Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć ponownie:) Melduję, że ogrzewanie założone, grzeje i chyba wszystko jest ok:) Nie obyło się bez małych wpadek, ale to już ja namieszałam przy doborze kabli. Jeszcze raz serdecznie dziękuję za pomoc.

Przy okazji mam pytanie - czy pod panele kładliście folię izolacyjną? Na zdjęciach wygląda, że macie tylko podkład (arbiton?)?

No i piękny macie taras:)

Pozdrawiam

No to mamy kolejnego grzejącego prądem.

Tak my mamy tylko podkład bez folii, uważam że to wystarczy.

Dziękuję, taras faktycznie uważam że jest ładny, tyle że jak to u mnie bywa nie dokończony za rok będzie ok, nowa koncepcja balustrad.

Witajcie!..nie wiem doprawdy jak to możliwe ale Wasze wnętrza i zewnętrza mocno przypominają to co mi w głowie siedzi na temat moich przyszłych...;-) jest cudnie! Od dawna nastawiałam się na fornirowo-czarną kuchnię (już zamówiona;), wiele szarych akcentów, drewnianą ciemno orzechową podłogę, lampy azzardo/cosmo.. a kiedyś w przyszłości marzy mi się właśnie parterówka ;-)

myslałam własnie także ostatnio nad płytami betonowymi tak jak u Was miedzy szafkami..i jak, sprawdza się to? zostają jakieś ślady po pryskającymi tłuszczu czy potrawami przy płycie? Pozdrawiam!

Lykke, Lampy Azzardo moim zdaniem nie są warte swoich pieniedzy, dają światło tylko na dół, a poza tym pani co je sprzedaje na Allegro, jest chamska i całkowicie nie poczuwa się do odpowiedzialności za tandetny sprzęt jaki ludziom wciska.

Płyty betonowe jak najbardziej się sprawdzają i nie ma śladów po tłuszczu, są one zaimpregnowane.

• 4 weeks później...

No to i ja się melduję ;) Dziennik przeczytałam w jeden dzień - wspaniały dom, a pomysły na jego urządzenie w większości pokrywają się z moimi koncepcjami. Ja też planuje mieć dom biało-szary i betonowo-stalowy.

Mam pytanie a propos płyt betonowych, które zastosowaliście. Czy mogłabym poznać cenę za jedną płytę? Czy kleiliście je na styk czy tez zastosowaliście fugę?

Pozdrawiam

Anka

Witam, tez podziwiam gust inwestora :) Chcialem dopytac skad wizela sie koncepcja dolozenia dodatkowego poziomu BK na wiencu z malymi prerwami ?? Rozumiem, ze to ze wzgledu na zminimalizowanie mostka ?? Mozesz w kilku slowach cos na ten temat ??

Pozdrawiam

na wieńcu leżą drewniane belki stropowe i to przerwy miedzy nimi sa wymurowane z BK, ot cała historia:-) Czymś musiałem te luki wypełnić.

No to i ja się melduję ;) Dziennik przeczytałam w jeden dzień - wspaniały dom, a pomysły na jego urządzenie w większości pokrywają się z moimi koncepcjami. Ja też planuje mieć dom biało-szary i betonowo-stalowy.

Mam pytanie a propos płyt betonowych, które zastosowaliście. Czy mogłabym poznać cenę za jedną płytę? Czy kleiliście je na styk czy tez zastosowaliście fugę?

Pozdrawiam

Anka

http://www.contractors.info.pl/

Ja za całość płyt z dostawą zapłaciłem 553PLN, wysokość 60cm a drugość łaczna około 500cm, cięte co do mm przez firmę i zaimpregnowane, impregnacja jest SUPER. nic się na betonie nie osadza. Sa klejona na 2-3mm fugę silikonową

na wieńcu leżą drewniane belki stropowe i to przerwy miedzy nimi sa wymurowane z BK, ot cała historia:-) Czymś musiałem te luki wypełnić.

To jeszcze w kwestii dachu/sufitow. Widze, ze masz typowej konstrukcji pod karton/gips tylko osb podbite deskami. Tak bylo latwiej/szybciej/taniej (niepotrzebne skreslic:) )

Pozdrawiam

To jeszcze w kwestii dachu/sufitow. Widze, ze masz typowej konstrukcji pod karton/gips tylko osb podbite deskami. Tak bylo latwiej/szybciej/taniej (niepotrzebne skreslic:) )

Pozdrawiam

Sam nie wiem jak to wyszło, jest taniej, ale nie dużo, jest też fajnie jeśli chodzi o montaż oświetlenia podsufitowego.