Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od 3 listopada święta Bożego Narodzenia ....... w marketach

krzys_i_aga

Recommended Posts

Ostatnio byłem w OBI i już widziałem ekipy pracujące przy rozkładaniu świątecznych ozdób, dzwoneczków i mikołajów. Bardzo lubię okres świąteczny ale ludzie !!! nie ten co się rozpoczyna 03 listopada !!!! Już mnie mdłości biorą ...... Teraz przez dwa miechy będzie Ding dong deng .... Ding dong deng .... Przesyt nietakt i przesada !!!!!!

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość coolibeer
Ostatnio byłem w OBI i już widziałem ekipy pracujące przy rozkładaniu świątecznych ozdób, dzwoneczków i mikołajów. Bardzo lubię okres świąteczny ale ludzie !!! nie ten co się rozpoczyna 03 listopada !!!! Już mnie mdłości biorą ...... Teraz przez dwa miechy będzie Ding dong deng .... Ding dong deng .... Przesyt nietakt i przesada !!!!!!

W zeszłym roku ledwo co ludzie z cmentarza wrócili a już były ozdoby Mikołajkowe i Świateczne. Moim zdaniem przesada.

wkurza mnie to :evil: dawniej atmosferę zaczynało się wyczuwac gdzieś tak przed Mikołajem. I fajnie było, a teraz zanim Mikołaj, Wigila to już cżłowiekowi zdążą się opatrzeć te wszystkie ozdoby, choinki, reklamy i znudzić muzyka :roll: . A przeciez to taki fajny czas.... na szczęście ja do marketów bardzo rzadko chadzam :wink: ale i tak bombardują tym ze wszystkich stron, to tylko przyjdzie nam się okopać :lol: bo nic innego.

no to na gorąco: :o :o :o bo przeżyłam totalny szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!porąbało ich ostro bo nie mam słów:

Opole, Solaris Center- w głównym trakcie wiszą 3 ogromne wieńce Bożonarodzeniowe, już świecące, ubrane na gotowo :o :o ...a na każdym piętrze wielkie choinki, też już ubrane i świecące....biorąc pod uwagę że, dojdą jeszcze małe choineczki i pewnie jakieś stroiki....nie wiem ......

jakoś to mi nie pasuje...no choćby kilka dni odczekać po dniach zadumy...

przeciez ktoś to musiał chyba w nocy robić...

gratulacje Panie dyrektorz świetne wyczucie czasu.................... :evil: :evil: :evil:

a szwagier ma już wierzbę (w wazonie), taka suchą, ubraną w wiszące pisanki i kogutki. Już na Wielkanoc gotowa!

już czy jeszcze :)

ja się pochwalę lepszym patentem u rodziców mamy w ogrodzie choinkę (kij wie co to jest - iglaków nie rozróżniam) na której przez cały rok wiszą lampki.

a szwagier ma już wierzbę (w wazonie), taka suchą, ubraną w wiszące pisanki i kogutki. Już na Wielkanoc gotowa!

już czy jeszcze :)

no... fakt, że jeszcze, ale też już!

Zarówno Boże Narodzenie jaki Wielkanoc są poprzedzone w liturgii odpowiednimi okresami przygotowawczymi. Wykraczanie handlu poza te okresy - wieszanie dekoracji - jest trochę niesmaczne...

Przecież na powaznie to nikt z tym stwierdzeniem dyskutował nie bedzie.

byłam dzisiaj w Lidlu w Piasecznie - choinek co prawda jeszcze nie ma (albo nie zauważyłam), ale karnety do prezentów, papier, torebki papierowe z motywami świątecznymi, trochę ozdób świątecznych i całe mnóstwo słodyczy z motywami świątecznymi - czekolady, pierniki, marcepany...

szlag człowieka na miejscu trafia :evil:

dla mnie okres przedświąteczny zaczyna się 6 grudnia, a nie (pierun jasny !) w Dzień Zaduszny

Pozdrawiam,

Armidia

Niestety ta moda przyszła do Nas z USA , pamiętam jak byłem w tym okresie w Chicago w 1996 było to samo wtedy to mnie szokowało bo wtedy w Polsce nawet o Bożym Narodzeniu się nie myślało. ale nie wiem jak się zastanowicie i przyjrzycie temu wszystkiemu to zobaczycie przez te 10 lat ten kres był systematycznie w Polsce rozszerzany. Mnie to tez się nie podoba ale powiem szczerze boje się tegorocznej Wigilii.

W naszym Kauflandzie ozdoby świąteczne i słodycze z Mikołajami można było kupić już od początku października. :o :-? :-? :-?

Bardzo mi się to nie podoba. Niedługo zasypią nas tym już w wakacje. Myślę, że te wszystkie supermarkety zaczynają wyścigi o klienta. Kto pierwszy, ten więcej zarobi- rachunek jest prosty.

Żeby tylko do Świąt te wszystkie smakołyki się nie zepsuły :wink:

Sprawdzał ktoś daty ważności? Może to jeszcze ubiegłoroczne zapasy?

wczoraj znicze sprawdzałem, ale nie miały daty wazności. I się zastanawiałem, czy to legalne???