rozyczka1191 01.11.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 witam mam pytanie do forumowiczów otóz zastanawiam się jak zabezpieczyć swoją budowę przed zimą mam założoną więżbe dachową, dachowki niestety nie damy razdy zalozyc, poniewaz ja reklamujemy i niestety to troche potrwa. Zastanawiam się nad przykryciem więzby plandeką- zakupilam dwie duze na allegro tylko sie troche boję, że przy wiekszej wichurze zerwie mi więżbe... O strop tez sie martwie, bo jesli nic na dachu nie zalozymy to moze mi go rozmrozic Prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.11.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Nie wiem czy Ci pomogę ale widziałem coś takiego w ubiegłym roku Folia paro-przepuszczalna na to łaty i kontr-łaty-tak jak mają być pod dachówkę i na to czarna gruba folia budowlana mocowana zszywkami-wiosną było ok-zakładano dachówkę i pomimo opadów śniegu nawet wiatru bo wiało ubiegłej zimy-nic się nie zniszczyło-folię wiem, że wykorzystano do niszczenia chwastów na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyczka1191 01.11.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Serdecznie dziękuje, moze to i dobry pomysl )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 01.11.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 A ja chyba nic nie robilbym...trudno...drewna jedna zima nie zje,gorzej wilgoc wiosenna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyczka1191 01.11.2009 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 wiezbe mam heblowana, malowana lakierobejcą, ale i tak sie o nia obawiam no i o strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 01.11.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Powiem tak,nie spotkalo mnie to,ale...nie wydawalbym kasy na folie i laty,zeby cos zrobic tymczasowo...Jesli mialbym na to srodki,to owszem....Wg. mnie,nic nie powinno sie stac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.11.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Powiem tak,nie spotkalo mnie to,ale...nie wydawalbym kasy na folie i laty,zeby cos zrobic tymczasowo.. Łaty były i są te które obecnie są pod dachówką-nie było nic tymczasowego prócz folii A, autora wątku rozumiem jeśli strop zamoknie, a potem kilkakrotnie zamarznie to jemu może się coś stać-więźbie raczej nic sie nie stanie-piszę "raczej" gdyż jeśli drzewo namoknie -a przyjdą duże mrozy do -20*C to i drzewo popęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 01.11.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Tak,teraz doczytalem...o ktora folie chodzi....Sytuacja nietypowa....Czy folia wytrzyma wiatr,napor sniegu,czy ochroni strop?Sporo pytan,a jaka zima bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyczka1191 01.11.2009 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 ja sie zastanowie nad tym jak radzi CityMatic, mysle ze to dobry pomysl dzieki [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyczka1191 01.11.2009 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 racja, sytuacja nietypowatak nas zalatwili z dachowka z creatona, przyjechala uszkodzona, spedza mi to sen z powiekhttp://img402.imageshack.us/gal.php?g=p1030366b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 01.11.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Nie zazdroszcze...Pmaietaj,jeszcze wiele przed Toba...Uwazam,ze bejca ,wiezba przejdzie chrzest-i tak musi wytrzymac skrajne warunki pod pokryciem-latem i zima.Drewno,lakier,wszystko i tak oberwie...Strop-niejedn dom stal kilka lat bez dachu....PO kilkunastu pewnie zjadlo go slonce i pogoda...Ale jedna zima wiele nie zdziala,no chyba,ze bedzie wylewany w grudniu PS.A co z ta dachowka sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.11.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 racja, sytuacja nietypowa Ale widzę, ze masz bardzo blisko las wiec folia da radę ochroni Ci więźbę, a koszt ok 200m2 też nie będzie tak znaczący przy mogących nastąpić uszkodzeniach-no i lepsze samopoczucie. Otoczenie domu chroni go przed naporem wielkich porywistych wiatrów-to nie to co pustkowie i szczere pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozyczka1191 01.11.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Zgadza się, za sobą i przed sobą mam las Zastanowię się teraz tylko nad wyborem membrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts