bdan 18.04.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Marcin co masz jako izolacje poziomą chudziaka - pape czy folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.04.2011 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 18.04.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 zwykłą budowlaną 0,3mm), czy czymś ja sklejałeś, czy tylko położyłeś na zakładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.04.2011 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 ja kupiłem taką szeroką że praktycznie tylko na styku pomieszczeń jest na zakładkę, nie pamiętam jaka była grubość, sklep folnet.pl jak dobrze pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 22.04.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Wesołych Świąt http://images50.fotosik.pl/821/442afd3e99b43505.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.04.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://zyczeci.blox.pl/resource/paques_w111.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.04.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://www.swiateczne-tapety.pl/wielkanoc/wielkanocne-tapety-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 26.04.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Bardzo dziękujemy za życzenia, święta nas utwierdziły w słuszności wyboru projektu z dużym salonem, bo nawet na 20 osób nie trzeba przesuwac wypoczynku. Dom spisał się na medal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 26.04.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Ja też właśnie zamierzam je kupić tyle że jakieś dwa tygodnie temu podali mi cene 52brutto, wtedy były tańsze czy tyle stargowałeś? Info o deskach masz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jane Says 03.05.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Marcinie, patrząc na zdjęcia z montażu Twoich okien zauważam jakąś białą obróbkę szpaletów od wewnątrz - czy masz tam naklejone paski styropianu, czy jest to coś innego? Jak Panowie z MS Okna uszczelnili Ci styk szpaletów z ramą okienną od wewnątrz? Pytam, bo sam przerabiam ten temat w tej chwili, mam naklejoną taśmę Soudal wewnętrzną, jednak rama odstaje od okna o ok. 2 cm - jest tam wypełnienie pianką - i zastanawiam się nad podoklejaniem dookoła szpaletów 2 cm styropianu - wydaje mi się, że u Ciebie właśnie tak jest. PS. Odnośnie majowego Muratora - mam zwyczaj oglądania gazet od tyłu, zatrzymałem sie bodajże na przedostatniej stronie artykułu o Twoim domku i widząc zdjęcie przedstawiające montaż okien poza licem, pomyślałem, cholera, dokładnie tak jak u Marcina Cetery, odwracam stronę wcześniej i bingo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.05.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 witam Marcin, boski ten twój domek, jak najbardziej moje klimaty ale przychodze z innym zamiarem, tzn powiedz gdzie robiłeś te wizualizacje ogrodu , w jakim programie, ja takze teraz z tym walcze a to co Ty stworzyłeś wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 03.05.2011 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Jane says - co to są szpalety? od wewnątrz mam przyklejone płyty k-g, to nie jest styropian. Od wewnątrz mam tak samo jak ty taśma między rama a ścianą.W artykule jest kilka technicznych pomyłek, ale generalnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 03.05.2011 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 program do ogrodu to - Landscaping and Deck Designer 7.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 04.05.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 No i ja tu trafiłem z innego wątku ;-P. Marcin mam pytanie o ułożenie flexów na poddaszu. Dlaczego na belkach a nie pod nimi, pomiędzy stelażem GK a belkami stropu? Ja zamierzam tak zrobić, chcę nawet po to podnieść dom o 10 cm aby więcej opuścić sufit. Rury chcę przymocować do belek ale od spodu, pomiędzy belki wełna 20cm i na nią druga warstwa 20 cm. Zaletą jaką widzę jest to, że kanały WM są mocniej ocieplone (praktycznie całe znajdują się w ogrzewanych pomieszczeniach), minus - żeby się do nich dobrać (np. jakby coś trzeba było przerobić, trzeba rozbierać ocieplenie albo płyty gipsowe. Co o tym sądzisz? Czy u ciebie jak rury przechodzą w poprzek belek to nie mają na sobie za mało ocieplenia? Bo jeżeli masz pomiędzy belkami 20cm wełny, na tym leży rura o średnicy 10-12 cm to na niej byłoby u mnie (tylko?) 8-10 cm wełny i podłoga strychu. No i pytanie o sens płyty osb od dołu. Czy to służy tylko do trzymania granulatu? Ja myślałem aby wełnę mocować na takich "sznurkach" jak mocuje się do krokwi na skosach poddaszy i dać "normalną" wełnę nie granulat. Dzięki z góry za opinie na temat moich wypocin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.05.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Ja mam parterówkę, więc po co miałbym sobie robić dodatkowa robotę. u mnie flexy leżą na płycie OSb która jest podbita pod belki stropowe. W większości są pod 20-30cm ocieplenia w najsłabszym miejscu, tylko na przejściach przez belki jest mniej, ale tak starałem sie rozłozyć przewody żeby to zminimalizować. U mnie praktycznie tylko dwie rury ida całkowicie w poprzek i tak jest więcej ocieplenia.Tak OSB jest praktycznie głównie po to żeby granulat nie zrobił mi zimy 100-lecia w salonie, poza tym troche usztywnia strop, ale to tylko troche bo dałem 8mm, teraz dałbym grubsza OSB. Ale swoja role spełnia i o to chodzi.Nad kominkiem jest wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.05.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Natchnąłeś mnie i też tak zrobię, zawsze więcej pola do manewru. Z tym OSB muszę przemyśleć. Sądzisz, że wełna na "sznurkach" nie spełni zadania? Koszt mniejszy o płyty OSB. A przy okazji jak mocowałeś stelaż? Do płyty? Do belek? Ale jak skoro zakryte przez płytę? I jeszcze pytanko o silikaty - to się łączy na specjalny klej? (sorry za to laickie pytanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 05.05.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Przez to że dałem osb 8mm, to w poprzek zostały wzmocnione deskami które zostały na budowie po szalunkach itp, one zostałey zamontowane co 40cm i do niech stelaże. OSB to spory koszt. Piczman zrobił bodajrze na wieszakachhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?105517-Dom-Piczmana/page300do silki masz normalnie klej do zaprawy cienkowarstwowej i tyle. Nie ma laickich pytań, to tak na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 06.05.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Piczman zrobił bodajrze na wieszakach Tak czytałem. I sufit spadł mu razem z wełną na podłogę ;-/ Pytanko mam nadzieję ostatnie aby nie zaśmiecać Ci dziennika - czytałem, że przy murowaniu z silikatów można dać mniej tynku (ciekawe jak chowa się wtedy kable) i że wychodzi taniej. Jak było u Ciebie bo nigdzie nie doczytałem. Ja chce tynki gipsowe jakby co. Fajnie, że trafiłem na wątek o prądzie i Twój dziennik. Dużo się nauczyłem, bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 06.05.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Tak czytałem. I sufit spadł mu razem z wełną na podłogę ;-/ Pytanko mam nadzieję ostatnie aby nie zaśmiecać Ci dziennika - czytałem, że przy murowaniu z silikatów można dać mniej tynku (ciekawe jak chowa się wtedy kable) i że wychodzi taniej. Jak było u Ciebie bo nigdzie nie doczytałem. Ja chce tynki gipsowe jakby co. Fajnie, że trafiłem na wątek o prądzie i Twój dziennik. Dużo się nauczyłem, bardzo dużo. Ja u siebie miałem ściany jak stół i tynk miałbys 6mm, ale to nie wyszło, po pierwsze ekipa dała ciała, po drugie 6mm to za mało dla tynku cementowego. PS. zdajesz sobie sprawę że na tynk gipsowy i tak musisz dać gładź? kabli w cienkim tynku nie schowasz na bank! 1cm to minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 07.05.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 PS. zdajesz sobie sprawę że na tynk gipsowy i tak musisz dać gładź? Tak tez myślałem ale okazuje się, że nie. Wyobraź sobie, że mam sąsiada z przepięknie urządzonym domem. Ma tylko tynki gisowe bez gladzi. Drobne wżery gdzieniegdzie pozacierali mu tu i ówdzie i ma przepiękne gładziutkie ściany dokładnie takie jak ja z gładzią. Biorę od niego ekipę od tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts