Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od 3 listopada święta Bożego Narodzenia ....... w marketach

krzys_i_aga

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hiper i super markety to jest pikuś . Za chwilę się zacznie w radiach z "Last christmas..." na czele (w sklepach też to będą grali do upadłego) . W tym roku mogę nie wytrzymać .... :evil: :roll:

Boshe..fakt...

:-?

Idzie szału dostać... :evil:

Co do ozdób i towarów... to jestem za, że to lekka przesada... dla mnie to jakiś wyścig szczurów między marketami i sklepami... Ten ich chwyt marketingowy :-? :o

Nu i czemu dziwię się, że potem po połowie listopada na rynku też podobnie? :roll: W tamtym roku miesiąc przed świętami kupiliśmy choinkę... Ale tradycyjnie czekała do Wigilii :wink:

Gość M@riusz_Radom

Łeeeee to w sumie zakupy pozostaje Tobie robić tylko w małych osiedlowych lub wiejskich sklepach ;)

Mądra zasada mówi aby nie obrażać się na siebie w biznesie ;)

A w takich sklepikach promocji czy okazji to raczej nie uświadczysz ;)

z jednej strony mnie denerwuje

ale z drugiej strony tak bardzo nie lubię listopada, że ten zgiełk marketowy jakoś mi gra... Rozdwojenie jaźni. W sumie jednak bardziej lubie, niż nie lubię... A najpiękniejsze dla mnie były światła na Oxford Street. Zapalają je chyba na początku grudnia (albo wcześniej, ale wtedy je zauważyłam) i jakoś tak zaczęły się wtedy dla mnie święta... Takie wspomnienie z życia na obczyźnie :-?

To może by tak wypromować jakieś świeto w międzyczasie. Może tak Barbarę, na patronkę internetu; jak się akcja powiedzie, to od 1 listopada do 4 grudnia będą wystawione laptopy, netbooki, modemy i podobne dziadostwa.

:D

Chyba za póżno :-?

Podobno Internet jest już pod opieką św. Izydora :roll: :lol:

To może by tak wypromować jakieś świeto w międzyczasie. Może tak Barbarę, na patronkę internetu; jak się akcja powiedzie, to od 1 listopada do 4 grudnia będą wystawione laptopy, netbooki, modemy i podobne dziadostwa.

Gdzie Ty bylas, Południco? na zakupach???

No cóż psychologia+działania marketingowe drodzy Państwo. Przecież już dawno dowiedziono że nastrój przedświąteczny skłania do kupowania wszystkiego co ma mikołajka, choineczkę i co tam jeszcze na opakowaniu, do tego w tle muzyczka "dżingel bells", i ludzie latają po marketach jak oszaleli bo to tak ciepło na duszy się robi na dzwięk "boże nie dugo już święta".

Ostatnio błem w niemieckim Realu:), był to początek pażdziernika jakoś, no i o czywiście co na półkach? chyba nie muszę pisać że czekoladki, mikołajki, Adventskalendar, czekoladki w blaszanym pudełeczku z pozytywką (piękne), i już prawie się skusiłem jak jeszcze żona stanęła obok i szepnęła jakie to piękne. Ale na szczęście mój umysł powiedział " człowieku jeszcze nie czas na to".

Ozdób co nie miara, jednak raczej zeszłoroczne bo papierowe regały i napis " alles nur 1 Euro".\Ale co zabawniejsze niemcy poszli o krok dalej i z jednej storny na regale mikołaje i inne pierdołki świąteczne, a z drugiej strony co? no jak to przecież Halloween!!!!

Wiecie zawsze czekałem ja głupi na okres przedświąteczny, jednak od kilku lat, wogóle mnie ot nie cieszy:(:(, do tego rokrocznie albo wigilia, albo któyś z dni muszę dobę siedzieć w pracy. I ciesz się tu człowieku ze świąt!

a ja już wybieram się po lampki zewnętrzne :lol:

bo w ub roku mówiłam sobie - jeszcze czas - i w końcu nie kupiłam, bo ładne i rozsądne cenowo wykupili i zostały same drogie (albo ceny podnieśli przed świętami), a i wyprzedaży poświątecznych jakoś atrakcyjnych nie widziałam...

Komercja i jeszcze raz komercja.

Niech wszyscy oleją zakupy choinkowe w listopadzie, to "markety" może nie będą tak wcześnie zmieniać dekoracji i asortymentu.

Wszystko co przychodzi z Hameryki już nie jest takie cudowne?????

Przecież większość Polaków od zawsze fascynowała się tym co Hamerykańskie.

Gdzie Ty bylas, Południco? na zakupach???

Ja nigdzie :roll:

Nie lubię tego i jak tylko mogę, to zrzucam te czynności na barki Mojej Większej Połowy :oops: :lol:

Ale niestety faktem jest "przyspieszenie" świąt tak, że same święta jakby mniej cieszą :-? i dlatego staram się te wszystkie dekoracje omijać szerokim łukiem, o ile się da :roll: