Lobo_M 08.11.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 (edytowane) Żeby nie było że jest tak kolorowo. mamy "lokatorów", Kaśka wyczuła jakis niemiły zapach najprawdopodobniej to zdechła mysz! jakis czas temu słyszałem jakies szczmery na strychu, kupiłem trutki, takie specjalne co powoduja zasuszenie szkodnika, ale przez dwa tygodnie nic nie zjadły z zadnego z miejsc. Spodziewałem się że budując się poza miastem w okolicy pół myszy do nas zawitaja, problem w tym że nasz strop nie jest lany (k-g+folia+OSB) i nad nim jest wysypane 60m^3 granulatu styropianu! jak te pieprzone szkodniki zaczna mi wiercić w osb i granulat zacznie spadac to bedziemy mieli wewnatrz domu "zimę stulecia". Niestety naszego kota szlak trafil, i chyba trzeba zaiwestowac w jakiegos nowego, albo pozyczymy od kogos na pare dni i niech siedzi na strychu, jeśc mu sie nie da to je szybko wyłapie;-) Edytowane 11 Listopada 2010 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.11.2010 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Generalnie z budowy domu to można by napisać pracę magisterską z logistyki (dla wtajemniczonych, post nie ma podtekstów;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 09.11.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 my myszy potraktowaliśmy łapkami, złapały się 3 i teraz cisza juz jest. Kuchnie musiałam "zdezynfekować" . Moja Nelka (pies) na widok myszy w swoim kojcu nawet nie zareagowała, jak myszy powrócą to będę musiała zamienić ją na kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syla_mama 22.11.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Super są te szarości w Waszym domku. Mam pytanie:jakiego koloru są drzwi wewnętrzne w Waszym domku?Jeszcze raz gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.11.2010 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Super są te szarości w Waszym domku. Mam pytanie:jakiego koloru są drzwi wewnętrzne w Waszym domku?Jeszcze raz gratuluję!!! Fajnie że Ci się podoba. "Dąb bielony ryfla" to jest pełna nazwa okleiny. Dzisiaj w końcu zrobiłem pożadek w pomieszczeniu gospodarczym, wszystko pieknie ułozone na regałach. Od razu jest więcej miejsca i wiadomo co gdzie jest. No i posprzątałemmoje skrzynki narzędziowe, w niektórych przegrodach było więcej śmieci niż narzędzi:-) No i jeszce garaż, została wylewka, dzisiaj chłopaki zrobili część, w czwartek kolejną i to by było na tyle przed zimą. Niestety od kąd sięgam pamięcia u nas ciągle leje, dzisiaj rano było sporo wody na posesji, bo niestety nie mam zrobionych odpływów z rynien i wszystko zostaje koło domu. Musze się tym zająć jeszce przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 24.11.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Musze się tym zająć jeszce przed zimą. ....czyli jeszcze przed sobotą....bo prognozy nie są optymistyczne...a my wlasnie w sob. mamy zamiar sie przeprowadzac...bedzie ciekawie pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniamona 28.11.2010 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Fajny domek, zamierzam zamówic drzwi Dre, czy jesteście zadowoleni z jakości i czy warto, bo wyglądaja na solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 29.11.2010 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 zgodnie z prognozami - pozdrownienia z zasiezonego nowego mieszkanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 01.12.2010 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 zgodnie z prognozami - pozdrownienia z zasiezonego nowego mieszkanka Gratulacje, ale dziennika budowy nadal nie widzę U nas wczoraj pierwszy raz auto stało w garażu, jak zwykle nie jest wszystko zrobione, ale parkowac sie da. No i oświetlenie stałe przed domem jest, oświetlenie wewnątrz prawie skończone, powoli wszystko dopinamy do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 01.12.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 na dziennik czasu brak, internet leeeedwo chodzi...niebawem wrzuce wiecej zdjec - obiecuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 14.12.2010 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 zachciało się mieszkac poza miastem;-) Zasypało, zawiało, zapadało, odśnieżyłem schody i troche przed nimi, a reszta nie do ruszenia, czekam na kolegę który po tym jak odkopie ludzi odciętych od świata ma wpaść i odśnieżyć nam podwórko. Jutro może dodam jakieś zdjęcia. śnieg padał dosłownie poziomo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 14.12.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Na TVN24 pokazują co tam się w Twoich stronach dzieje.Faktycznie koszmar.I napisałeś prawdę - śnieg padał poziomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gewka 15.12.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Witajcie, znalazłam się tu zupełnie przypadkiem przeglądając temat o sprzęcie AGD...i co? I zamiast szukać lodówki ostatnie pół godziny poświeciłam na lekturę Waszego dziennika. Gratuluję wytrwałości, zorganizowania i gustu. Jest pięknie...!!!! Przeczytałam jednym tchem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwnyludzik 15.12.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Hej. Jeżeli możesz to proszę daj namiary napłytu betonowe, takie jakie zamówiłeś do kuchni. Są super. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 15.12.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Hej. Jeżeli możesz to proszę daj namiary napłytu betonowe, takie jakie zamówiłeś do kuchni. Są super. Pozdr http://www.contractors.info.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 15.12.2010 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Witajcie, znalazłam się tu zupełnie przypadkiem przeglądając temat o sprzęcie AGD...i co? I zamiast szukać lodówki ostatnie pół godziny poświeciłam na lekturę Waszego dziennika. Gratuluję wytrwałości, zorganizowania i gustu. Jest pięknie...!!!! Przeczytałam jednym tchem! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 15.12.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 całe szczęście Kolega o północy przyjechał i odśnieżył nam przed domem, wjazd z drogi, normalnie bajka - wielkie dzięki Andrzej. Droga powiatowa jest jak sinusoida górka dołek górka dołek, zaspy pieknie zostaly ugniecione przez samochody i pług dzisiaj rano tylko to dobił.Niestety internet chodzi jak krew z nosa i nie mogę dodac zdjęć, może wkońcu się zmobilizuję i zainstaluję antene zewnętrzną która już dwa tygodnie kwitnie na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 16.12.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 chciałam zapytać jak wrażenia z używania rekuperatora i utrzymania od[powiedniej wilgotności ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 16.12.2010 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 chciałam zapytać jak wrażenia z używania rekuperatora i utrzymania od[powiedniej wilgotności ; Bardzo pozytywne, może wypunktuje żeby miało to ręce i nogi - świeżość powietrza w domu jest rewelacyjna, zero zaduchu, niemiłego zapachu po nocy w sypialni - wieloosobowe imprezy to samo same plusy - pracuje cicho - do tej pory pracowała 2h na 2h, tzn dwie pracuje dwie nie co pozwolilo mi na utrzymanie wilgotności 40-45%, od dzisiaj dałem non stop na 30% bo są bardzo zuę mrozy i boję się że na przestojach mi zamarznie odprowadzenie skroplin (raz przez głupotę już tak miałem), dlatego teraz wilgotność spada i jest około 37% żeby nie zeszło niżej robimy wieczorne pranie (zaległe pościele itp, i suszymy w salonie, przez co wilgotność ok 40%) - jak dla mnie nie ma wad - nie wyobrażam sobie nowego domu bez WM, zero zacieków na oknach - w domu jest po prostu przyjemnie i świeżo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 17.12.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 A jakie temperatury przy tych opcjach ustawień reku? Zwłaszcza przy tych 30% jak to wygląda. Czy przymierzasz się do robienia GWC, czy tez myślisz że koszty GWC nie pokryja strat na nizszych temperaturach nawiewu. Sory że tak dopytuję, ale zbliza sie dla mnie czas podejmowania decyzji w tej kwesti. Gdyby jeszcze raz czas się cofnął tez byłby to Bartosz. Ile u ciebie wyniósł koszt tego reku. Moze byc na priv jak tu nie chcesz pisać. Miejmy nadzieję, że tak mroźnie dni prędko się skończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts