Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja nie poradzę - mam tatajube. jest ciemnobrązowa i ma piękne usłojenie. czy o taki efekt Wam chodzi tego nie wiem

P.S. od razu wyjaśniam - tatajuba jest cytrynowożółta.... jeden dzień, przez tydzień jest miodowozłota... a po tygodniu już ciemna. po miesiącu ciemnobrązowa. jak mam jakąś w miare aktualną fotkę to ci wkleję. masz swoj dziennik bo ja tak ciągle u marcina o nie jego sprawach i mi głupio

Dzięki Efilo:) to jednak w błąd nas wprowadziła kolorystyka internetowa...... , ja nie mam jeszcze dziennika, ale może u siebie w takim razie wkleisz - jeśli to nie problem:rolleyes:

a Marcin pewnie tez by chętnie zobaczył, skoro sam jest tym tematem zainteresowany;) i może się nie pogniewa, jak zamieścisz też u niego:)

oczywiscie że widziałam - moje wrażenia z tego drewna są dokładnie takie jak napisałam poprzednio. to był mój no. 1. ale się zbył ;)

na żywo najbliżej jej chyba do tego

http://tarasy.rzeszow.pl/wp-content/uploads/2010/07/005_massaranduba021.jpg

jest jednolita i o wiśniowym odcieniu - nam to nijak nie pasowało

Edytowane przez efilo

Nie no na tym zdjęciu to nie to - u Ciebie jest to piękny brąz - o taki, jaki nam chodzi......

efilo napisz mi jeszcze, jaki masz wymiar tarasu, bo jakoś nie mam zbytnio orientacji, jaką długość obrać:rolleyes: chcę w podcieniu stworzyć taki zaciszny kąt z drewnianym tarasem (podcień 3,8m x 2,2m) nie wiem czy wysunąć deskę na metr czy 2 dalej:confused: tak, żeby było wygodnie

no właśnie długościami desek się sugeruję....., tylko że u nas będą 2 tarasy: z salonu wychodzić się będzie na taras drewniany i tam chciałam stworzyć taki kącik zaciszny z wygodnymi fotelami i tak się zastanawiam czy ta dł. 3360 będzie wystarczająca, czy lepiej 3970???..., a z kuchni będzie wyjście na taras z piaskowca i tam planuję postawić stół z krzesłami w razie większej ilości gości:) mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś:)

Marcinie wybacz!!!! ale mam nadzieję, że Wam również się przydadzą uwagi i porady Efilo:):)

marcin rozważałam je ale mi się nie podobają na żywo. to taka różnica jak między drewnianą listwą przypodłogową a tą z metalowego profilu z drewnopodobną folią. oczywiście to moja prywatna opinia i może akurat Wam przypadną do gustu

oldzia

jeśli macie miejsce na działce to zdecydowanie wziełabym te dłuższe. w ten sposób się nie ograniczasz - jak zmienisz koncepcje na leżaczki będziesz miała swobode ruchu

P.S. tak, zaolejowane były na następny dzień po zakończeniu montażu. robiła to firma.

marcin rozważałam je ale mi się nie podobają na żywo. to taka różnica jak między drewnianą listwą przypodłogową a tą z metalowego profilu z drewnopodobną folią. oczywiście to moja prywatna opinia i może akurat Wam przypadną do gustu

Mi chodzi o tez o pralktyczne, podejście, one nie zmieniaja koloru tak jak drewno, nie trzeba impregnowac, są wytrzymalsze na uskosdzenia mechaniczne.

Masz foty z montażu, chcę zrobić to sam i zbieram jak najwięcej informacji.

Marcinie - w wątku o tarasach drewnianych jest dużo rad, pamiętam, że podawano link do jakiejś zagranicznej strony, gdzie pokazywano, jak samemu zrobić taki taras.

Podziel sie linkiem do tego watku bo moje nieudolne szukanie bylo bezowocne