Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w lawendzie długa droga do spełnienia marzeń

Recommended Posts

postaram sie w tym tygodniu poukładać meble u mnie i będę wiedziała jak to wyjdzie u Ciebie i obiecuje, że napisze co i jak.. w razie "w" nie myślałaś aby wstawić np stojak na wino między szafki, albo szafkę z odkrytymi 2-3 półkami?

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/perfekt-poka-na-wino__81969_PE207248_S4.JPG

jeszcze nie masz tynków więc wymierz dobrze ile masz przed tynkami.. masz taki układ, że np na ścianę tam gdzie jest potem łuk można nałożyć grubiej tynku lub płyty KG ze dwie aby ten wymiar 365 zmniejszyć.. trzeba pomyśleć:)

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Kuchnia chyba za 2-3 tygodnie powstanie.. o ile nic nie wyskoczy po drodze..

jeśli chodzi o Twoją kuchnię to ja bym postawiła dwie szafki narożne w rogach tyłem do ściany lewej i prawej.. mają one 50 plus 4 cm taki odbojnik i 5 cm od ściany.. wtedy od krańca blatu do szafki byłoby około 3,5 bo około 1,5 cm mają drzwiczki w sensie na taką głębokość byłyby szafki wsunięte pod blat..

pozostanie 245cm to o 5 cm za dużo.. tyle tylko, że niby szafki mają równe wymiary.. a jak ustawiłam parę koło siebie to wyszło plus 1cm.. pozostaje odsunąć jeszcze szafki te po bokach na dodatkowe 2,5 cm na stronę..

• 1 month później...

żeby było Ciekawie mam newsa, okazało się że wylądujemy w sądzie z przedstawicielem firmy "okno plus"

:(

właśnie na tą radość trzeba czekać. zjeżdżamy za około rok, i już na stałe. nie wiem czy zrobimy wszystko na odległość czy pomieszkamy u rodziny jakieś3 miesiące aż nam wszystko dokończą , to jest jeszcze kwestia do zastanowienia. :)

ok, doczytalem

tylko nie wiem, kto kogo skarzy do sadu i za co....

ok powiem jak było

zamówiliśmy okna w listopadzie, montaż początek kwietnia, 7 lub 8 jakoś tak.

tak było na umowie dodatkowo firma zastrzegła że musimy odebrać okna najpóźniej do 15 kwietnia 2012.

wieć zabukowaliśmy urlop bo chcieliśmy być przy montażu na miejscu okazało się że będzie opóźnienie, pierw o kilka dni potem zwodzenie z dnia na dzień, my wróciliśmy do Anglii o okien wciąż nie było.

nie mogliśmy nic zrobić bo w umowie jest napisane że montaż może się opóźnić do 2 tygodni.

ostatecznie pan przyjechał.

zamontował okna ale nie dał wszystkich klamek moskitier-ów osłonek na zawijasy i plastików na zewnątrz jak on powiedział zabrakło mu

dodatkowo miałam dostać napęd do bramy za opóźnienie w montażu

nie dostałam nic, ani reszty dodatków do okien ani napędu

dodatkowo od tej samej firmy zamówiłam bramę garażową na którą też czekałam xxxxxx czasu, bo pan zamówił zły rozmiar.

po 3 miesiącach i tysięcy telefonów i po moim kolejnym przyjeździe do polski pan obiecał że przyjedzie do połowy lipca jeśli nie to zobowiązuje się do zapłaty 2tyś złotych w ramach rekompensaty.

nie przyjechał więc musi mi zapłacić ta kasę

podsumowując firma inna mi jest 4 klamki, kilka plastików, osłonki na zawijasy, moskitiera, napęd do bramy oraz 2tyś złotych.

ja go skarze.

chodzi o 2tys czy wiekszą sumę?

rozumiem, że w miedzyczasie wysylalaś do firmy wezwania do wykonania zobowiązania?

zobowiązanie masz na pismie czy tylko slowne? są swiadkowie?

razem będzie ponad 4 tyś. nie podaruję mu tego dla przykładu.

nikt nie będzie mnie tak traktował.

wszystko mam na piśmie jeśli byłyby to tylko słowne zapewnienia nawet nie myślałabym o sądzie.

listy zostały wysłane.

moja siostra jest prawnikiem więc dokładnie wiem jak to robić .

ale dzięki

• 3 weeks później...