kasiakp 21.10.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Przypominam sie i ponawiam prosbe o fotke blatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 21.10.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 (edytowane) Widziałem,że przykładacie dużą wagę by budować dom w technologii raczej pasywnej. Pewnie ze względu na ogrzewanie prądem. Czy robiłeś sobie audyt w OZC, jakie wartości Ci wszyły dla budynku? Ciekawi mnie jak będzie się sprawdzać to ogrzewanie elekrtyczne przy panelach. Pozdrawiam Edytowane 23 Października 2010 przez piogron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.10.2010 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 ogrzewanie prądem bo miało być w pełni automatyczne, a że nie mam w pobliżu gazu, a ceny pomp ciepła są ogromne, zdecydowałem się na akumulacyjne ogrzewanie prądem, co zmusiło do bardzo dobrego zaizolowania domu. Wszytko zostało wykonane na 110% założeń początkowych. OZC liczyłem sam, ponad rok szlifowałem wyliczenia. Zapotrzebowanie na energię wyszło 27kWh/m^2/rok. Co do ogrzewania to jak do tej pory włączane jest ono sporadycznie. W pokoju syna, podłoga jest ustwiona na 21 stopni, w naszej łazience jest ustawiona temperatura powietrza na 21,5 a sypialni gdzie spimy razem z małym, jest na 20,5. Pokój gościnny ustawiona posadzka na 21 stopni. Całość włącza się bardzo żadko ponieważ w domu rano rozpalamy w kominku, dosłownie 3 małe kawałki drewna i dzieki temu że WM ma jeden z wyciągów koło kominka cioepło rozprowadzane jest po innych pomieszczeniach. tylko okno w sypialni jest na wschód, pozostałe na PD i PD-ZACH, przez co w dni słoneczne jak dzisiaj od słońca temp. w domu wzrasta o 1,5-2 stopnie.Panele mają 8mm są położone na specjalnym podkładzie 1,6mm z otworami, aby nie zatrzymywać ciepła, przze co wystarczy że temp posadzki ma 22-23 stopnie i jest już to odczuwalne jako miłe ciepło podłogi.cdn. zmotywowałeś mnie żeby w końcu zrobić zdjęcia dotyczące spraw technicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 23.10.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Ok dzięki za odpowiedz, my czekamy na pozwolenie na budowę. Co prawda mamy gaz,ale też szlifuje OZC i sprawdzam na razie teoretycznie wiele rozwiązań.Możesz podesłać na priva ile zapłąciliście za Bartosza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutka1 24.10.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam.Proszę o wiecej zdjęć pokoju Waszego maleństwa, bo też zamierzam swojemu synkowi kupić takie meble.Prosze również o opinie jak sie sprawują, czy dobrze są wykonane bo ja jak na razie widziałam je tylko w necie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 02.11.2010 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Po dłuższej nieobecności kilka fotek Łazienka dla gości: http://lh4.ggpht.com/_s4gu-iIsLjo/TNAYm9PQg7I/AAAAAAAAIZw/2k2wNi4hfnI/DSC09219.JPG http://lh3.ggpht.com/_s4gu-iIsLjo/TNAYsX2R8aI/AAAAAAAAIZs/tFB2w6t8_04/DSC09221.JPG http://lh5.ggpht.com/_s4gu-iIsLjo/TNAY5Sc_6DI/AAAAAAAAIZ4/5o0Ba4csNFs/DSC09222.JPG Pokój Małego: http://lh6.ggpht.com/_s4gu-iIsLjo/TNAY_onfv4I/AAAAAAAAIZ8/NdSJu96Zs9E/DSC09226.JPG P.S Już po parapetówie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 02.11.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Lazienka cudna Bardzo w moim typiePrzy okazji przypominam sie w sprawie fotek blatu kuchennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.11.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Łazienka miodzio. Pokój synka też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 02.11.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Nonono Łazienka super. Ach te szarości Pokój Juniora ożywczy Lubię zestawienie takiej zleni z szarościami. Ps. Mam nadzieję, że parapetówa udana i dom dobrze opity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 03.11.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 cudna zielen w pokoju juniora w naszym obecnym M mamy podobna zielen w 'salonie wielofunkcyjnym' teraz maluje sie nowe M i kolor pojawi sie jedynie w pokoju synka - bedzie zielono-kobaltowy - cala reszta SZAAARA do naszego parapetu jeszcze 3 tyg....a juz mialo byc po pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 03.11.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Witam łazienka bajera, brak słów taka oryginalna i ma super klimat ahh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna_aga 03.11.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 piękny domek Gratuluje serdecznie i popieram, że a zieleń w pokoju synia piękna Jaki to kolor i firma farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 03.11.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 a mozesz zmienic aparat na jakis normalny ?- ten efekt rybiego oka strasznie wypacza rzeczywistosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 03.11.2010 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Piotr_Bodnar napisał: a mozesz zmienic aparat na jakis normalny ?- ten efekt rybiego oka strasznie wypacza rzeczywistosc Nie, poniewaz nie jest mozliwościa zrobić zdjęcia łazienki 6m^2 żeby ja pokazac w całości. Nie są strasznie wypaczone, ale żeby sie przekonać musiałbys zobaczyc na zywo. to i tak nie jest całośc co łapie ryie oko te zdjęcia to jest fragment, dlatego spokojnie z tym wypaczaniem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.11.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Zdjęcia z rybiego oka są świetne... jak i cały domek z resztą... Trafiłam TU kilka dni temu i przejrzałam cały dziennik... teraz to te z komórki mnie trochę rażą... Nie, nie, żebym narzekała... zachwycona jestem wszystkim, a zwłaszcza ścianą greyge w łazience... mraaauuu... No i TEMPEM!!! To się niniejszym ujawniłam. Pozostało się przywitać. Witam i gratuluję przemyśleń i konsekwencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 04.11.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam, piękne oryginalne łazienki!! Pokój malucha też super Wam wyszedł. Skąd pochodzą meble w pokoju synka? Z góry dziękuję Pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.11.2010 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 pola08 napisał: Witam, piękne oryginalne łazienki!! Pokój malucha też super Wam wyszedł. Skąd pochodzą meble w pokoju synka? Z góry dziękuję Pola http://www.muzpony.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 05.11.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Marcin Cetera napisał: http://www.muzpony.pl/ :jawdrop:o mamo!!! jakie cuda! już wybrałam (w myslach) chyba ze 30 rzeczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 05.11.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Iwek napisał: :jawdrop:o mamo!!! jakie cuda! już wybrałam (w myslach) chyba ze 30 rzeczy! O rany!!! ja też:) super stronka - dzięki wielkie:) Wasz domek jest boski....., ale to już mówiłam wielokrotnie;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.11.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 super Wam wszystko wyszło. I w jakim tempie Też chcielibyśmy uwinąć się w rok, ale zobaczymy... Mam dwa pytania: - jedno o RenoDoor. Podobno są na dwóch zawiasach. Czy macie dwa, a jeśli tak, czy jest to wystarczające, czy domówiliście trzeci (tak sprzedawcy powiedział ktoś w Hormanie) - drugie o wnękę prysznicową w łazience gościnnej - czy moglibyście dać zbliżenie (szczególnie odpływu liniowego)? Coś takiego planujemy zrobić u siebie w dolnej łazience. Ma być szyba tylko na części. Z tego, co czytałam wcześniej, coś takiego planowaliście. Czy dopiero tę szybę będziecie wstawiać, czy z niej zrezygnowaliście? Jaka jest głębokość tej wnęki? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts