Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kupiliśmy deski lite merbau lakieowane. W paczce są deski o róznej długości od 300mm do 1800mm. (chyba 4 lub 5 róznych długości). Szrokość klepek 15 cm), każda klepka ma mikrofrez z 4 stron.

Mam pytanie czy sa jakies sprawdzone sposoby uładania takich desek czy raczej układa się "jak leci" .

Wiem, że nie podoba mi sie jak sąsiadujące ze sobą deski kończą się w tym samym miejscu lub są tej samej długości.

Poza tym nie potrafię wymyślic jakiegoś sensowenego wzoru.

Posegreguj je wg długości (mniej więcej) i dawaj na przemian; długa - krótka lub długa średnia krótka lub dwie krótkie - długa lub jeszcze jakoś inaczej. Zależy ile jakich jest. Deski nie powinny się "spotykać" krószymi końcami. Możesz sobie wstępnie ułożyć taka podłogę, ponumerować deski i już.
Kupiliśmy deski lite merbau lakieowane. W paczce są deski o róznej długości od 300mm do 1800mm. (chyba 4 lub 5 róznych długości). Szrokość klepek 15 cm), każda klepka ma mikrofrez z 4 stron.

Mam pytanie czy sa jakies sprawdzone sposoby uładania takich desek czy raczej układa się "jak leci" .

Wiem, że nie podoba mi sie jak sąsiadujące ze sobą deski kończą się w tym samym miejscu lub są tej samej długości.

Poza tym nie potrafię wymyślic jakiegoś sensowenego wzoru.

spokojnie ukladaj jak leci..zadbaj tylko o to aby przesuniecie nie było mniejsze niz szerokosc deszczółki..