Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam inaczej, poniewaz do osb mam montowane wieszaki, cala konstrukcje z profili i dopiero plyty k-g. W pkkojach jest ok, ale w salonie gdzie sufit ma prawie 6x9 metrow, mam dwie rysy wzdluz długości płyty k-g, zdecydowalem sie na taki sufit, zeby miedzy belkami dac ocieplenie, pozatym chcialem lekki strop bo mam sciany z bk400. Nie wiem jaki mialbym dac inny jesli nie ten.

Gość grend

Witam

Widze że zastosowałeś rozwiazanie że WM potraktowałeś tez częściowo jako DGP z kominka montując przy nim nawiew. Mam pytanie jak to działa czy ma sens dublować TEN reku z dodatkowym DGP ?? Jak rozwiazałeś dopływ tlenu do kominka ?

Nie nazwal bym tego dgp, mam poprostu wyciag w okolicy kominka i jak w nim palilem to temp nawiewu na pewno byla kilka stopni wyzsza, tylke ze ja malo pale wiec nie mam z tego za duzych kozysci. Pamietaj ze moj wyciag WM. Jest poza komora kominka a ne wewnatrz jak DGP bo wewnatrz to temperatury moglyby zniszczyc wymiennik.

• 2 weeks później...
Noszę się z myślą postawienia "domku" gospodarczego, żeby się pozbyć z garażu gratów, może Ktoś z "wpadających" tutaj z doskoku, zna jakąś stronkę/firmę z takimi domkami, najbardziej by mnie interesował jakis prefabrykat że przyjadą i postawią od razu gotowy, bo mi już się nic budować nie chce

My mieliśmy brać z tej firmy - ale ostatecznie znajomy właściciel tartaku zaproponował korzystniejsze warunki cenowe i on nam będzie robił narzędziownię z drewutnią. Tylko do Ciebie to może im być za daleko :/

chyba w tym roku odpuszczę temat. Po zrobieniu płytek w garażu i ostrej deburdelizacji, nawet jest sporo wolnego miejsca na półkach. Faktem jest że docelowo chce całkowicie z garażu wyeksmitować rzeczy ogrodowe, i narzędzia, ale teraz nie mam już na to głowy. Aktualnie w trakcie jest opaska z kostki brukowej w koło domu, a na jesini jak pies skończy fazę rozkopywania jest plan rozpoczęcia ogrodu.

O to podobnie jak u nas. Myślałam że tylko u nas garaż jest tak zawalony :rolleyes:Niestety deburdelizacja garażu ciągle odwleka się w czasie. burdel niestety wręcz postępuję ze wzmożoną siłą:cool: Zdecydowanie jednak potrzebujemy komórki na graty ogrodowe i miejsca do przechowywania drewna kominkowego. Ogród też u nas w planach jesiennych. Kostka to temat jednak mocno odległy bo u nas trzeba wyłożyć aż 530m2 ;) aktualnie tylko utwardziliśmy i obkrawężnikowaliśmy profesjonalnie teren więc tylko pozostało wyłożyć go kostką ale to niestety kolejne 30 tysiów ;)

• 1 month później...

Myślę ,że bardzo dobrze zrobiłeś,kable grzeją te 3cm. betonu wytracając nieco swoją dynamikę grzania styropianu co wpływa na zmniejszenie ilości wilgoci mogącej z czasem pojawić się pod styropianem (może się mylę ale takie mam wrażenie).

Ja u siebie tą wylewkę planuję min 5cm.ponieważ chcę na niej postawić ściany działowe

I tu dochodzę do sedna pytania -te 3cm lali ci z gruchy ,czy ekipa kręciła beton na budowie?Stosowałeś jakieś dystanse żeby to było te 3cm na całej powierzchni?

• 3 weeks później...

w tamtym tygodniu siedziałem w stroniu śląskim

zaparłem się i na busa wziołem rower

codziennie robiłem [3 dnii]

przejazd ze stronia śląskiego w tą i z powrotem

łącznie codziennie 42 km

ale najlepsze było to że w obydwie strony jest tam prawie 400m przewyższenie na 5 km podjezdzie

teraz po tygodniu dochodzę do siebie

najlepsze jest to że po przyjeżdzie kumpel w niedzielę pociągnoł mnie na 70 km

niby zdechnięty byłem ale morda mi się śmieje na wspomnienie

• 3 months później...