Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pierwsza noc za nami, miało być w piatek al;e nie wyszło. Jeszce jest pare malył rzeczy do zrobienia, ale 90% wyposażenia zwiezione i zamontowane. Teraz wygląda to jak dom dla ludzi. Jeszce ten tydzień trzeba będzie poświęcić na wykończenie wszystkiego, montaż gniazdek łączników oswietlenia, dokończenie izolacji stropu. Najważniejsze że już na swoim, jest naprawdę wspaniale, widok kominka wieczorem, wylegiwanie na sofie cos wspaniałego. mam nadzieję że teraz wkońcu znajdę czas na nadrobienie zaległości w Dzienniku, ale to chyba jest tak często że dziennik jest uzupełniany po budowie bo w czasie budowy nie ma na to czasu. na razie nie mammy jeszce interenetu, dzisiaj powinien dojsć zestaw z Orange CDMA bo chyba tylko to u nas będzie działało.

Przepiękny ten wasz dom. Od jakiegoś czasu śledzę wasze poczynania i jestem zachwycona. Kuchnia marzenie, proszę napiszcie jaki to kolor frontów kuchennych. Czy to fornir czy płyta ?

Nie wiemy, teraz jak już będzie czas to sie wszystkiego dowiemy co do nazw itp. Jedno co wiem jest to fornir

Wszystkim pięknie dziękuję, w imieniu żony róznież bo biedaczka siedzi z juniorem w domu i nie ma jeszcze internetu. Fakt teraz odpoczniemy, nie ma juz tego jeżdżenia w kółko.

Wczoraj zainstalowaliśmy pierwszą oznakę cywilizacji - ntv

Dla energooszczędniaków: wszystko jest juz ocieplone z wyjątkiem stropu, jest on zasypany granulatem ale jeszcze nie do końca bo teraz mam około 25cm (do wysokości belek stropowych) czekam na kolejną dostawę żeby dosypać jeszce 15cm (do górnej powierzchni murłaty), na to położę 5cm wełny żeby przy silnym wietrze gralulat się nie przemieszczał. Ale już widać różnicę wcześniej po wieczornym paleniu w kominku i temp 21-22 stopnie rano było 16-17 (w nocy 3-6). Dzisiaj rano było 20 mimo iż w nocy było -3. Na razie ogrzewanie jest na zasadzie 3-kawałki drewna przed wyjściem do pracy i 3 wieczorem. Ponadto w sypialni i łazience jest ustawiona podłogówka na 22,5 stopnia (temp posadzki) bo są to jedyne dwa pomieszczenia z oknami od wschodu więc nie nagrzewają się w dzień od słońca no i tam kąpiemy juniora. Teraz dzienne zyski od słońca są bardzo duże do samego zachodu słońce nagrzewa salon i kuchnia, a do 15 dwa pokoje, jest to bardzo odczuwalne. Mam nadzieję że jak juz strop ocieplę do końca będzie jeszcze lepiej.

Niestety dzisiaj rano zauważyłem jedną rzecz, o której rok temu pisał J-j tzn. skraplająca się woda na zamku drzwi wewnętrznych:-(

Edytowane przez Lobo_M