Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drewutnia za blisko płotu a kontrola z nadzoru:-(

agnieszkakusi

Recommended Posts

Mamy pobudowaną drewutnię na wylanych stopach betonowych, z drewna 24 mkw. Stoi 2,07m od płotu sąsiada. powinno być 3m, ale inaczej nie dało sie jej ustawić. Ustaliliśmy z sąsiadem, że możemy tak postawić. Nie robił żadnych problemów, bo ona z drugiej strony ma same drzewa. W piatek dostaliśmy pismo z nadzoru budowlanego, że mamy kontrolę. Z tego co udało mi się ustalić to ktoś nas pod#$%*&^ :evil: Jedyne o co może im chodzić to o drewutnię, ale jutro będę wiedziała na 100%. Mam jednak pytanie. Co nam grozi teraz grozi? Wszystkie kwity na to mamy, zgłaszaliśmy do starostwa i było wszystko ok.

tez zglaszalem w starostwie zamiar postawienia drewutni/altany, zlozylem dokumentacje z projektem,zagospodarowaniem dzialki .ulokowalem mniej jak 4 m, zgloszenie bylo do poprawki ze wzgledu wlasnie na odleglosc od sasiadujacej dzialki. sprawe olalem , postawilem gdzie chce, jesli każą burzyc to bedzie lipa

trochę sie w tym temacie obracałem dwa lata temu , chodziło o garaż sąsiada w granicy , trochę mi sąsiad chciał powojować na moim podwórku, to go trza było uspokoić, okazało sie że tak od razu nic nadzór budowlany nie każe rozbierać, wyburzać , masz prawo do legalizacji postawionej samowolki , tylko że w ten czas m2 legalizacji kosztował 500zł i to starczyło by uspokoić sąsiada :lol:

jeśli chodzi o budynek legalnie wybudowany , tylko trochę nie według projektu to tylko kara będzie , ale jak , nie wiem , chyba na setkach sie nie skończy

zasrane sąsiady :evil: