Lobo_M 03.10.2010 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 salon ma 5,75m szerokości i 8,75m długości (razem z częścią jadalnianą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 03.10.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Dzięki za szybką odp. to możecie poszaleć na takim metrażu a tak przy okazji, czy szafę w wiatrołapie i garderobę robiła Wam ta sama firma, co meble kuchenne??? dałam im do zrobienia wstępnej wizualizacji mojej kuchni i powiem, że jestem mile zaskoczona:):) a mam nadzieję, że jak udam się tam osobiście to dopracujemy szczegóły:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 03.10.2010 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Wszystko robiła ta sama firma Milan i jesteśmy bardzo zadowoleni, pełen profesjonalizm od początku do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.10.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Mam pytanie - czy mogłabym wkleić Wasze zdjęcie drzwi zewnętrznych do moich komentarzy? Zastanawiam się nad kolorem i chciałabym pokazać, jak one wglądają w rzeczywistości. Przy okazji - jesteście z nich zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 05.10.2010 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Tak jesteśmy zadowoleni, bardzo dobrze wykonane, zobaczymy po zimie czy sa naprawdę tak ciepłe jak obiecywali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 06.10.2010 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Od ponad miesiąca w domu mam dwa higrometry i analizuję wilgotność, przez ostatni miesiąc ciagle trwały prace mokre (gładzie malowanie), i wtedy wilgotność wahała się w granicach 80-95%. w tym czasie starałem sie przepalać w kominku i wentylacja była ustawiona na 80%. mniej więcej od tygodnia nie ma prac mokrych (nie uwzględniając wielokrotnego mycia paneli) i teraz wilgotność utzrymuje się na poziomie 60-65% więc jak widać wentylowanie i przepalanie kominkiem dało efekty i mam nadzieje że pozbyłem się sporej większości wilgoci, zobaczymy jak zamieszkamy tzn w piątek czy sie cos drastycznie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 06.10.2010 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Dziś 2 fotki z komóry. Generalnie wszystko jest już zrobione, pozostało tylko poskładać rzeczy do kupy, posprzątać n-ty raz i mieszkać - co mamy zamiar zrobić już za 2 dni ) Łazienka dla gości: http://lh3.ggpht.com/_s4gu-iIsLjo/TKy3d1ITNII/AAAAAAAAIVY/cUDwFIc-lBo/s640/aa.jpg Tak prezentują się drzwi: http://lh3.ggpht.com/_s4gu-iIsLjo/TKy3f5jTzBI/AAAAAAAAIVc/8klPKE6TiHs/s512/qq.jpg Więcej fotek w piątek, po zmontowaniu mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.10.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Ja jeszcze raz o drzwiach zewnętrznych - Marcinie - czy mogłabm Cię prosić o zdjęcie drzwi od wewnątrz? Chodzi mi o zawiasy - chcieliśmy drzwi otwierane na zewnątrz, ale ktoś mi zwrócił uwagę na to, że wtedy te zawiasy będą widoczne od zewnętrznej strony. Chciałabym się upewnić, jak to by wyglądało. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 07.10.2010 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Niestety ten Ktoś miał rację. Ja też chciałem otwierane do zewnatrz, ale zawiasy na to nie pozwalają bez problemu można zdjąć osłonkę i je rozkręcić. Zdjęcie przy okazji teraz nie mam jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.10.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 jak to zawiasy nie pozwalają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 No właśnie... Jest możliwa taka opcja otwierania na zewnątrz, szkoda tylko że w salonie nic nam nie powiedzieli o tych widocznych zawiasach... A ja się już zdecydowałam i teraz znowu główkowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzenio20007 07.10.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Proszę powiedzieć jak się sprawdza sprzęt muzyczny, jaka jest jego jakość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 07.10.2010 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 (edytowane) Jasne że można, ale zawiasy masz na zewnątrz, są dostepne dla potencjalnego złodzieja, co sprawniejszy je zdemontuje.co do sprzetu osłuchiwałem w sklepie i grają rewelacyjnie, a w salonie to powiem po weekendzie, bo w piątek mam je mieć. Zmieniłem amplituner z 820 na 920 inne końcówki mocy i dodatkowe opcje na pszyszłość np. radio internetowe. Edytowane 7 Października 2010 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 A - teraz zrozumiałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.10.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 złodziejem to ja bym się nie przejmowała. który wchodzi przez drzwi jak jest tyle okien wokoło zresztą podobno najwygodniej sie wchodzi przez dach (bo często ludzie mają górę jako jedną strefę która w nocy jest zdedzaktywowana) albo garaż - mniej zabezpieczone i można skorzystać z narzędzi i prądu właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Też prawda... Chyba najgorzej z tymi widocznymi zawiasami - zepsują cały efekt. A jeśli chodzi o alarm (byłaś u Rasi, Efilo?), to zastanawiałam się nad alarmem w domu w nocy - w domu, w którym sypialnie są na górze można właczyć alarm na dole, a co z parterówką? Wcześniej nad tm się nie zastanawiałam, dopiero teraz okazało się, że u nas alarm może działać tylko wtedy, kiedy nie ma nas w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.10.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 mazo nie wiem jaką macie centrale ale w większość da się poszczególne czujki zebrac w kilka grup i włączać albo wszystkie grupy albo tylko niektóre. np. na noc uruchamiać kontaktrony (czyli gdyby ktoś okno czy drzwi otworzył) i niektóre nieużywane w nocy pomieszczenia - np. czujki z salonu włączyć a z korytarza i sypialni nie. oczywiście gdzieś w tej strefie nieaktywnej w nocy musicie mieć 'manipulator' żeby móc uzbroić lub rozbroić alarm. ewentualnie gdyby nie było takiej opcji zawsze można zadać takie opóźnienie żeby można było zazbroić i spinkolić sorki marcin za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.10.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Dzieki Efilo - muszę dowiedzieć się więcej, co my tam mamy. Właśnie - sorki Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 07.10.2010 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Nie ma za co:-) Ale jest jeszce drugi "problem" z drzwami otwieranymi na zewnatrz, nie zrobisz węgarka zachodzącego na framugę (ościeżnicę) przez co możesz mieć skropliny na wewnętrznej stronie drzwi, a drugi problem, który jest uzależniony od stopnia wystawienia na wiatr, drzwi otwierane na zewnatrz które zostaną wyrwane z reki przez wiatr uszkodzą styropian i stopniowo bedą "wyważać" framugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.10.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 u nas nie ma tego problemu - drzwi są w podcieniu, całkowicie osłonięte od wiatru. ale uwaga jak najbardziej słuszna. tekstu z węgarkiem i skroplinami niestety nie zajarzyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts