agnieszkakusi 01.11.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Mamy pobudowaną drewutnię na wylanych stopach betonowych, z drewna 24 mkw. Stoi 2,07m od płotu sąsiada. powinno być 3m, ale inaczej nie dało sie jej ustawić. Ustaliliśmy z sąsiadem, że możemy tak postawić. Nie robił żadnych problemów, bo ona z drugiej strony ma same drzewa. W piatek dostaliśmy pismo z nadzoru budowlanego, że mamy kontrolę. Z tego co udało mi się ustalić to ktoś nas pod#$%*&^ Jedyne o co może im chodzić to o drewutnię, ale jutro będę wiedziała na 100%. Mam jednak pytanie. Co nam grozi teraz grozi? Wszystkie kwity na to mamy, zgłaszaliśmy do starostwa i było wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 01.11.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Wszystkie kwity na to mamy, zgłaszaliśmy do starostwa i było wszystko ok. jak zgłaszaliscie że te 2m i OK to o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.11.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 no właśnie wg. prawa powinno być 3m, a my zrobiliśmy 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 01.11.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 no właśnie wg. prawa powinno być 3m, a my zrobiliśmy 2m 4m - odległość ta jest deprymowana przepisami przeciwpożarowymi dla budynku drewnianego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 01.11.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 tez zglaszalem w starostwie zamiar postawienia drewutni/altany, zlozylem dokumentacje z projektem,zagospodarowaniem dzialki .ulokowalem mniej jak 4 m, zgloszenie bylo do poprawki ze wzgledu wlasnie na odleglosc od sasiadujacej dzialki. sprawe olalem , postawilem gdzie chce, jesli każą burzyc to bedzie lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 01.11.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 trochę sie w tym temacie obracałem dwa lata temu , chodziło o garaż sąsiada w granicy , trochę mi sąsiad chciał powojować na moim podwórku, to go trza było uspokoić, okazało sie że tak od razu nic nadzór budowlany nie każe rozbierać, wyburzać , masz prawo do legalizacji postawionej samowolki , tylko że w ten czas m2 legalizacji kosztował 500zł i to starczyło by uspokoić sąsiada jeśli chodzi o budynek legalnie wybudowany , tylko trochę nie według projektu to tylko kara będzie , ale jak , nie wiem , chyba na setkach sie nie skończy zasrane sąsiady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.11.2009 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 nam starostwo zatwierdziło te 3m, ale ni cholery nie dało sie tak postawić Rozebrać też za bardzo nam się nie uśmiecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 01.11.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 No to teraz jak Ci każą to rozebrać to zdaje mi się, że będziesz mógł na to miejsce postawić drewutnię przy samym ogrodzeniu, bez pytania się go o zdanie. To się sąsiad zdziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts