Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ufff, przebrnąłem przez cały DB. Witam!

Co jakiś czas przewijało się na forum Twoje nazwisko, aż znalazłem dziennik.

Super domek.

No i mamy chyba wspólne zainteresowania - fotografia. Jakie oczko ten Samyang? 8mm?

:-) Tak fisheye 8mm, ostatnio uległ awarii, dosłownie 2 miesiace przed końcem gwarancji, na szczęście firma FOTO-TIP pokazał klasę - wymienieli na nówke sztukę:-)

Oooo... i w kazdym kolorze na zamówienie ... super. A jakieś dziecko na nim u Was siedzi ? Moja Soni ma zwracać uwagę na to jak siedzi (lekko skrzywiony kręgosłup) i trochę się boje bez oparcia....

2-letni syn, jak się wdrapie to siedzi;-) Hoker raczej nie jest do przesiadywania z oparciem, raczej do biesiadowania:-)

A ja tak z innej beczki :D

Jeśli będę mieć w domu ogrzewanym prądem rekuperator - to okap w kuchni chyba musi być na filtry? No bo tradycyjny wywiewny to nie za bardzo chyba można w takim domu podłączyć?

W żadnym domu który posiada WM nie podłącza się okapu do WM i rodzaj ogrzewania nie ma na to wpływu.

Źle to sformułowałam, nie chodzilo mi o podłączanie okapu do WM. Tylko czy np. można zostawić w kuchni jeden tradycyjny otwór wentylacyjny, wyprowadzić go rurą poza dach i do tego podłączyć wyciąg?

Tutli_putli, Tobie chodzi chyba o to, czy można w domu z WM zrobić okap podłączony tradycyjnie do wentylacji grawitacyjnej, żeby zamontowac klasyczny "wyciąg" zapachów na zewnątrz? Nam odradzali takie rozwiązanie. Nasz Magik od WM wręcz sie przeraził tym pomysłem ;) ponoć to może zakłócać WM. Przy WM raczej montuje się zwykły okap z filtrem węglowym, który ma za zadanie pochłaniać zapachy, a w przypadku smażonej ryby" należy włączyć najwyższy bieg WM i się przewietrzy. Taką wersję nam sprzedano...

Dzięki Moorela - otóż właśnie o to mi chodzi :) Mnie trochę przeraża ten pochłaniacz, bo jakoś nie wierzę że jest wstanie pozbyć się wszystkich rybich zapachów np. poza tym trzeba ciągle w te filtry inwestować. Akurat dużo gotuję i spędzam sporo czasu w kuchni więc to dla mnie bardzo istotna kwestia. ;)

Tutli_putli, Tobie chodzi chyba o to, czy można w domu z WM zrobić okap podłączony tradycyjnie do wentylacji grawitacyjnej, żeby zamontowac klasyczny "wyciąg" zapachów na zewnątrz? Nam odradzali takie rozwiązanie. Nasz Magik od WM wręcz sie przeraził tym pomysłem ;) ponoć to może zakłócać WM. Przy WM raczej montuje się zwykły okap z filtrem węglowym, który ma za zadanie pochłaniać zapachy, a w przypadku smażonej ryby" należy włączyć najwyższy bieg WM i się przewietrzy. Taką wersję nam sprzedano...

tak własnie:-) działa ale nie w 5min:-)