapłacić ta kasę podsumowując firma inna mi jest 4 klamki, kilka plastików, osłonki na zawijasy, moskitiera, napęd do bramy oraz 2tyś złotych. ja go skarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 chodzi o 2tys czy wiekszą sumę?rozumiem, że w miedzyczasie wysylalaś do firmy wezwania do wykonania zobowiązania?zobowiązanie masz na pismie czy tylko slowne? są swiadkowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 07.09.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 chodzi o 2tys czy wiekszą sumę? rozumiem, że w miedzyczasie wysylalaś do firmy wezwania do wykonania zobowiązania? zobowiązanie masz na pismie czy tylko slowne? są swiadkowie? razem będzie ponad 4 tyś. nie podaruję mu tego dla przykładu. nikt nie będzie mnie tak traktował. wszystko mam na piśmie jeśli byłyby to tylko słowne zapewnienia nawet nie myślałabym o sądzie. listy zostały wysłane. moja siostra jest prawnikiem więc dokładnie wiem jak to robić . ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 zapytaj się tylko siostry czy nie szybciej i korzystniej dla Ciebie nie bedzie zlozenie pozwu przez internetowy sąd - zajmuje sie tym Sąd w Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 24.09.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Pięknie!!!! to teraz tylko najprzyjemniejsze etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 24.09.2012 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 najgorsze nudy za nami teraz tylko zbierać kasę na moje zachcianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 24.09.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Aniu gratuluje cudnych wylewek Taki etap bardzo cieszy, bo to bardzo udomawia budynek To teraz tak jak mówisz najprzyjemniejszy etap .... WNĘTRZA POZDRAWIAM!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.09.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 najgorsze nudy za nami teraz tylko zbierać kasę na moje zachcianki a duże masz te zachcianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 25.09.2012 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 hm....jak każda kobieta ogromne ale znając życie z części będę musiała zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts