beata.i 17.10.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Marcin Cetera - macie wspaniałą kuchnię mogłabym dostać wasz plan rozmieszczenia ? Poza tym co to za lampy jeszcze takich ciekawych nie widziałam. Gdzie je wymeraliście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 17.10.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 jesli mówisz o lampie w kuchni, to jest to lampa z BRW, planu rozmieszczenia kuchni nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniutek 19.10.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Cześć ponownie:) Melduję, że ogrzewanie założone, grzeje i chyba wszystko jest ok:) Nie obyło się bez małych wpadek, ale to już ja namieszałam przy doborze kabli. Jeszcze raz serdecznie dziękuję za pomoc.Przy okazji mam pytanie - czy pod panele kładliście folię izolacyjną? Na zdjęciach wygląda, że macie tylko podkład (arbiton?)?No i piękny macie taras:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 19.10.2011 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 No to mamy kolejnego grzejącego prądem. Tak my mamy tylko podkład bez folii, uważam że to wystarczy.Dziękuję, taras faktycznie uważam że jest ładny, tyle że jak to u mnie bywa nie dokończony za rok będzie ok, nowa koncepcja balustrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lykke 19.10.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witajcie!..nie wiem doprawdy jak to możliwe ale Wasze wnętrza i zewnętrza mocno przypominają to co mi w głowie siedzi na temat moich przyszłych... jest cudnie! Od dawna nastawiałam się na fornirowo-czarną kuchnię (już zamówiona;), wiele szarych akcentów, drewnianą ciemno orzechową podłogę, lampy azzardo/cosmo.. a kiedyś w przyszłości marzy mi się właśnie parterówka myslałam własnie także ostatnio nad płytami betonowymi tak jak u Was miedzy szafkami..i jak, sprawdza się to? zostają jakieś ślady po pryskającymi tłuszczu czy potrawami przy płycie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.10.2011 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Lykke, Lampy Azzardo moim zdaniem nie są warte swoich pieniedzy, dają światło tylko na dół, a poza tym pani co je sprzedaje na Allegro, jest chamska i całkowicie nie poczuwa się do odpowiedzialności za tandetny sprzęt jaki ludziom wciska.Płyty betonowe jak najbardziej się sprawdzają i nie ma śladów po tłuszczu, są one zaimpregnowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lykke 21.10.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Niemniej jednak, co tu dużo mówić, są piękne.. mam na oku jeszcze troszkę tańszą wersje azzardo.. Ozcan 4200. Co do kierunku światła to akurat nad stołem by pasowało idealnie, no ale jeszcze trochę czasu mam do zastanowenia, póki co tynki na ścianach i beton na podlodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 21.10.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Marcinie mam prośbę przećwiczyłeś energooszczędne czy mógłbyś rzucić okiem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188870-projekt-indywidualny-energooszcz%C4%99dny&p=4961839#post4961839 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.10.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Teraz mam mało czasu na taka analize, ale w jak tylko to się zmieni to ocenię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.10.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charisma 14.11.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 No to i ja się melduję Dziennik przeczytałam w jeden dzień - wspaniały dom, a pomysły na jego urządzenie w większości pokrywają się z moimi koncepcjami. Ja też planuje mieć dom biało-szary i betonowo-stalowy. Mam pytanie a propos płyt betonowych, które zastosowaliście. Czy mogłabym poznać cenę za jedną płytę? Czy kleiliście je na styk czy tez zastosowaliście fugę? Pozdrawiam Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 15.11.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam, tez podziwiam gust inwestora Chcialem dopytac skad wizela sie koncepcja dolozenia dodatkowego poziomu BK na wiencu z malymi prerwami ?? Rozumiem, ze to ze wzgledu na zminimalizowanie mostka ?? Mozesz w kilku slowach cos na ten temat ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.11.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Witam, tez podziwiam gust inwestora Chcialem dopytac skad wizela sie koncepcja dolozenia dodatkowego poziomu BK na wiencu z malymi prerwami ?? Rozumiem, ze to ze wzgledu na zminimalizowanie mostka ?? Mozesz w kilku slowach cos na ten temat ?? Pozdrawiam na wieńcu leżą drewniane belki stropowe i to przerwy miedzy nimi sa wymurowane z BK, ot cała historia:-) Czymś musiałem te luki wypełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.11.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 No to i ja się melduję Dziennik przeczytałam w jeden dzień - wspaniały dom, a pomysły na jego urządzenie w większości pokrywają się z moimi koncepcjami. Ja też planuje mieć dom biało-szary i betonowo-stalowy. Mam pytanie a propos płyt betonowych, które zastosowaliście. Czy mogłabym poznać cenę za jedną płytę? Czy kleiliście je na styk czy tez zastosowaliście fugę? Pozdrawiam Anka http://www.contractors.info.pl/ Ja za całość płyt z dostawą zapłaciłem 553PLN, wysokość 60cm a drugość łaczna około 500cm, cięte co do mm przez firmę i zaimpregnowane, impregnacja jest SUPER. nic się na betonie nie osadza. Sa klejona na 2-3mm fugę silikonową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 22.11.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 na wieńcu leżą drewniane belki stropowe i to przerwy miedzy nimi sa wymurowane z BK, ot cała historia:-) Czymś musiałem te luki wypełnić. To jeszcze w kwestii dachu/sufitow. Widze, ze masz typowej konstrukcji pod karton/gips tylko osb podbite deskami. Tak bylo latwiej/szybciej/taniej (niepotrzebne skreslic:) ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.11.2011 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 To jeszcze w kwestii dachu/sufitow. Widze, ze masz typowej konstrukcji pod karton/gips tylko osb podbite deskami. Tak bylo latwiej/szybciej/taniej (niepotrzebne skreslic:) ) Pozdrawiam Sam nie wiem jak to wyszło, jest taniej, ale nie dużo, jest też fajnie jeśli chodzi o montaż oświetlenia podsufitowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 23.11.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Sam nie wiem jak to wyszło, jest taniej, ale nie dużo, jest też fajnie jeśli chodzi o montaż oświetlenia podsufitowego. Rozumiem, a jak grube masz to OSB ?? Deski to calowki ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.11.2011 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Rozumiem, a jak grube masz to OSB ?? Deski to calowki ?? Pozdrawiam OSB sa 8mm, dlatego tez musiałem dołozyć deski na wzmocnienie. ajk bym miał robic jeszcze raz dałbym grubsze OSB, ale nie wiedziałem że to takie słabe jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 23.11.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 OSB sa 8mm, dlatego tez musiałem dołozyć deski na wzmocnienie. ajk bym miał robic jeszcze raz dałbym grubsze OSB, ale nie wiedziałem że to takie słabe jest. A ja myslalem, ze ta deska to zeby jakis dystans wyszedl dla K-G Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.11.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A ja myslalem, ze ta deska to zeby jakis dystans wyszedl dla K-G Dzieki i pozdrawiam Nie nie do tych desek były mocowane wieszaki do k-g, a pierw jeszcze folia aluminiowa - reflex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts