Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marcinie zostawiam choinkę w prezencie a życzenia złożymy osobiście;)

wesołych świąt:D

http://bi.gazeta.pl/im/2/8823/z8823592Q,fot--Boze-Narodzenie.jpg

Dzieki dzieki.

Dzisiaj nawet do Was zajechalem, kolo 12 ale przez okno nie widac bylo Zadnych ruchow, wiec sie ulotnilem. Mam nadzieje ze odrobilas lekche i liczniki pospisywane?:-)

Marcin widziałem że kładłeś panele po "całości" ( bez przerw między pokojami i korytarzem) Czy nie wynikają z takiego zabiegu jakieś komplikacje ?

Podoba mi się takie rozwiązanie i planuję zrobić tak u siebie również panele egger tyle że king size.

W którym miejscu rozpocząłeś układać salon , pokoje ?

Ukłądanie zaczęło się na styku salon/kuchnia, i poszło w kierunku okna w salonie, na lewo do sypialni, potem w sypialni lekka cofka do sciany i wejscie do garderoby, no i dalej w strone pokoi, wejscie do nich i w styrone okna +1 panel foca sie do sciany. Najwazniejsze to zachowac odpowiednia dylatacje, nie za mala, u mnie po roku kilka paneli zostalo dosunietych, ale to nie byl problem tylko wyjecie listwy przypodlogowej i po temacie.

to fioletowe na zdjeciu to silikon ktory w rzeczywistosci jest w kolorze listwy ale swiatlo lampy telefonu zmienilo kolor

panele.jpg

U siebie oprócz wiatrołapu i obu łazienek chce położyć jeden rodzaj na raz. ( kuchnia salon i 4 pokoje) Ile cm zostawia się dylatacji przy ścianach ?

mysle ze cm powinien wystarczyc, ja mam miedzy 1-1,5cm. wazne zeby listwy to zakryly i oscieznice drzwi, uwazaj zeby wlasnie przy drzwiach nie byly zbyt duze luki bo pozesz miec potem szpary

• 1 month później...
  • 1 month później...