efilo 22.03.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) A właśnie jeśli chodzi o kolor światła to też mam zagwozdkę, bo mi się wydaje, że właśnie zimny biały daje lepszy efekt niż ciepły biały, ale może się mylę. Ja będę miała całą białą kuchnię i szkło na ścianie. Byłoby super gdybyś Marcinie mógł zrobić zdjęcie z zimnym światłem i drugie zdjęcie dla porównania z ciepłym światłem jak już wymienisz. Bardzo by mi pomogło to w podjęciu decyzji. u nas był ciepły biały bo mi się wydawało że zimny biały jest niebieski. a teraz kupiłam świetne białe zimne ledy o kolorze zbliżonym do światła halogenowego - jest jasno jak w dzień i bez tego ponurego wrażenia jakie powstaje przy ciepłych ledach (zwłaszcza nie tych opartych na powerledach) http://www.sellneo.pl/product/image/358/Tasma-150-5050-bc-bz.jpg Edytowane 22 Marca 2011 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.03.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Efilo, możesz podesłać link, jesli np. kupowałaś na allegro. więc jak widac mamy inne paski, podeśle zdjęcie i ocenicie ten nasz.I jakie to sa power led w taśmach, jest to fizycznie niemożliwe do zamontowania, chyba że ktoś SMD nazywa power led. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.03.2011 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Wiosna za pasem więc trzeba się zabrać za prace na zewnatrz. Lista jest długa, niestety jednak uzalezniona od finansów więc i nie do końca wykonalna w tym roku. Do zrobienia jest podbitka dachu, wjazd na posesję + kostka brukowa, ogrodzenie, trawa i ostanie ale pierwsze do wykonania - taras drewniany. Ostatnio bawiłem się w jednem programie i zrobiłem BARDZO poglądowy plan działania, Prosze się wszystkim nie sugerować, bo sporo elementów jest tylko po to rzeby nie było pusto na obrazku. Faktycznie z projektu w życie ma wejść taras, wjazd, tuje po obwodzie posesji. W związku z tym jeśli posiadacie fotki z montażu podbitki albo tarasu, lub jakieś konkretne linki które mogłyby mi pomóc to bardzo proszę o podesłanie. mail [email protected] Może jakieś sugestie, rady inspiracje, wszystko mile widziane:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 23.03.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 dobrze to wygląda ,ten ytong Energo chwali się współczynnikiem U = 0.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.03.2011 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 dobrze to wygląda ,ten ytong Energo chwali się współczynnikiem U = 0.2 Jaka to jest odmiana 350, 300? Ja przy 400-tce miałem obawy, ze względu na kruchość. ja wole ściane z 400 i na to styro. 1W nie wybacza błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.03.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) Efilo, możesz podesłać link, jesli np. kupowałaś na allegro. więc jak widac mamy inne paski, podeśle zdjęcie i ocenicie ten nasz. I jakie to sa power led w taśmach, jest to fizycznie niemożliwe do zamontowania, chyba że ktoś SMD nazywa power led. sorki nie zaglądałam. kupowałam dokładnie tam skąd wkleiłam link - w sellneo.pl. oczywiscie to ja nazywam te 'super mocne' 3-chips smd 5050 powerledami w odróżnieniu od tych 'standardowych' które mają masakryczne światło (w całym domu mam smd a w sypialni wzielam 600led bo 'chciałam jaśniej' - efekt: burozielono) właśnie obkleiliśmy wiatrołap tymi zimnymi, pomieszczenie jest zalane białym światłem. ale nie ma nic z niebieskiego. mogę spróbować zrobić sensowne fotki, jeśli jesteś zainteresowany. jestem bardzo ciekawa co Wy macie bo jeśli macie smd to właściwie powinny to być te same chipy i świecić tak samo. ale możliwe że wszystko jednak zależy od konkretnego producenta. a co do ogrodu to tam z boczku siatka? żałuje że moja działka jest taka koślawa.... Edytowane 24 Marca 2011 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 sorki nie zaglądałam. kupowałam dokładnie tam skąd wkleiłam link - w sellneo.pl. oczywiscie to ja nazywam te 'super mocne' 3-chips smd 5050 powerledami w odróżnieniu od tych 'standardowych' które mają masakryczne światło (w całym domu mam smd a w sypialni wzielam 600led bo 'chciałam jaśniej' - efekt: burozielono) właśnie obkleiliśmy wiatrołap tymi zimnymi, pomieszczenie jest zalane białym światłem. ale nie ma nic z niebieskiego. mogę spróbować zrobić sensowne fotki, jeśli jesteś zainteresowany. jestem bardzo ciekawa co Wy macie bo jeśli macie smd to właściwie powinny to być te same chipy i świecić tak samo. ale możliwe że wszystko jednak zależy od konkretnego producenta. a co do ogrodu to tam z boczku siatka? żałuje że moja działka jest taka koślawa.... Z chęcią ocenie fotki, wszystko zależy od pozostałego świetlenia u mnie ma 3200K i tego musze się trzymać. Dlatego pasek musi mieć też 3200K. Jęlsi masz wszędzie zimne w granicach 5000K to faktycznie musisz mieć całość tak. Co do ogrodu, to nad garazem bedzie kosz, ale w programie nie bylo takiego, a siatka też mi się marzy, najlepiej z piaskowym boiskiem to beach valleyball, sentymentalnie. Tylko jeszce musiałbym znaleźć ochotnika co mi pare wywrotek piasku z plaży dowiezie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.03.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 myślałąm że ochotnika do gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izuuś 24.03.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) u nas był ciepły biały bo mi się wydawało że zimny biały jest niebieski. a teraz kupiłam świetne białe zimne ledy o kolorze zbliżonym do światła halogenowego - jest jasno jak w dzień i bez tego ponurego wrażenia jakie powstaje przy ciepłych ledach (zwłaszcza nie tych opartych na powerledach) http://www.sellneo.pl/product/image/358/Tasma-150-5050-bc-bz.jpg Właśnie właśnie, byłam w moim sklepie z akcesoriami kuchennymi i poprosiłam żaby pokazali mi dla porównania pasek zimny i ciepły, okazało się, że nie mają ciepłego, bo wszyscy zamawiają zimne ledy . A zimny led, który mieli na stanie nie był niebieski, tylko biały, dodatkowo wystawka blatów pfleiderera była podświetlona tymi zimnymi ledami i dość przyjemnie to wyglądało. Tylko nie wiem kto jest producentem tychże pasków ledowych, cena 3m z transformatorem to około 250zł. Dużo czy mało? Efilo, a może Ty Marcinie doczytałeś czy te paski z sellneo.pl sprzedają razem z transformatorem?? Bo ja gdzieś nie mogę wyłapać. Edytowane 24 Marca 2011 przez Izuuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Właśnie właśnie, byłam w moim sklepie z akcesoriami kuchennymi i poprosiłam żaby pokazali mi dla porównania pasek zimny i ciepły, okazało się, że nie mają ciepłego, bo wszyscy zamawiają zimne ledy . A zimny led, który mieli na stanie nie był niebieski, tylko biały, dodatkowo wystawka blatów pfleiderera była podświetlona tymi zimnymi ledami i dość przyjemnie to wyglądało. Tylko nie wiem kto jest producentem tychże pasków ledowych, cena 3m z transformatorem to około 250zł. Dużo czy mało? Efilo, a może Ty Marcinie doczytałeś czy te paski z sellneo.pl sprzedają razem z transformatorem?? Bo ja gdzieś nie mogę wyłapać. Możesz kupić z lub bez trafo. wszystko jest ok jak jest zapalony tylko pasek led, bo nie ma odniesienia, ale jak zapalę inne źródła światła to jest gorzej bo sa różne kolory. Zauważ że w wiekszości salonów są metahalogeny których temperatura barwowa jest w granicy 5000-5400. jak już wspomniałem nieważne czy będziesz miała pasek ciepły czy zimny, ważne żeby temp. barwowa różnych źródeł światła była taka sama albo zbliżona, 2000K różnicy to przepaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.03.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) Izuuś wszystko zależy od podejścia - u mnie temperatura jest dobrana do okoliczności i zdecydowanie poszczegolne sceny swietlne sie roznia temperatura barw. pasek kupujesz oddzielnie a zasilacz oddzielnie. i nie polecam kupowania w sellneo zasilaczy bo są za drogie. jakbyś miała jakieś pytania albo chciała sie poradzić to zapraszam do siebie bo nie chce tu Marcinowi jego ogródka z huśtwką zaśmiecać Edytowane 24 Marca 2011 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 spokojnie efilo możesz się pobujać na mojej huśtawce, chyba że junior stwierdzi inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.03.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 juniorowi to kupcie trampoline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.03.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 nie było takiej w programie, tylko dlatego sie nie znalazła, ale plan jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 25.03.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witajcie:) bardzo fajnie ogród się zapowiada....., a możesz napisać jakiej wielkości planujecie taras? my właśnie jesteśmy na etapie zamawiania deski i ciągle się zastanawiamy jaką długość wybrać- 3360 czy 3970??? na szerokość prawie 4m:rolleyes: i o jeszcze jedno chciałam zapytać - jaki macie zestaw natryskowy (deszczownica) i odpływ linowy??? ja to kompletnie się na tych sprawach nie znam a hydraulicy działają może podeślesz mi jakiś link? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.03.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 na pierwszych zstronach dziennika powinnas znaleźć baterie, firma Tres, a odpływ liniovy VABO. taras chcieliśmy 5-6m szerokości, a długi na 8m. na jakie deski się zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 25.03.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 no ja też jestem bardziej za tymi dłuższymi 4m:) fakt, że cenowo różnica na długości 500zł - przy całym interesie to nie tak wiele....... zdecydowaliśmy się na massarandubę, ze względu na jej ciemny kolor. Mamy stolarkę ciemną i również na elewacji będzie deska i chcemy to wszytko w miarę kolorystycznie zgrać nie wiem czy tam u nas w okolicy Słupska sprzedają deskę egzotyczną, ale znaleźliśmy tutaj: http://www.sklepdlh.pl/deska-tarasowa-massaranduba-25x145mm-dwustronnie-ryflowana.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.03.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 massaranduba nie jest ciemna tylko czerwona i nijaka (zero rysunku słojów - jakby była z mielonki). na pewno wam chodzi o taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 25.03.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 no znalazłam tę deszczownicę zamawialiście ją w necie? może polecicie sprawdzony sklep, w którym warto zamówić??? jak pozwolicie pokieruje się Waszymi wyborami odnośnie baterii.... zielona jestem w tej kwestii a nie chciałabym nadziać się na jakiś niesprawdzony bubel;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 25.03.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 massaranduba nie jest ciemna tylko czerwona i nijaka (zero rysunku słojów - jakby była z mielonki). na pewno wam chodzi o taki efekt? efilo no o efekt mielonki nam nie chodzi;) chcemy ciemną deskę - poradzono nam tą lub tatajubę, ale ona znowu jest jasna:rolleyes: to może doradzisz, jeszcze zamówienia nie złożyliśmy:bash: nie mamy możliwości zobaczenia na żywo i musimy polegać na opinii innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts