makow11 12.05.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Lobo,widzę że sufit montowałeś podobnie jak j-j, tzn.płyta osb przykręcana do wiązarów i na to kartongips. Jesteś zadowolony z takiego rozwiązania?Co zadecydowało o wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 13.05.2014 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Ja mam inaczej, poniewaz do osb mam montowane wieszaki, cala konstrukcje z profili i dopiero plyty k-g. W pkkojach jest ok, ale w salonie gdzie sufit ma prawie 6x9 metrow, mam dwie rysy wzdluz długości płyty k-g, zdecydowalem sie na taki sufit, zeby miedzy belkami dac ocieplenie, pozatym chcialem lekki strop bo mam sciany z bk400. Nie wiem jaki mialbym dac inny jesli nie ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 15.05.2014 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Na zdjęciu widzę ,że do płyt osb przykręcałeś jakieś deski jako dystans. Rozumiem ,że nie przykręcałeś bezpośrednio do nich plyty k-g ,tylko pod osb robiłeś tradycyjny stelaż z metalowych kątowników? Edytowane 15 Maja 2014 przez makow11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 15.05.2014 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 deski przykrecalem ponieważ kupilem za cienkie OSB 8mm!!! więc deski w celu wzmocnienia. Jak bym dał od razu odpowiedznie OSB to by nie było potrzeby desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 20.05.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Witam Widze że zastosowałeś rozwiazanie że WM potraktowałeś tez częściowo jako DGP z kominka montując przy nim nawiew. Mam pytanie jak to działa czy ma sens dublować TEN reku z dodatkowym DGP ?? Jak rozwiazałeś dopływ tlenu do kominka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 22.05.2014 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Nie nazwal bym tego dgp, mam poprostu wyciag w okolicy kominka i jak w nim palilem to temp nawiewu na pewno byla kilka stopni wyzsza, tylke ze ja malo pale wiec nie mam z tego za duzych kozysci. Pamietaj ze moj wyciag WM. Jest poza komora kominka a ne wewnatrz jak DGP bo wewnatrz to temperatury moglyby zniszczyc wymiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.06.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Mamy to samo rozwiązanie z wyciągiem koło kominka co u Marcina i doskonale się sprawdza - czyli faktycznie podnosi tem. nawiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.06.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Noszę się z myślą postawienia "domku" gospodarczego, żeby się pozbyć z garażu gratów, może Ktoś z "wpadających" tutaj z doskoku, zna jakąś stronkę/firmę z takimi domkami, najbardziej by mnie interesował jakis prefabrykat że przyjadą i postawią od razu gotowy, bo mi już się nic budować nie chce My mieliśmy brać z tej firmy - ale ostatecznie znajomy właściciel tartaku zaproponował korzystniejsze warunki cenowe i on nam będzie robił narzędziownię z drewutnią. Tylko do Ciebie to może im być za daleko :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 05.06.2014 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 chyba w tym roku odpuszczę temat. Po zrobieniu płytek w garażu i ostrej deburdelizacji, nawet jest sporo wolnego miejsca na półkach. Faktem jest że docelowo chce całkowicie z garażu wyeksmitować rzeczy ogrodowe, i narzędzia, ale teraz nie mam już na to głowy. Aktualnie w trakcie jest opaska z kostki brukowej w koło domu, a na jesini jak pies skończy fazę rozkopywania jest plan rozpoczęcia ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 06.06.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 O to podobnie jak u nas. Myślałam że tylko u nas garaż jest tak zawalony :rolleyes:Niestety deburdelizacja garażu ciągle odwleka się w czasie. burdel niestety wręcz postępuję ze wzmożoną siłą Zdecydowanie jednak potrzebujemy komórki na graty ogrodowe i miejsca do przechowywania drewna kominkowego. Ogród też u nas w planach jesiennych. Kostka to temat jednak mocno odległy bo u nas trzeba wyłożyć aż 530m2 aktualnie tylko utwardziliśmy i obkrawężnikowaliśmy profesjonalnie teren więc tylko pozostało wyłożyć go kostką ale to niestety kolejne 30 tysiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 16.07.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Lobo M,na styropianie masz zbrojona wylewkę 3cm.To jest zwykła betonowa wylewka czy mixokret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 18.07.2014 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 zwykła betonowa. ale teraz bym sie w to nie bawil, tylko tak jak to robia inni, tzn styropian -folia-siatka-wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 19.07.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Myślę ,że bardzo dobrze zrobiłeś,kable grzeją te 3cm. betonu wytracając nieco swoją dynamikę grzania styropianu co wpływa na zmniejszenie ilości wilgoci mogącej z czasem pojawić się pod styropianem (może się mylę ale takie mam wrażenie).Ja u siebie tą wylewkę planuję min 5cm.ponieważ chcę na niej postawić ściany działoweI tu dochodzę do sedna pytania -te 3cm lali ci z gruchy ,czy ekipa kręciła beton na budowie?Stosowałeś jakieś dystanse żeby to było te 3cm na całej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 19.07.2014 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 z betoniarki, nie wiem co tam za dystanse stosowali;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalizbi 07.08.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam!Chciałbym Cię podpytać jak sprawuje się rekuperator Bartosz i jaki wybrałeś sterownik,ja właśnie jestem na etapie podejmowania decyzji i mam ochotę kupić VENĘ 3 ST lub EC ,czy drugi raz wybrałbyś Bartosza? Pozdrawiam kalizbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 10.08.2014 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Tak wzialbym Bartosza EC, sterownik mam chyba STW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalizbi 15.08.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Dziękuję za odpowiedź.Obecnie do wersji EC można kupić sterownik STW 3.1 który jest chyba uboższy od STW 1 ale też znacznie tańszy od STW 2 i STW 3.STW 1 nie widziałem już w ofercie Bartosza Pozdrawiam kalizbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 22.08.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 w tamtym tygodniu siedziałem w stroniu śląskim zaparłem się i na busa wziołem rower codziennie robiłem [3 dnii]przejazd ze stronia śląskiego w tą i z powrotem łącznie codziennie 42 km ale najlepsze było to że w obydwie strony jest tam prawie 400m przewyższenie na 5 km podjezdzieteraz po tygodniu dochodzę do siebie najlepsze jest to że po przyjeżdzie kumpel w niedzielę pociągnoł mnie na 70 km niby zdechnięty byłem ale morda mi się śmieje na wspomnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 25.08.2014 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Właśnie tego mi nad morzem brakuje, górek do pojeżdżenia, bo u nas płasko.Dlatego następny dom buduje na Lazurowym wybrzeżu - morze i góry w jednym miejscu;-) U mnie w tym roku rower trochę się kurzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik100 29.11.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Ja mam pytanie o koszt 1 kwh u ciebie. U mnie w Cieszynie Tauron kasuje w G11 0.62 zł za 1 kwh - cena ze wszystkimi opłatami przesyłami brutto. Oczywiście w umowie pisze że kwh kosztuje połowę mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts