Lobo_M 25.03.2011 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Niestety praktycznie nie ma zdjeć z realizacji. Standard na FM, setki teorii małokonkretów, a jedno zdjęcie jest więcej warte niż setki słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.03.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Mam jedno zdjęcie z konstrukcji zrobione jako dokumentacja petow ktore panowie raczyli mi wrzucić pod deski. Jak udasz ze tych petow nie widzisz to Ci pokaże. Z góry zaznaczam ze nie wiem na ile przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.03.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 U nas za chwilę będą robić taras, ale nie wiem, czy akurat będziemy wtedy na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.03.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 efilo smialo dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 http://img62.imageshack.us/img62/5239/img0594mb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 25.03.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Oglądałam i macałam tarasowe "deski" kompozytowe firmy ecoTEAK z Kołobrzegu i powiem, że jak dla mnie dają radę, w przciwieństwie do elewacyjnych, które były jak plastik. Wiadomo, że to nie to samo co drewno, deska jest bardzo jednolita w kolorze, gładziutka i bez rysunku słojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 26.03.2011 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dakula, macanie odbyło się na targach, czy może może ktoś taki taras ma w okolicy Słupska? Z chęcią bym sam go pomacał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 26.03.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Wystawiali się na targach i specjalnie poszłam macać, bo u mnie projekt ogrodu zakłada spory taras no i właśnie projektant polecał kompozyt. Mi oczywiście bardziej podoba się prawdziwe drewno ale wiem, że z olejowaniem go co roku będzie lipa, więc chyba stanie na kompozycie, szczególnie, że faktycznie wydawał się bardzo trwały. Były też produkty firmy Werzalit (wystawiali się razem z Wienerberger) ale ich kolorystyka była jeszcze bardziej sztuczna. Dodatkowo mieli łączenie na pióro wpust, więc taras wychodzi praktycznie szczelny. Ci z ecoTEAK mówili, że sami dowożą i montują tarasy praktycznie w całym województwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 26.03.2011 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 zadzwonię spytam, ciekawe jakie ceny maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.03.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Marcinie - pamiętasz może jaki kolor płyt betonowych wybraliście? te Twoje mają fajny odcień, ale nie potrafię go zidentyfikować (mam próbki od Contractors). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.03.2011 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 no to teraz mnie zaskoczyłeś/aś (po nicku nie widzę płci), ja nie wiedziałem o kolorach więc mam chyba standarowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.03.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jestem dziewczynką To chyba nie dostałeś próbek... Ja zaczynam mieć wątpliwości, bo boję się, jakie te płyty mi się trafią,niektóre na stronie mi się nie podobają. Ale już nie zawracam Ci głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 29.03.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Moje 3 grosze na temat tarasu: deski kompozytowe są bardzo drogie, chyba droższe od egzotyku, np. bangkirai można czasami trafić na promocjach po 120 zł/m2. Bangkirai niczym nie zabezpieczone spokojnie przeleży 50 lat, tylko kolor będzie miało szarawy ( mi to nie przeszkadza). Po pociągnięciu olejem znowu będzie brązowe, jak ktoś szarego nie lubi Nie wiem, czemu rozważacie tarasy z plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.03.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Zgadzam się z Basią. Pociągnięcie tarasu olejem raz w roku to nie jest duży problem,a wygląd i dotyk drewna - to cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 29.03.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Tak na szybko, właśnie sprawdziłem maila, dostałem wycenę na 43m^2 tarasu z deski kompzytowej, cena zwaliła mnie z nóg, sam materiał po rabacie 23000PLN netto!!! no i do tego robocizna. Chyba dodaja domieszkę złota do tych desek. basiu z lasiu lepiej daj znac gdzie sa promocje bangkirai!!! efilo ile wyszedł cie m^2 tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 30.03.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Nie wiem ile to wychodzi za materiał, ale ja czytałam i widziałam oferty na allegro, że za taras drewniany trzeba liczyć ok 300zł/m2 (materiał + robocizna) my na szczęscie mamy coś koło 10 -13 m2. Zaraz po urlopie szukamy ekipy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.03.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 z tego co kojarze (niestety nie mam dostepu do starego archiwum poczty) płacilismy właśnie koło 250-300 zł za m2 porównując wyceny miej na uwadze że deski tarasowe mogą znacznie się różnić w cenie w zależności od grubości (chyba najbardziej optymalna jest 25mm) i szerokości deski. tu cennik głównego źródła zaopatrzenia większości 'tarasiarzy'http://www.dlh-poland.com/sitecore/content/Poland/Download/~/media/files/Website%20specific%20files/Poland/Download/Cenniki/ideck.ashx choć np. mój gościu miał bangkirai z jakiegoś innego tańszego źródła i wychodziło dużo taniej niż moja tatajuba. no ale nie tylko cena gra role w wyborze prawda? P.S. z ciekawości porównałam cene deski kompozytowejhttp://www.dlh-poland.com/sitecore/content/Poland/Download/~/media/files/Website%20specific%20files/Poland/Download/Cenniki/Cennik%20iDeck%20%20kompozyt%20%20%202011%2002%2016.ashxwychodzi o jedną trzecią TANIEJ niż drewno więc nie wiem skąd ten Twój 'wyceniacz' wziął cenę ponad 650 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 30.03.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witajcie:) u mnie jednak też będzie tatajuba:) Marcinie znalazłam namiary na deskę w Sławnie (główna siedziba chyba Koszalin) dziś mają mi przesłać ofertę a tu link: http://www.fagus.com.pl/menu/kontakt dostałam też niezłą ofertę z Poznania na te samą deskę - teraz zobaczę, gdzie będzie lepiej cenowo i zamawiam:) u mnie o tyle dobrze, bo zaoszczędzę na robociźnie - mój mąż zajmie się tym osobiście:) efiloa pamiętasz może, jaki olej zastosowali u Ciebie, że w efekcie końcowym wyszedł taki ładny kolor??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 30.03.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Witajcie:) u mnie jednak też będzie tatajuba:) Marcinie znalazłam namiary na deskę w Sławnie (główna siedziba chyba Koszalin) dziś mają mi przesłać ofertę a tu link: http://www.fagus.com.pl/menu/kontakt dostałam też niezłą ofertę z Poznania na te samą deskę - teraz zobaczę, gdzie będzie lepiej cenowo i zamawiam:) u mnie o tyle dobrze, bo zaoszczędzę na robociźnie - mój mąż zajmie się tym osobiście:) Ja też bedę robił sam, ale ci od kompozytów przegieli cenowo. Ok czekam na info od Ciebie co to rezultatów w sławnie, jeśli dadzą dobrą cenę to i ja wezmę, razemmoże będzie taniej. oldzia, ze słupska jesteście, jesli dobrze pamiętam? W cenniku maja ceny hurt-detal, trzeba sie dowiedzieć przy jakiej ilości potraktuja jako hurt? Edytowane 30 Marca 2011 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 30.03.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) z samego Słupska to nie:) gmina Cz.Dąbrówka, ale to całkiem blisko:)dam znać, jak dostanę wycenęto nr do Pani, z którą wczoraj rozmawiałam 59 810 88 19może faktycznie udałoby się razem kupić i uzyskać większy rabat lub kupić w hurcie?? Edytowane 30 Marca 2011 przez oldzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts