annNS2 15.02.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Kilka zdjęć zrobionych jakis czas temu 6 kiedy sie mozna do was wprowadzic??!! albo przynajmniej cos ugotowac? widze ze rowniez u was pojawily sie drewniane zaluzje - ja sie zdecydowalam na biale, ale tylko ze wzgledu na to ze mam znacznie ciemniejsza podloge pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 15.02.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Zdjęcia jak z katalogu - PIĘKNIE i przytulnie u Was:) a możecie napisać, jak sprawuje się czarny sprzęt AGD? jak jest z utrzymaniem czystości??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 15.02.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 bardzo dobrze od metra w górę, niżej sięga mały wiec lodówka na dole ma ślady małych palców. Dla mnie bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 16.02.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Fajny klimat. Możesz wklejać więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megi26 16.02.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Witam, Od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum Domek Śliczny nic dodać nic ująć! Bardzo podoba Mi się pokój Juniora, dlatego też postanowiłam napisać, mam pytanko, co to za kolory w pokoju synka??? Jak możecie podajcie producenta Z góry dziękuje za odpowiedź ;D Pozdrawiam Megi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 16.02.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Witam, Od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum Domek Śliczny nic dodać nic ująć! Bardzo podoba Mi się pokój Juniora, dlatego też postanowiłam napisać, mam pytanko, co to za kolory w pokoju synka??? Jak możecie podajcie producenta Z góry dziękuje za odpowiedź ;D Pozdrawiam Megi Musiałbym poszukać, farby były mieszane w Castoramie, wiec jak znajdę puszki to podam Ci kody kolorów. Bazę możesz wybrać jaka chcesz podasz tylko kod. Ale to w następnym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 16.02.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Fajnie patrzeć jak Wasze wnętrza nabierają rumieńców i ostatniego szlifu Dalej jesteście zadowoleni z kanap??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megi26 16.02.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ok to już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia Ślicznie się komponują te trzy kolory, szary, zielony i ten trzeci kolor którego nie potrafię określić; Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 17.02.2011 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Fajnie patrzeć jak Wasze wnętrza nabierają rumieńców i ostatniego szlifu Dalej jesteście zadowoleni z kanap??? Pozdrawiam Nadal:-) Teraz szukamy jakis ładnych roślin. Jak znajdziemy jakieś "nowoczesne" ładne to sa sztuczne. Może coś polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 18.02.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Marcin, jeśli dobrze pamiętam to garaż masz zaizolowany na ścianach i fundamencie ale bez izolacji w podłodze, tak?A jeśli tak to jak takie rozwiązanie się spisuje, zimno, ciepło, nie ma wilgoci, masz w garażu wentylacje grawitacyjną? THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.02.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Garaż jest jeszcze nie skończony, tynki i malowanie było robione przed sama zimą przez co nie wyschło wszystko dobrze, to samo z posadzką jeszcze dobrze nie związała a ja już wjeżdżałem, dlatego co do wilgoci to napewno jest sporo ale to wszystko wilgoć technologiczna. Na suficie jest tylko stelaż i k-g zero ocieplenia to tego dziura żeby wejść na strych, więc nie ma możliwości żeby ciepło zostało w środku. do -10 na dworze wewnątrz jest dodatnio przy -15 na chwilę włączałem mały grzejnik olejowy na godzinkę żeby było na +. Ale ewidentnie widac że posadzka grzeje. Na wiosnę ocieplę dokończę wszystko i będzie super. mam też taki plan żeby do garażu wtłaczać powietrze z wywiewu z reku i zamontować po przeciwnej stronie kratkę. Szkoda mi tego powietrza ,a spokojnie ogrzeje garaż. Do następnej zimy wszystko będzie skończone i największe mrozy nie będą mu straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 18.02.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 OK, jasne, tak czy inaczej dobrze że są pochlebcy tej technologii, bo też tak chcę zrobić, a dużo osób nie wierzy że to dział i najlepiej ocieplili by wszystko dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.02.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 jak bym miał budowac drugi raz zrobiłbym tak samo, po co grzać jak matka ziemia może to zrobić za nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 19.02.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Przez ten Wasz dziennik to u mnie w domu będzie zaraz rozwód.. od pół roku chodzę i mówię "a Marcin Cetera to ma tak i tak", "bo Marcin Cetera zrobił to i to".. :/ moja brzydsza połowa zaczyna być zazdrosna.. Ale te Wasze wnętrza są fantastyczne. A kuchnia tak mnie zauroczyła, że chyba zrezygnuje z białej. A zarzekałam się że nie chcę ciemnej, bo to tak ponuro, tylko i wyłącznie jasna kuchnia. No i jestem w kropce.. :/ A te ostatnie zdjęcia już mnie totalnie powaliły. Pozdrawiam Was serdecznie i gratuluje świetnego wyczucia smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 19.02.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Gratuluję ślicznego domku!Mam pytanie, jak to możliwe, że nie macie listew na podłodze pomiędzy pokojami? U mnie fachowcy, którzy kładli panele powiedzieli, że nie ma takiej możliwości, żeby ich nie było.... Jak sprawują się drzwi wewnętrzne, czy są dobrej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 19.02.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam Ja również należe do osób zachwyconych Waszym domkiem, moje klimaty mam nadzieję że i nam uda się stworzyć takie piękne wnętrza, choć do tego jeszcze daleko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 19.02.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Przez ten Wasz dziennik to u mnie w domu będzie zaraz rozwód.. od pół roku chodzę i mówię "a Marcin Cetera to ma tak i tak", "bo Marcin Cetera zrobił to i to".. :/ moja brzydsza połowa zaczyna być zazdrosna.. Ale te Wasze wnętrza są fantastyczne. A kuchnia tak mnie zauroczyła, że chyba zrezygnuje z białej. A zarzekałam się że nie chcę ciemnej, bo to tak ponuro, tylko i wyłącznie jasna kuchnia. No i jestem w kropce.. :/ A te ostatnie zdjęcia już mnie totalnie powaliły. Pozdrawiam Was serdecznie i gratuluje świetnego wyczucia smaku Na miejscu męża również zacząłbym coś podejrzewać, ale to dobrze czujność jest wskazana, choć w tym przypadku zbędna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 19.02.2011 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Gratuluję ślicznego domku! Mam pytanie, jak to możliwe, że nie macie listew na podłodze pomiędzy pokojami? U mnie fachowcy, którzy kładli panele powiedzieli, że nie ma takiej możliwości, żeby ich nie było.... Jak sprawują się drzwi wewnętrzne, czy są dobrej jakości? To słabi fachowcy, da się ale nie jest to proste i może z czasem spowodować konieczność ich zastosowania. Ważne jest żeby były odpowiednie dylatacje od ścian. Trudno jest przewidzieć w którym kierunku podłoga będzie pracować, czasami potrzeba jest korekta dylatacji. U mnie niedawno docinałem między kuchnią a salonem. Taki sposób wymaga więcej pracy od wykonawcy, bo czasami musi układać tak jakby do tyłu, ale wszystko jest do zrobienia, tylko trzeba chcieć. Nawet jeśli z czasem okaże się że podłoga zbytnio pracuje zawsze można zrobić nacięcie i dylatacja silikonem. Ja nie mam również listew na styku panele płytki, tam docinaliśmy panele (smród niesamowity podczas cięcia) tak żeby był równy pasek około 5mm, który zostanie wypełniony silikonem pod kolor. My jesteśmy uczuleni na wszelakie listwy łączeniowe. W zabudowie kuchni nie mamy ani jednej, dlatego tylko jedna firma podjęła się jej zrobienia, za co jeszcze raz im dziękujemy (Milan ze Słupska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 21.02.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 (edytowane) Witam Marcin możesz powiedzieć co dawałeś za podkład pod te panele jakaś mata czy jeszcze coś innegook juz widze na foto to jest ta pianka IZO-Floorpyt 2 Do kominka dawałeś zasilanie z dworu czyt dajesz bezpośrednio z salonu Ciekawy ten pomysł z wywiewem do garażu Edytowane 21 Lutego 2011 przez head67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 21.02.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Z wywiewem do garażu gdzieś czytałam, że to nie jest dobry pomysł, bo wilgoci jest dużo w wywiewanym powietrzu. Przy obecnej temperaturze i wilgotności może to nie problem, ale latem? Może trzeba zrobić przełączany wywiew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts