krzys_i_aga 02.11.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Ostatnio byłem w OBI i już widziałem ekipy pracujące przy rozkładaniu świątecznych ozdób, dzwoneczków i mikołajów. Bardzo lubię okres świąteczny ale ludzie !!! nie ten co się rozpoczyna 03 listopada !!!! Już mnie mdłości biorą ...... Teraz przez dwa miechy będzie Ding dong deng .... Ding dong deng .... Przesyt nietakt i przesada !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 02.11.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Ostatnio byłem w OBI i już widziałem ekipy pracujące przy rozkładaniu świątecznych ozdób, dzwoneczków i mikołajów. Bardzo lubię okres świąteczny ale ludzie !!! nie ten co się rozpoczyna 03 listopada !!!! Już mnie mdłości biorą ...... Teraz przez dwa miechy będzie Ding dong deng .... Ding dong deng .... Przesyt nietakt i przesada !!!!!! W zeszłym roku ledwo co ludzie z cmentarza wrócili a już były ozdoby Mikołajkowe i Świateczne. Moim zdaniem przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 02.11.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 W makro od jutra wystawione będą art. świąteczne... Total debelizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 02.11.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 wkurza mnie to dawniej atmosferę zaczynało się wyczuwac gdzieś tak przed Mikołajem. I fajnie było, a teraz zanim Mikołaj, Wigila to już cżłowiekowi zdążą się opatrzeć te wszystkie ozdoby, choinki, reklamy i znudzić muzyka . A przeciez to taki fajny czas.... na szczęście ja do marketów bardzo rzadko chadzam ale i tak bombardują tym ze wszystkich stron, to tylko przyjdzie nam się okopać bo nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.11.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 U nas w OBI dekoracje świąteczne już były w połowie października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 02.11.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 We wrocławskim Obi choinki stały też przed Świętem zmarłych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 02.11.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 no to na gorąco: bo przeżyłam totalny szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!porąbało ich ostro bo nie mam słów: Opole, Solaris Center- w głównym trakcie wiszą 3 ogromne wieńce Bożonarodzeniowe, już świecące, ubrane na gotowo ...a na każdym piętrze wielkie choinki, też już ubrane i świecące....biorąc pod uwagę że, dojdą jeszcze małe choineczki i pewnie jakieś stroiki....nie wiem ...... jakoś to mi nie pasuje...no choćby kilka dni odczekać po dniach zadumy... przeciez ktoś to musiał chyba w nocy robić... gratulacje Panie dyrektorz świetne wyczucie czasu.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.11.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 a szwagier ma już wierzbę (w wazonie), taka suchą, ubraną w wiszące pisanki i kogutki. Już na Wielkanoc gotowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 02.11.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Przewidujący jest Nie będzie póżniej na ostatnią chwilę latał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 02.11.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 a szwagier ma już wierzbę (w wazonie), taka suchą, ubraną w wiszące pisanki i kogutki. Już na Wielkanoc gotowa! już czy jeszcze ja się pochwalę lepszym patentem u rodziców mamy w ogrodzie choinkę (kij wie co to jest - iglaków nie rozróżniam) na której przez cały rok wiszą lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 02.11.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Zarówno Boże Narodzenie jaki Wielkanoc są poprzedzone w liturgii odpowiednimi okresami przygotowawczymi. Wykraczanie handlu poza te okresy - wieszanie dekoracji - jest trochę niesmaczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.11.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 a szwagier ma już wierzbę (w wazonie), taka suchą, ubraną w wiszące pisanki i kogutki. Już na Wielkanoc gotowa! już czy jeszcze no... fakt, że jeszcze, ale też już! Zarówno Boże Narodzenie jaki Wielkanoc są poprzedzone w liturgii odpowiednimi okresami przygotowawczymi. Wykraczanie handlu poza te okresy - wieszanie dekoracji - jest trochę niesmaczne... Przecież na powaznie to nikt z tym stwierdzeniem dyskutował nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 02.11.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 byłam dzisiaj w Lidlu w Piasecznie - choinek co prawda jeszcze nie ma (albo nie zauważyłam), ale karnety do prezentów, papier, torebki papierowe z motywami świątecznymi, trochę ozdób świątecznych i całe mnóstwo słodyczy z motywami świątecznymi - czekolady, pierniki, marcepany... szlag człowieka na miejscu trafia dla mnie okres przedświąteczny zaczyna się 6 grudnia, a nie (pierun jasny !) w Dzień Zaduszny Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 02.11.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Niestety ta moda przyszła do Nas z USA , pamiętam jak byłem w tym okresie w Chicago w 1996 było to samo wtedy to mnie szokowało bo wtedy w Polsce nawet o Bożym Narodzeniu się nie myślało. ale nie wiem jak się zastanowicie i przyjrzycie temu wszystkiemu to zobaczycie przez te 10 lat ten kres był systematycznie w Polsce rozszerzany. Mnie to tez się nie podoba ale powiem szczerze boje się tegorocznej Wigilii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 02.11.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 W naszym Kauflandzie ozdoby świąteczne i słodycze z Mikołajami można było kupić już od początku października. Bardzo mi się to nie podoba. Niedługo zasypią nas tym już w wakacje. Myślę, że te wszystkie supermarkety zaczynają wyścigi o klienta. Kto pierwszy, ten więcej zarobi- rachunek jest prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 02.11.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Żeby tylko do Świąt te wszystkie smakołyki się nie zepsuły Sprawdzał ktoś daty ważności? Może to jeszcze ubiegłoroczne zapasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.11.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Żeby tylko do Świąt te wszystkie smakołyki się nie zepsuły Sprawdzał ktoś daty ważności? Może to jeszcze ubiegłoroczne zapasy? wczoraj znicze sprawdzałem, ale nie miały daty wazności. I się zastanawiałem, czy to legalne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.11.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Z tego wynika, że 27 grudnia należy się na półkach sklepowych spodziewać pisanek i krokusików w maleńkich doniczkach w zajączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 02.11.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 U mnie będą chyba już na Boże Narodzenie, bo moim cebulkom hiacyntów coś się pomyliło i zaczynają wypuszczać listki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 02.11.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Hiper i super markety to jest pikuś . Za chwilę się zacznie w radiach z "Last christmas..." na czele (w sklepach też to będą grali do upadłego) . W tym roku mogę nie wytrzymać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts