januszbe 01.11.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z cieknącym dachem, przekładany jakieś 25 lat temu, wiem wiem że już jest pora go wymienić ale nie teraz w listopadzie. A teraz do sedna sprawy czy ktoś ma jakiś sposób na naprawe przecieku od strony poddasza, niestety nie można wejść na dach , zostaje tylko poddasze. Jest nie ocieplone czyli widać dachówki, nie mam pomysłu jak takie coś uszczelnić. Dachówka jest zespolona zaprawą Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 01.11.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Jakąś balię podstawić, jak nie chcesz wchodzić na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 01.11.2009 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Nie to że nie chce, ale nie ma takiej możliwości. Nie ma okienek żadnych a dach jest na 13 metrach . Dopiero na wiosne planuje zrobić okienko i bedzie możliwośc wyjścia na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.11.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 zapytaj tutaj: http://forum.muratordom.pl/dach-w-dobrych-rekach,t73297-960.htm Tylko tak bardziej konkretnie bo nie dostaniesz odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 01.11.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ale co dachówka pękła , ja bym spróbował klejem dekarskim Soudal taki robi (napewno inne firmy też) na mokre podłoże też można go dawać . Na żywioł to piankę bym strzyknął hehe.oczywiście j.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.11.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 nie mam pomysłu jak takie coś uszczelnić. Dachówka jest zespolona zaprawą Pomoże ktoś? zaprawą cementową / z niewielką ilością wapna/ a jak nie masz mozliwości dobrego dostępu - podstępluj /pod dziure/ jakieś blaszane pudło w które wpsyknij pianke /vide tacim/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 01.11.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Tak pękła i to nie jedna nie a podejście mam bo widać tą dziure. Tak myślałem o piance, tylko nie wiem czy nie będzie przez nią przeciekało no chyba że taka do łatania dziur na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 02.11.2009 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 OK sprawa załatwiona, kupiłem uszczelniacz i zakleiłem. Czy będzie trzymało hmmmm to zobaczę. Dzięki wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts