rere79 05.04.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 06.04.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 SŁONECZNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH http://www.ludowomi.pl/upload/produkty/8/800-600-3f05f7720ef1526fdc8ba33894d58400.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 06.04.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Dziękuje!! Wam jak i innym również życzymy wesołych, a szczególnie zdrowych Świąt, u nas niestety nie są zdrowe, no ale tak to w życiu bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 25.04.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Chciałabym wrócić jeszcze do Twoich wnętrz. Marcin jaki kolor masz ścian w kuchni i salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 27.04.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Chciałabym wrócić jeszcze do Twoich wnętrz. Marcin jaki kolor masz ścian w kuchni i salonie? Muszę Cię zaskoczyć Biały, choć miejscami już syn zadbał o to żeby nie był on taki biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 27.04.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Dzięki za odpowiedź a możesz mi jeszcze napisać z czego masz obudowany kominek. Podoba mi się prostota tej obudowy a nie mogłam znaleźć w dzienniku z jakich materiałów jest zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 28.04.2012 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 kominek jest typowym "wełnowcem" obudowa z wełny kominkowej i płyt karton gipsowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muscovado 01.05.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) Mam takie pytanie - jak Wam się sprawują płytki Nord Ceram Bornit w łazience? Chodzi mi zwłaszcza o podłogę - czy są łatwe do czyszczenia? Czy były czymś impregnowane? Z góry dziękuję za odpowiedź. Edit: Doczytałam że na podłodze to seria Loft, nie Bornit. Mimo to jestem zainteresowana jak się płytki tej firmy sprawują, i na podłodze i na ścianach. Czy na ścianach położyliście kolor czarny czy szary? Edytowane 2 Maja 2012 przez muscovado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 03.05.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Płytki są b. dobrej jakości, zero impregnacji, zero odprysków, tylko przecierane mopem. One sa Made in Germany i widać różnicę do płytek w kuchni na których mam dwa odpryski.szary na podłogach, czarny na ścianach, wewnątrz natrysku również, bez problemu schodzi nalot z wody, brak kamienia na nich, może to dlatego że mam własne ujęcie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muscovado 03.05.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Dziękuję za odpowiedź, rozwiała moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 11.05.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Cześć,Jak się sprawuje Twój taras podczas użytkowania? Chodzi mi o odczucie niestabilności lub uginania czy drżenia podczas chodzenia. Z tego co wyczytałem i wypatrzyłemlegary45mmx75mm są rozłożone co 50cm, ale na długości podparte sąco 1,5m. Usłyszałem sporo opinii, że ten rozstaw jest zbyt duży i będzie się wszystko uginało. Możesz wyrazić opinię na ten temat?Narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 14.05.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Cześć, Jak się sprawuje Twój taras podczas użytkowania? Chodzi mi o odczucie niestabilności lub uginania czy drżenia podczas chodzenia. Z tego co wyczytałem i wypatrzyłemlegary45mmx75mm są rozłożone co 50cm, ale na długości podparte sąco 1,5m. Usłyszałem sporo opinii, że ten rozstaw jest zbyt duży i będzie się wszystko uginało. Możesz wyrazić opinię na ten temat? Narka uginania brak, drżenia chyba też nie ma, bynajmniej nie zauważam, jedynie przy wejściu do domu jest lekkie kilka mm ugiecie bo tam taras "wisi" nad parapetem, nie jest podparty. Niejedną imprezę wytrzymał bez szwanku i zająknięcia. Przyjedź sprawdzisz empirycznie, tak będzie najlepiej, daleko nie masz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 14.05.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Daleko nie mam, to fakt. Daj znać kiedy Będziesz dotępny, to się pojawię na inspekcji. Lubisz komiksy?(chodzi mi o Twój nowy nick). Narka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbynek001 14.05.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Marcin, jakie poleciłbyś sterowniki pokojowe do kabli ? Jak odbywa się sterowanie aby kable załączały się tylko w taniej taryfie ? Wyższa temperatura w taniej a niższa w drogiej, czy można jakoś wybrać godziny załączania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.05.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ja mam pytanie odnośnie podłączenia rur wywiewnych i nawiewnych od rekuperatora. Czy można do nich jako otwory w pomieszczeniach zastosować kanały, które miały być początkowo do wentylacji tradycyjnej? Mamy juz je wyprowadzone w stropie na wysokości 50 cm(w postaci obrobionych bloczkami wentylacyjnymi, dziur na strychu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 15.05.2012 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Daleko nie mam, to fakt. Daj znać kiedy Będziesz dotępny, to się pojawię na inspekcji. Lubisz komiksy?(chodzi mi o Twój nowy nick). Narka. Szczegóły na prv, Lobo to stare dzieje:-) Marcin, jakie poleciłbyś sterowniki pokojowe do kabli ? Jak odbywa się sterowanie aby kable załączały się tylko w taniej taryfie ? Wyższa temperatura w taniej a niższa w drogiej, czy można jakoś wybrać godziny załączania ? Nie polecę żadnych, bo kiedys poleciłem Auratony a potem okazało sie że nie sa takie dobre. Moge tylko powiedzieć że moje devi550 działaja bardzo dobrze, choć mi brakuje wyświetlania temp w pomieszczeniu a nie tylko temp zadanej i nie maja podświetlenia. Jakość wykonania b. dobra ale cena bardzo wysoka. Treaz dałbym Devilink, lubie gażety;-) Ja mam pytanie odnośnie podłączenia rur wywiewnych i nawiewnych od rekuperatora. Czy można do nich jako otwory w pomieszczeniach zastosować kanały, które miały być początkowo do wentylacji tradycyjnej? Mamy juz je wyprowadzone w stropie na wysokości 50 cm(w postaci obrobionych bloczkami wentylacyjnymi, dziur na strychu) Chyba tak, jesli dobrze zrozumiałem, ale nie widzę tego więc nie mówie tak/nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.05.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) Marcin te kanały wyglądają na strychu tak jak na poniższych zdjęciach. Jest ich oczywiście za mało, więc kucie dziur w stropie i tak nas nie ominie. Docelowo oczywiście pójdzie tam jeszcze 50 cm wełny a na nią płyty osb. Ale skoro kilka i tak juz jest to dobrze było by je wykorzystać. Wyprowadzenie ich w pomieszczeniach wygląda jak na poniższym zdjęciu, niestety w tej chwili innego nie miałam, tylko to z lokatorami. Np w kuchni są takie dwa obok siebie (w obu są takie gniazdka) Jeden mógłby być do nawiewu powietrza a drugi do wywiewu. Tylko nie wiem czy tak można to zrobić? Edytowane 13 Czerwca 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 15.05.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 po pierwsze w kuchni tylko wywiew, nawiewy w pokojach. jeśli sa szczelne to możan coś z nich zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 16.05.2012 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ostatnio miałem nadmiar desek i belek wiec przyszła do głowa taka koncepcja: Z pomocą przyszedł oczywiście nie zastąpiony Tata, deski i belki zostały odzyskane ze skrzyni, więc pierw było rozbijanie, potem wyciaganie gwoździ, heblowanie, szlifowanie, malowanie. wczoraj juz stanęły pierwsze słupy, dzisiaj ciag dalszy, mam nadzieję że do piatku sie uwinę z tym. http://blog.ciemnia24.pl/wp-content/uploads/2012/05/20120510-DSC00865-950x633.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.05.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Piękna prezentacja Wracając do mojego pytania o kanały - co rozumiesz pod hasłem szczelne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts