Agduś 02.11.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Już dzisiaj usłyszałam "coraz bliżej święta..." Reklama pewnego napoju w TV to była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 02.11.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Hiper i super markety to jest pikuś . Za chwilę się zacznie w radiach z "Last christmas..." na czele (w sklepach też to będą grali do upadłego) . W tym roku mogę nie wytrzymać .... Boshe..fakt... Idzie szału dostać... Co do ozdób i towarów... to jestem za, że to lekka przesada... dla mnie to jakiś wyścig szczurów między marketami i sklepami... Ten ich chwyt marketingowy Nu i czemu dziwię się, że potem po połowie listopada na rynku też podobnie? W tamtym roku miesiąc przed świętami kupiliśmy choinkę... Ale tradycyjnie czekała do Wigilii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 03.11.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 ...no w sobote(dzień przed W Ś) poszłam do kauflandu po znicze ...a tu ani jedngo ,ale za to bombek bez liku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 03.11.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Tak niestety jest...strasznie mnie WKURZA i wtedy wychodze z takiego marketu i nic juz u nich nie kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 03.11.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Łeeeee to w sumie zakupy pozostaje Tobie robić tylko w małych osiedlowych lub wiejskich sklepach Mądra zasada mówi aby nie obrażać się na siebie w biznesie A w takich sklepikach promocji czy okazji to raczej nie uświadczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.11.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 No ale muszą być tacy, których to nie wkurza, którzy kupują w listopadzie ozdoby, choinki, papier w Mikołaje i inne takie. No bo wszystkim rządzi niewidzialna ręka rynku i gdyby sie nie opłacało, to by nie było tego wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 03.11.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 To może by tak wypromować jakieś świeto w międzyczasie. Może tak Barbarę, na patronkę internetu; jak się akcja powiedzie, to od 1 listopada do 4 grudnia będą wystawione laptopy, netbooki, modemy i podobne dziadostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 03.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 w gustownym przybraniu z bombek, dzwonków, łańcuszków..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 03.11.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 no, sw. mikołaja jest 6 grudnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.11.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 z jednej strony mnie denerwuje ale z drugiej strony tak bardzo nie lubię listopada, że ten zgiełk marketowy jakoś mi gra... Rozdwojenie jaźni. W sumie jednak bardziej lubie, niż nie lubię... A najpiękniejsze dla mnie były światła na Oxford Street. Zapalają je chyba na początku grudnia (albo wcześniej, ale wtedy je zauważyłam) i jakoś tak zaczęły się wtedy dla mnie święta... Takie wspomnienie z życia na obczyźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.11.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 To może by tak wypromować jakieś świeto w międzyczasie. Może tak Barbarę, na patronkę internetu; jak się akcja powiedzie, to od 1 listopada do 4 grudnia będą wystawione laptopy, netbooki, modemy i podobne dziadostwa. Chyba za póżno Podobno Internet jest już pod opieką św. Izydora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.11.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 To może by tak wypromować jakieś świeto w międzyczasie. Może tak Barbarę, na patronkę internetu; jak się akcja powiedzie, to od 1 listopada do 4 grudnia będą wystawione laptopy, netbooki, modemy i podobne dziadostwa. Chyba za póżno Podobno Internet jest już pod opieką św. Izydora Gdzie Ty bylas, Południco? na zakupach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 04.11.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 bylismy wczoraj w Almie i w Piotrze i Pawle i tam też sa już półki z Mikołajami, choineczkami, aniołkami poszaleli, chyba nikt nie chce być gorszy. Niedługo to zaraz po Wielkanocy w sklepach bedą się pojawiac bombki, a po Nowym Roku jaja wszelakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 04.11.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Szukała odpowiednich majtoszek bo tamte już się przejadły i podarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 04.11.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 No cóż psychologia+działania marketingowe drodzy Państwo. Przecież już dawno dowiedziono że nastrój przedświąteczny skłania do kupowania wszystkiego co ma mikołajka, choineczkę i co tam jeszcze na opakowaniu, do tego w tle muzyczka "dżingel bells", i ludzie latają po marketach jak oszaleli bo to tak ciepło na duszy się robi na dzwięk "boże nie dugo już święta". Ostatnio błem w niemieckim Realu:), był to początek pażdziernika jakoś, no i o czywiście co na półkach? chyba nie muszę pisać że czekoladki, mikołajki, Adventskalendar, czekoladki w blaszanym pudełeczku z pozytywką (piękne), i już prawie się skusiłem jak jeszcze żona stanęła obok i szepnęła jakie to piękne. Ale na szczęście mój umysł powiedział " człowieku jeszcze nie czas na to". Ozdób co nie miara, jednak raczej zeszłoroczne bo papierowe regały i napis " alles nur 1 Euro".\Ale co zabawniejsze niemcy poszli o krok dalej i z jednej storny na regale mikołaje i inne pierdołki świąteczne, a z drugiej strony co? no jak to przecież Halloween!!!! Wiecie zawsze czekałem ja głupi na okres przedświąteczny, jednak od kilku lat, wogóle mnie ot nie cieszy:(, do tego rokrocznie albo wigilia, albo któyś z dni muszę dobę siedzieć w pracy. I ciesz się tu człowieku ze świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.11.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 a ja już wybieram się po lampki zewnętrzne bo w ub roku mówiłam sobie - jeszcze czas - i w końcu nie kupiłam, bo ładne i rozsądne cenowo wykupili i zostały same drogie (albo ceny podnieśli przed świętami), a i wyprzedaży poświątecznych jakoś atrakcyjnych nie widziałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 04.11.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Komercja i jeszcze raz komercja. Niech wszyscy oleją zakupy choinkowe w listopadzie, to "markety" może nie będą tak wcześnie zmieniać dekoracji i asortymentu. Wszystko co przychodzi z Hameryki już nie jest takie cudowne?????Przecież większość Polaków od zawsze fascynowała się tym co Hamerykańskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.11.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 To może by tak wypromować jakieś świeto w międzyczasie. Może tak Barbarę, na patronkę internetu; jak się akcja powiedzie, to od 1 listopada do 4 grudnia będą wystawione laptopy, netbooki, modemy i podobne dziadostwa. Chyba za póżno Podobno Internet jest już pod opieką św. Izydora Gdzie Ty bylas, Południco? na zakupach??? Ja nigdzie Nie lubię tego i jak tylko mogę, to zrzucam te czynności na barki Mojej Większej Połowy Ale niestety faktem jest "przyspieszenie" świąt tak, że same święta jakby mniej cieszą i dlatego staram się te wszystkie dekoracje omijać szerokim łukiem, o ile się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 04.11.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 na forum w poradach życiowych też już wątki świąteczne wywleczone do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.11.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Na szczescie robienie zakupow w super i hipermarketach, jak i zagladanie do watkow swiatecznych nie jest obowiazkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts