Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w lawendzie długa droga do spełnienia marzeń

Recommended Posts

• Odpowiedzi 827
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:o

Nie wiem... my od nich bierzemy tylko blachę, bo więźbę mają w kosmicznej cenie :roll:

ok dzięki to zapytamy się u nas, mamy spory wybór.

Największy to chyba po drugiej stronie Wisły, w Ciechomicach... ale żon znalazł gdzieś taniej, bo robił wycenę i był usatysfakcjonowany, on :o ...

więc musieli zarzucić niezłą cenkę... ale nie wiem gdzie, jak będziesz zainteresowana to dopytam...

Pozdrawiam i miłej nocki życzę :D

jutro muszę zadzwonić o blachę , do geodety, do pana który ma nam robić dach i do jeszcze jednego składu hm.......... chyba nie mam aż tyle wolnego czasu w pracy ;) żart , wszystko się zrobi i muszę powiedzieć że nawet numery już spakowałam więc będę dzwonić na 100%, chyba że zapomnę telefonu :o :oops: :roll:

jutro napiszę co załatwiłam

witam,

przybywam z rewizytą :)

Twój domek też zapowiada się ciekawie.

dzia:)

wy budujecie się w kierunku Wawy od Plocka?

no właśnie nie w tym drugim :)

dokładnie to jest Brudzeń Duży, a dlaczego pytasz? :p :)

znam trochę okolice...ale okazuje się że tę przeciwną :lol:

ha no tak, większość osób zna tę "przeciwną" okolice, niedobrze :( czas to zmienić :)

pozdrawiam

witam,

przybywam z rewizytą :)

Twój domek też zapowiada się ciekawie.

dzia:)

wy budujecie się w kierunku Wawy od Plocka?

no właśnie nie w tym drugim :)

dokładnie to jest Brudzeń Duży, a dlaczego pytasz? :p :)

znam trochę okolice...ale okazuje się że tę przeciwną :lol:

ha no tak, większość osób zna tę "przeciwną" okolice, niedobrze :( czas to zmienić :)

pozdrawiam

na pewno :)

Hej :D

Chwilkę do Ciebie nie zaglądałam, bo zabiegana jestem masakrycznie, zerkam na minutke tylko do siebie :oops: i dalej śmigam... załatwiam ...

Dzisiaj wyszliśmy z domu o 9.30 ,wróciliśmy z "maratonu" po 19.00 a o 20 przyszli do nas niespodziewnie goście..... ................ ......... hmm.... no i właśnie wyszli... w sumie fajnie było ale padam na twarz i na wszystko doby za mało :roll:

Co do Twojego daszku, to koniecznie musisz się brac w garść i ZAŁATWIAĆ! Bo serducho Cię zaboli,ze w PL będziesz a tu robota nie ruszy :-?

A ekipy od więźby i blachy zamówione?

My coprawda wszystko zamawialiśmy kilka miesięcy wcześniej,żeby w ostatniej chwili nie biegać ale wiem,że w Lublinie to czekało sie ok. 2 tyg na więźbe.

Blachę zamówiliśmy w sklepie 3 misiące wcześniej, ale wiem,że sklep fizycznie zamówił ją zaledwie tydzień przed terminem więc jest szansa,że się wyrobicie na początek marca :wink: :) Ale spiąć się trzeba... :wink:

Później wykonanie więźby u nas trwało półtora tygodnia, mimo,że dach do łatwych na pewno nie należy i jest go 340 metrów ale to dzięki REWELACYJNEJ EKIPIE :) Z blachodachówką u nas trwało to znacznie dłużej, bo z powodu pogody prace kilka krotnie były przerywane, ale na nasz dach, ze wszytskimi obróbkami i podbitką w normalnych warunkach ekipa potrzebowała dwóch tygodni...

Także zaatwiaj Aniu, spinaj się a ja trzymam kciuki i kibicuję, by wszystko sprawnie poszło! :D

Pozdrawiam!

Hej :D

Chwilkę do Ciebie nie zaglądałam, bo zabiegana jestem masakrycznie, zerkam na minutke tylko do siebie :oops: i dalej śmigam... załatwiam ...

Dzisiaj wyszliśmy z domu o 9.30 ,wróciliśmy z "maratonu" po 19.00 a o 20 przyszli do nas niespodziewnie goście..... ................ ......... hmm.... no i właśnie wyszli... w sumie fajnie było ale padam na twarz i na wszystko doby za mało :roll:

Co do Twojego daszku, to koniecznie musisz się brac w garść i ZAŁATWIAĆ! Bo serducho Cię zaboli,ze w PL będziesz a tu robota nie ruszy :-?

A ekipy od więźby i blachy zamówione?

My coprawda wszystko zamawialiśmy kilka miesięcy wcześniej,żeby w ostatniej chwili nie biegać ale wiem,że w Lublinie to czekało sie ok. 2 tyg na więźbe.

Blachę zamówiliśmy w sklepie 3 misiące wcześniej, ale wiem,że sklep fizycznie zamówił ją zaledwie tydzień przed terminem więc jest szansa,że się wyrobicie na początek marca :wink: :) Ale spiąć się trzeba... :wink:

Później wykonanie więźby u nas trwało półtora tygodnia, mimo,że dach do łatwych na pewno nie należy i jest go 340 metrów ale to dzięki REWELACYJNEJ EKIPIE :) Z blachodachówką u nas trwało to znacznie dłużej, bo z powodu pogody prace kilka krotnie były przerywane, ale na nasz dach, ze wszytskimi obróbkami i podbitką w normalnych warunkach ekipa potrzebowała dwóch tygodni...

Także zaatwiaj Aniu, spinaj się a ja trzymam kciuki i kibicuję, by wszystko sprawnie poszło! :D

Pozdrawiam!

hm.... nie ma takiej opcji, my będziemy 1 kwietnia w Polsce, 2 na budowie:))))))) a tam ma już być więźba gotowa!

albo hm...... nie wiem :) jak będziemy wyjeżdżać z polski to ma być skończone z folią! a w lipcu blacha dokończona. wszystko pogmatwałam:)

chodzi o to że chcielibyśmy dach sami odebrać, nasz daszek nie należy do łatwych, więc sądzę że my powinniśmy ocenić czy podoba nam się wykonanie czy nie

ekipa zamówiona tzn. zaklepana jutro jeszcze dzwonie i się dokładnie z panem ugadam

:roll: mam nadzieję że mnie zrozumiałaś

wiem wiem że dużo masz załatwiania, ale i tak Ci zazdroszczę :) to takie miłe załatwianie :) my nawet jak jeździliśmy kupować cegły to mi się podobało :) haha śmieszne nie?

Wszystko zrozumialam :wink:

Wcale nie jest to dla mnie takie śmieszne :wink: Baaardzo dobrze to rozumiem, bo mnie nawet oczyszczanie terenu dzialki cieszyło! :lol: Wszystkie zakupy bardzo cieszą. :D

My i tak sporo rzeczy kupiliśmy wcześniej i całe szczęście!

Bo teraz nie wyrabiamy na zakrętach chwilowo, a zakupy cieszą kiedy nie są męczące i " na siłę" , wiesz tak na szybko, już trzeba tu i teraz więc jak się ma taką możliwośc najfajniej sobie to rozłożyć w czasie.

Tylko,że u nas wszystko sprintem... :roll: ... 4,5 miesiąca budujemy i jak nawet wcześniej wydawało nam się,że kupiliśmy dużo rzeczy na "potem" to, "to potem" szybko przyszło i znowu maraton :wink: :lol:

Ale nie narzekam... tzn. :roll: nie trzeba narzekać :wink: :lol: tylko się cieszyć,że wszystko do przodu leci... :wink:

Buźka i tzrymam kciuki za terminarz prac! Tak jak jest zaplanowany, tak musi być wykonany i innej obcji nie przyjmujemy! :wink: :lol:

Buźka:*

hej!

to co było na dziś zaplanowane zostało wykonane :)

zestawienia materiałów wysłane do ostatnich dwóch firm, mam nadzieję że dostanę szybką odpowiedź, podejmujemy ostateczną decyzję gdzie kupujemy materiały i czekamy na marzec :),

sąsiadeczko a cenę więźby to oni mają faktycznie kosmiczną wow tyle kasy i to w dodatku za świerk!!!!! no nic :) mam nadzieję że zaproponują coś ciekawego jeśli chodzi o resztę :)

hm..... więc czekam :)

Witaj...

gdzie zamawiacie w końcu więźbę :-? ... mnie tyż to niebawem czeka :roll:

Czekaj, czekaj....... jako i ja czekam :lol: :wink: :lol: .... ino ja wiosny wyczekuję :roll:

więźbę zamówimy w naszych okolicach , dokładnie w tej samej gminie gdzie się urodziłam :), mam nadzieję że ceny mają przystępniejsze, chyba że aż tak wszystko poszło w górę, mam nadzieję że już w tym tygodniu wszystko się wyjaśni :)

Witaj...

gdzie zamawiacie w końcu więźbę :-? ... mnie tyż to niebawem czeka :roll:

Czekaj, czekaj....... jako i ja czekam :lol: :wink: :lol: .... ino ja wiosny wyczekuję :roll:

ihhiih nie tylko Ciebie kochana to czeka ,my dzwonimy do tartaku jutro i jak podadzą przyzwoita cene to zamawiamy ! :wink: :D :D

a teraz mamy zakupowe szalenstwo jak to sie zwie w tym całym tygodniu ,a wydatków bedzie pewnie od groma :roll: ,ale powiem szczerze że mnie ciesza te zakupy bo wiem ze to na nasz domek jest :D :wink: