amglad1 06.11.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 cześć Sasiad, maczo-łajno brzmi niefajno;) maczo-wino lepiej sie kojarzy:-) nareszcie Was znowu znalazłam - znaczy sie dziennik - znaczy sie juz raz znalazłam, ale potem zgubiłam pewnie nie wiesz, kto pisze - spotkalismy się kiedys na rowerach w lesie, pokazałes nam droge do słupii czekamy na stół i drzwi wewnętrzne, jak się ogarniemy, to zapraszamy na wino:D i koniecznie weźcie Młodego Rowerzystę - widuję (latem widywałam)Ciebie na rowerze z Młodym w foteliku jak gnaliście po bułki do gieesu pozdrawiamy sasiedzko howk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.11.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 ..... na wątku ogrzewający elektrycznością to strach się o coś pytać bo zaraz jakieś chore jazdy są bo tam więcej jest pompiarzy niż grzejących prądem COP=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.11.2012 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Marcin jak ustawić na początek temp. podłogi jeśli chce mieć w pomieszczeniach max 17- 18C. Jeszcze nie mieszkamy i taka temp. ma być do prac przy wykańczaniu domu. Na deviregu jest, że maksymalna temp. podłogi to 35C, ustawiać taką czy wystarczy np. 24C? I czy grzać we wszystkich pomieszczeniach (nigdzie na razie nie ma drzwi) czy załączyć tylko niektóre? Ja bym ustawił temp max na 20 ewentualnie 21, a co do tego gdzie grzac to mozesz zalaczac stopniowo i sma ocenisz, jak to sie sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.11.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 (edytowane) cześć Sasiad, maczo-łajno brzmi niefajno;) maczo-wino lepiej sie kojarzy:-) nareszcie Was znowu znalazłam - znaczy sie dziennik - znaczy sie juz raz znalazłam, ale potem zgubiłam pewnie nie wiesz, kto pisze - spotkalismy się kiedys na rowerach w lesie, pokazałes nam droge do słupii czekamy na stół i drzwi wewnętrzne, jak się ogarniemy, to zapraszamy na wino:D i koniecznie weźcie Młodego Rowerzystę - widuję (latem widywałam)Ciebie na rowerze z Młodym w foteliku jak gnaliście po bułki do gieesu pozdrawiamy sasiedzko howk Jasne że kojarzę Do dzisiaj pamiętam, Mama, Tata Syn + pies:-) Przecież mijasz mój dom, a ostatnio nawet parę razy z rowerem na dachu, widzę że nie kończysz sezonu rowerowego:-) Dawno koło Was nie jechałem, więc nie wiem jak tam postepy, ale to że mieszkasz to skojarzyłem, bo coraz częściej rano jeździłeś w stronę Bydlina. po edit: za duzo ostanio mam na głowie i czytam po łepkach, przecież to "łaś" a nie "łeś", powinno być. W takim bądź razie częsciej widuję męża niż Ciebie:-) Edytowane 8 Listopada 2012 przez Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.11.2012 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 bo tam więcej jest pompiarzy niż grzejących prądem COP=1 Mam nadzieję że tutaj nie trafią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 08.11.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Jasne że kojarzę Do dzisiaj pamiętam, Mama, Tata Syn + pies:-) Przecież mijasz mój dom, a ostatnio nawet parę razy z rowerem na dachu, widzę że nie kończysz sezonu rowerowego:-) Dawno koło Was nie jechałem, więc nie wiem jak tam postepy, ale to że mieszkasz to skojarzyłem, bo coraz częściej rano jeździłeś w stronę Bydlina. ja na ustke do pracy, mąż z rowerami na dachu do słupska do roboty i tak sobie jeździmy w przeciwne strony;) ostatnio bylismy u znajomych w bydlinie rowerami lasem - koło sklepu po schodkach i koło stadionu- jest fajna droga przez las, koło tego starego młynu i mostek rowerowy, 4km i jestes w bydlinie fajnie sie jedzie ale wracalismy ok północy i padał deszcz i bałam sie dzików:yes: ogarniemy się z drzwiami i przyjdzie stół normalny do salonu i krzesła (myslę, że połowa grudnia) i zapraszamy Sąsiadów na (macho)wino:D:D:D a tak jeszcze skorzystam z okazji, przypomnisz nazwę tej pieknej szarej kanapy u Was w salonie? jak jade wieczorem autkiem, to zawsze do Was zaglądam, co tam Sąsiadka w kuchni pichci a Sąsiad w tv ogląda:) pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia wkrótce u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.11.2012 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 A z bydlina masz juz tylko 2km lasem do "Doliny Charlotty". U nas dziki od strony lasu zryły wszystko za płotem, wiec jest czego sie bać Oceniłem na szybko wasz dziennik, wykończenie w naszym stylu, bardzo ładnie! Kanapa z firmy Helvetia, ale model nie pamietam, kupowalismy w kobylnicy we flairze. Sąsiad TV nie ogląda;-) dzieki za zaproszenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 08.11.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 A z bydlina masz juz tylko 2km lasem do "Doliny Charlotty". U nas dziki od strony lasu zryły wszystko za płotem, wiec jest czego sie bać Oceniłem na szybko wasz dziennik, wykończenie w naszym stylu, bardzo ładnie! Kanapa z firmy Helvetia, ale model nie pamietam, kupowalismy w kobylnicy we flairze. Sąsiad TV nie ogląda;-) dzieki za zaproszenie! to Młody pewnie baje oglada:) a ta helvetia twarda jest czy taka miekka, że się człowiek zapada? bede musiała do flaira pojechać, może maja w salonie fajne macie zabawki na ogródku dla Młodego:yes: a taras drewniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.11.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 to Młody pewnie baje oglada:) a ta helvetia twarda jest czy taka miekka, że się człowiek zapada? bede musiała do flaira pojechać, może maja w salonie fajne macie zabawki na ogródku dla Młodego:yes: a taras drewniany? bardziej twarda niż miękka, nawet idzie na niej spać Jeśli masz na mysli domek to : tymi recami robiony" taras drewniany, wpadnij ocenisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.11.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Aktualnie mamy ustawione 17* temp pomieszczeń i 30* temp podłogi. Nie mam pojęcia czy tak jest ok? Reku się załączył bez sterownika który pojechał do naprawy lub wymiany i wilgoć zniknęła (bez reku było jak w łaźni) Na szybach od drzwi wejściowych i w na szybie okna w pralni starłam dzisiaj rosę mam nadzieję że to była tylko pozostałość po początkowej parówce. Moje wrażenia cieplne są takie, że jest bardzo ciepło jak na te 17*. Trzeba się rozbierać do krótkiego rękawka Myślisz, że trzeba to podnosić do 21*? sterowniki pokazują różnie - większość pomieszczeń to planowo 17*, czasem troszkę więcej niż 17, ale są i pomieszczenia w których jest tylko 15.6 co mnie dziwi bo to jest nie odczuwalne na skórze. Dzisiaj mi jeden devireg w kuchni dziwnie tykał (może nie wybuchnie:D) przestawiłam mu w ustawieniach komfort z 16,5 też na 17 i przestało tykać wczoraj podobno tak tykało w garderobie ale jak M przestawił komfort na 17 to też przestało. wiesz może o co tu chodzi? Dzwonić do sprzedawcy i się martwić czy może to normalne jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 08.11.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ja bym temp pomieszczenia zostawil 17, ale max temp posadzki ograniczyl, 30 to za duzo moim zdaniem 25 to max co potrzebujesz. Co do tykania sterownikow, kontaktuj sie z serwisem, po to jest gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.11.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 (edytowane) Mam nadzieję że tutaj nie trafią No jak nie jak tak Jak tu zacząłem zaglądać i podglądać to niektórzy dopiero po dywanie wchodzili do pokoju Edytowane 8 Listopada 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.11.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 No i masz ... i tu przylazło Tak mi chodziło po głowie tylko że 24*. Sterowniki się uspokoiły ale faktycznie można zadzwonię i się dopytam czego to wina może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 09.11.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 No i masz ... i tu przylazło Tak mi chodziło po głowie tylko że 24*. Sterowniki się uspokoiły ale faktycznie można zadzwonię i się dopytam czego to wina może być. Przy nastawie 17 temp powietrza, 24-25 na podłodze to i tak spory zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.11.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Marcin a jakim klejem kleiłeś płytki gresowe na podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.11.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 klej powinien być elastyczny - choć biorąc pod uwagę czysto teoretycznie fakt że w lecie czasami podłoga nagrzana od słońca ma wyższą temperaturę od tej w zimie przy grzaniu kablami - można przyjąć tezę że to nie ma najmniejszego znaczenia dla kablarzy - inaczej jest przy systemach z wyższą temperaturą np wodna podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.11.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Tyle to ja wiem - tylko w sklepie namawiają mnie na drogie kleje typu Mapei Keraflex S1 czy Quick -mix. MK911, 70 - 110zł za worek, który ma wydajność do 5m2 - muszę ułożyć jakieś 170m2 płytek. ;)I teraz nie wiem czy jest sens pakować się w tak drogie kleje? Oczywiście jeśli tylko takie muszą być to je kupię ale może są jakieś tańsze i sprawdzone alternatywne kleje? Do tego stwierdzili, że przy rozmiarze płytki 13x80 też nie każdy się nadaje i musi być klej do płytek wielkoformatowchKonrad a Ty czym kleiłeś swojego Paradyża May wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 15.11.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Klej firmy Weber, standardowy do płytek, nie wiem jaki dokładnie model. Nie daj się namówić na jakieś pseudo cuda specjalne do podłogówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.11.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 ..... ale może są jakieś tańsze i sprawdzone alternatywne kleje? Do tego stwierdzili, że przy rozmiarze płytki 13x80 też nie każdy się nadaje i musi być klej do płytek wielkoformatowch Konrad a Ty czym kleiłeś swojego Paradyża May wy? hmm - pierwsze słyszę ... sklepiłem najtańszym marketowym klejem elastycznym wyprodukowanym przez bardzo znanego producenta tylko pod inna marką cena ok 40 zł za worek i to taki większy chyba +5 kg do standardowych ktore mają 20 lub 25 kg to ten miał 25 lub 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.11.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 No i tak właśnie myślałam, że mnie tu usiłują wyżyłować na tych klejach. Konrad a możesz podać nazwę marketu i tego kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts