Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy

Recommended Posts

Kilka zdjęć zrobionych jakis czas temu

6

DSC09748.JPG

kiedy sie mozna do was wprowadzic??!! :-D albo przynajmniej cos ugotowac? ;-)

widze ze rowniez u was pojawily sie drewniane zaluzje - ja sie zdecydowalam na biale, ale tylko ze wzgledu na to ze mam znacznie ciemniejsza podloge :-)

pozdr.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum :)

Domek Śliczny nic dodać nic ująć!

Bardzo podoba Mi się pokój Juniora, dlatego też postanowiłam napisać,

mam pytanko, co to za kolory w pokoju synka???

Jak możecie podajcie producenta :)

Z góry dziękuje za odpowiedź ;D

Pozdrawiam Megi

Witam,

Od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum :)

Domek Śliczny nic dodać nic ująć!

Bardzo podoba Mi się pokój Juniora, dlatego też postanowiłam napisać,

mam pytanko, co to za kolory w pokoju synka???

Jak możecie podajcie producenta :)

Z góry dziękuje za odpowiedź ;D

Pozdrawiam Megi

Musiałbym poszukać, farby były mieszane w Castoramie, wiec jak znajdę puszki to podam Ci kody kolorów. Bazę możesz wybrać jaka chcesz podasz tylko kod. Ale to w następnym tygodniu

Fajnie patrzeć jak Wasze wnętrza nabierają rumieńców i ostatniego szlifu ;) Dalej jesteście zadowoleni z kanap???

Pozdrawiam

Nadal:-)

Teraz szukamy jakis ładnych roślin. Jak znajdziemy jakieś "nowoczesne" ładne to sa sztuczne. Może coś polecicie?

Garaż jest jeszcze nie skończony, tynki i malowanie było robione przed sama zimą przez co nie wyschło wszystko dobrze, to samo z posadzką jeszcze dobrze nie związała a ja już wjeżdżałem, dlatego co do wilgoci to napewno jest sporo ale to wszystko wilgoć technologiczna. Na suficie jest tylko stelaż i k-g zero ocieplenia to tego dziura żeby wejść na strych, więc nie ma możliwości żeby ciepło zostało w środku. do -10 na dworze wewnątrz jest dodatnio przy -15 na chwilę włączałem mały grzejnik olejowy na godzinkę żeby było na +. Ale ewidentnie widac że posadzka grzeje. Na wiosnę ocieplę dokończę wszystko i będzie super.

mam też taki plan żeby do garażu wtłaczać powietrze z wywiewu z reku i zamontować po przeciwnej stronie kratkę. Szkoda mi tego powietrza ,a spokojnie ogrzeje garaż. Do następnej zimy wszystko będzie skończone i największe mrozy nie będą mu straszne.

Przez ten Wasz dziennik to u mnie w domu będzie zaraz rozwód.. od pół roku chodzę i mówię "a Marcin Cetera to ma tak i tak", "bo Marcin Cetera zrobił to i to".. :/ moja brzydsza połowa zaczyna być zazdrosna.. :)

Ale te Wasze wnętrza są fantastyczne. A kuchnia tak mnie zauroczyła, że chyba zrezygnuje z białej. A zarzekałam się że nie chcę ciemnej, bo to tak ponuro, tylko i wyłącznie jasna kuchnia. No i jestem w kropce.. :/ A te ostatnie zdjęcia już mnie totalnie powaliły.

Pozdrawiam Was serdecznie i gratuluje świetnego wyczucia smaku :)

Przez ten Wasz dziennik to u mnie w domu będzie zaraz rozwód.. od pół roku chodzę i mówię "a Marcin Cetera to ma tak i tak", "bo Marcin Cetera zrobił to i to".. :/ moja brzydsza połowa zaczyna być zazdrosna.. :)

Ale te Wasze wnętrza są fantastyczne. A kuchnia tak mnie zauroczyła, że chyba zrezygnuje z białej. A zarzekałam się że nie chcę ciemnej, bo to tak ponuro, tylko i wyłącznie jasna kuchnia. No i jestem w kropce.. :/ A te ostatnie zdjęcia już mnie totalnie powaliły.

Pozdrawiam Was serdecznie i gratuluje świetnego wyczucia smaku :)

Na miejscu męża również zacząłbym coś podejrzewać, ale to dobrze czujność jest wskazana, choć w tym przypadku zbędna:)

Gratuluję ślicznego domku!

Mam pytanie, jak to możliwe, że nie macie listew na podłodze pomiędzy pokojami? U mnie fachowcy, którzy kładli panele powiedzieli, że nie ma takiej możliwości, żeby ich nie było.... Jak sprawują się drzwi wewnętrzne, czy są dobrej jakości?

To słabi fachowcy, da się ale nie jest to proste i może z czasem spowodować konieczność ich zastosowania. Ważne jest żeby były odpowiednie dylatacje od ścian. Trudno jest przewidzieć w którym kierunku podłoga będzie pracować, czasami potrzeba jest korekta dylatacji. U mnie niedawno docinałem między kuchnią a salonem. Taki sposób wymaga więcej pracy od wykonawcy, bo czasami musi układać tak jakby do tyłu, ale wszystko jest do zrobienia, tylko trzeba chcieć. Nawet jeśli z czasem okaże się że podłoga zbytnio pracuje zawsze można zrobić nacięcie i dylatacja silikonem. Ja nie mam również listew na styku panele płytki, tam docinaliśmy panele (smród niesamowity podczas cięcia) tak żeby był równy pasek około 5mm, który zostanie wypełniony silikonem pod kolor. My jesteśmy uczuleni na wszelakie listwy łączeniowe. W zabudowie kuchni nie mamy ani jednej, dlatego tylko jedna firma podjęła się jej zrobienia, za co jeszcze raz im dziękujemy (Milan ze Słupska).

Witam Marcin możesz powiedzieć co dawałeś za podkład pod te panele jakaś mata czy jeszcze coś innego

ok juz widze na foto to jest ta pianka IZO-Floor

pyt 2 Do kominka dawałeś zasilanie z dworu czyt dajesz bezpośrednio z salonu

Ciekawy ten pomysł z wywiewem do garażu

Edytowane przez head67