minkapinka 07.10.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Hej, fajnie tu u Was Tylko jak oglądam zdjęcia mam wrażenie, ze własnie z imprezy wróciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 07.10.2010 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 chodzi o to, że jeśli na drzwi nie będzie zachodził styropian, będą słaboaizolowane, to może sie wykraplać woda na framudze od wewnatrz. Wszystko zalezy od dokładności montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 07.10.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 a to u nas zachodzi ociepleniewszystko chyba zależy od szerokości framugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 09.10.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 I jak mieszka się w nowym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penkata 10.10.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Przepiękny ten wasz dom. Od jakiegoś czasu śledzę wasze poczynania i jestem zachwycona. Kuchnia marzenie, proszę napiszcie jaki to kolor frontów kuchennych. Czy to fornir czy płyta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 11.10.2010 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Pierwsza noc za nami, miało być w piatek al;e nie wyszło. Jeszce jest pare malył rzeczy do zrobienia, ale 90% wyposażenia zwiezione i zamontowane. Teraz wygląda to jak dom dla ludzi. Jeszce ten tydzień trzeba będzie poświęcić na wykończenie wszystkiego, montaż gniazdek łączników oswietlenia, dokończenie izolacji stropu. Najważniejsze że już na swoim, jest naprawdę wspaniale, widok kominka wieczorem, wylegiwanie na sofie cos wspaniałego. mam nadzieję że teraz wkońcu znajdę czas na nadrobienie zaległości w Dzienniku, ale to chyba jest tak często że dziennik jest uzupełniany po budowie bo w czasie budowy nie ma na to czasu. na razie nie mammy jeszce interenetu, dzisiaj powinien dojsć zestaw z Orange CDMA bo chyba tylko to u nas będzie działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 11.10.2010 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Wprowadziliśmy się 10.10.2010, mam nadzieję że to na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.10.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 wszystkiego dobrego w nowym domku kończcie jak najszybciej co macie do zrobienia bo po przeprowadzce bardzo szybko traci się pare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 11.10.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 gratuluje przeprowadzki! zazdroszczę wam tego wylegiwania się na kanapie! bo my wciąz przeprowadzeni tylko z materacem, a kanapa czeka na busa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 11.10.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Wiem wiem, coś w tym jest, bo dzisiaj dopiero czuję zmęczenie, chyba organizm stwierdził że to juz koniec pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 11.10.2010 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Przepiękny ten wasz dom. Od jakiegoś czasu śledzę wasze poczynania i jestem zachwycona. Kuchnia marzenie, proszę napiszcie jaki to kolor frontów kuchennych. Czy to fornir czy płyta ? Nie wiemy, teraz jak już będzie czas to sie wszystkiego dowiemy co do nazw itp. Jedno co wiem jest to fornir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.10.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Gratulacje! Niech Wam się dobrze mieszka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.10.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 No to trzeba pogratulować udanej przeprowadzki Oby Wam się szczęśliwie mieszkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 11.10.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Ja również gratuluję przeprowadzki:) samych radosnych chwil............:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.10.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 gratulacje...to teraz wreszcie odpoczniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 12.10.2010 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 (edytowane) Wszystkim pięknie dziękuję, w imieniu żony róznież bo biedaczka siedzi z juniorem w domu i nie ma jeszcze internetu. Fakt teraz odpoczniemy, nie ma juz tego jeżdżenia w kółko. Wczoraj zainstalowaliśmy pierwszą oznakę cywilizacji - ntv Dla energooszczędniaków: wszystko jest juz ocieplone z wyjątkiem stropu, jest on zasypany granulatem ale jeszcze nie do końca bo teraz mam około 25cm (do wysokości belek stropowych) czekam na kolejną dostawę żeby dosypać jeszce 15cm (do górnej powierzchni murłaty), na to położę 5cm wełny żeby przy silnym wietrze gralulat się nie przemieszczał. Ale już widać różnicę wcześniej po wieczornym paleniu w kominku i temp 21-22 stopnie rano było 16-17 (w nocy 3-6). Dzisiaj rano było 20 mimo iż w nocy było -3. Na razie ogrzewanie jest na zasadzie 3-kawałki drewna przed wyjściem do pracy i 3 wieczorem. Ponadto w sypialni i łazience jest ustawiona podłogówka na 22,5 stopnia (temp posadzki) bo są to jedyne dwa pomieszczenia z oknami od wschodu więc nie nagrzewają się w dzień od słońca no i tam kąpiemy juniora. Teraz dzienne zyski od słońca są bardzo duże do samego zachodu słońce nagrzewa salon i kuchnia, a do 15 dwa pokoje, jest to bardzo odczuwalne. Mam nadzieję że jak juz strop ocieplę do końca będzie jeszcze lepiej. Niestety dzisiaj rano zauważyłem jedną rzecz, o której rok temu pisał J-j tzn. skraplająca się woda na zamku drzwi wewnętrznych:-( Edytowane 12 Października 2010 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 13.10.2010 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Mamy internet, który idzie jak krew z nosa .... no ale to jakaś oznaka cywilizacji Obiecuję jutro dać jakieś zdjęcia. - żona Marcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.10.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Gratuluję przeprowadzki:):) I z niecierpliwością czekam na zjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 13.10.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 tak tak - czekamy na zdjecia! zwlaszcza na 'moje' drzwi wewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 14.10.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Oj ja też wypatruję nowych fotek;):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts