zuznka 05.11.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Sprzeciw, kategoryczny sprzeciw ( mój osobisty, wieloletni) wygłaszam i tu przeciwko tak wczesnemu wystawianiu światecznych artykułów !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.11.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 http://i.demotywatory.pl/uploads/1257070909_by_jury90_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 05.11.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 retrofood,obrazek sprawił,że ryczę ze śmiechu wespół w zespół z córą A co do wczesnych świąt w marketach-ja tam to nawet lubię Chadzam wtedy pod te świąteczne melodyjki jakoś tak wolniej A i misterne plany właścicieli marketów jakoś na mnie nie działają-uodparniam się wtedy na ten świąteczny wyścig i patrzę na wszystko tak bardziej socjologiczno-psychologiczno-filozoficznie.I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 06.11.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 właśnie na TVN leciała świąteczna reklama coca-coli... poddaję się Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 11.11.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Chociaż do świąt jeszcze miesiąc z okładem, to w supermarketach i centrach handlowych pojawiły się pierwsze oznaki Bożego Narodzenia. Choinki, stroiki i Święci Mikołajowie w różnych postaciach - wnoszą trochę świątecznej atmosfery w listopadową szarugę. Jednak ich podstawowym zadaniem jest przekonanie nas do zakupów. Mimo, że bożonarodzeniowa forma marketingu może męczyć, to jednak jest skuteczna - podkreśla psycholog reklamy Norbert Maliszewski. Tradycyjnie, to w listopadzie i grudniu handlowcy mają swoje żniwa. Bożonarodzeniowe reklamy sprawiają, że przestajemy zachowywać się racjonalnie - tłumaczy psycholog. Nastrój świąteczny - kolędy i stroiki służą wzbudzaniu emocji. Świąteczne atrybuty powodują, że zaczynamy kierować się sercem - chcemy jak najwięcej i jak najlepiej. I w efekcie kupujemy. Zdaniem Norberta Maliszewskiego - komercja i szał zakupowy już wrosły w polską kulturę świętowania. Reklama, niestety, przyczynia się do desakralizacji Bożego Narodzenia, bo odwołuje się do potrzeb związanych ze statusem i prestiżem - tłumaczy psycholog. W listopadzie i grudniu obroty marketów wzrastają średnio o kilkadziesiąt procent, i stanowią 20%-30% obrotów rocznych. W marketech są już po 4 rzędy (zależy jak kto liczy ) zabawek . Musze dziecko z papierową torbą na głowie przeprowadzać przez te strefę wysokiego zagrożenia dla portfela przeprowadzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 11.11.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ja już słyszałem w tamtym tygodniu w niedziele ,, jingle bells' dobrze ,że nie Last Christmas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.11.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 A moje nastoletnie dziecko po wczorajszej wizycie w OBI, powyciągało wczoraj z pudeł jakieś mikołaje i stajenki i powystawiało na półki w domu A na przyszly tydzień planuje zakupy świąteczne (bombki, ozdoby i takie tam). Powiem jeszcze, że zawsze z takimi zakupami czekam na ostatnią chwilę i ciągle muszę przebierać w resztkach. Może więc rzeczywiście już trzeba sie zaopatrzać, bo wczoraj ludzie ostro kupowali te świąteczne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.11.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ja nie robie zakupow w marketach, wiec nie wiem czy w naszym rejonie sa juz w nich swiateczne ozdoby.A o swietach zaczynam juz myslec, powoli planuje co kumu kupie pod choinke i jeszcze w tym tygodniu musze zarobic ciasto na pierniku, ktore to ciasto musi lezakowac miesiac (okolo). Takie planowanie swiateczne pozwala mi przetrwac zawsze ponury listopad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.11.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 i jeszcze w tym tygodniu musze zarobic ciasto na piernik, ktore to ciasto musi lezakowac miesiac (okolo). . O rany, przypomniałaś mi o pierniku!!!! Przez wiele lat robiłam piernik. Prawdziwy, na miodzie, korzeniach, taki co właśnei miesąc ma leżeć. Potem była budowa, przeprowadzka, jakoś o pierniku wszyscy zapomnieli. Masz rację, czzs najwyzszy zagnieść piernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.11.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 i jeszcze w tym tygodniu musze zarobic ciasto na piernik, ktore to ciasto musi lezakowac miesiac (okolo). . O rany, przypomniałaś mi o pierniku!!!! Przez wiele lat robiłam piernik. Prawdziwy, na miodzie, korzeniach, taki co właśnei miesąc ma leżeć. Potem była budowa, przeprowadzka, jakoś o pierniku wszyscy zapomnieli. Masz rację, czzs najwyzszy zagnieść piernik EZS uciekla mi literka , ja zarabiam ciasto na pierniki (100 szt) takie co moga jeszcze w puszce po swietach lezec. Ale to juz czas najwyzszy, wiec do roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 11.11.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 No to do roboty Tylko o przepis bym prosiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 11.11.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 EZS, galka- przepis znajdziecie tutaj: http://forum.muratordom.pl/przepisy-na-swiateczne-pysznosci,t36307.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.11.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 No to do roboty Tylko o przepis bym prosiła Moje pierniki sa tutaj http://forum.muratordom.pl/przepisy-na-cos-slodkiego-pysznego-i-latwego-do-zrobienia,t110423-300.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 11.11.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Dzieki magpie 101 Czy już czas je robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.11.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Dzieki magpie 101 Czy już czas je robić jeżeli robisz na prawdziwym miodzie, to można teraz zarobić ciasto, przykryć ścierką i odstawić w chłodne miejsce (wcale nie do lodówki, ja wstawiam do szafki) nawet na 3 tygodnie. Przed świętami się piecze. Pierniki torunskie zaczyniano przy urodzeniu dziewczynki a pieczono na slub To ile czekały? Tylko ja daję pół litra miodu na kilo mąki. Nie wiem, ile to deko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.11.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Dzieki magpie 101 Czy już czas je robić Ja bede w tym tygodniu zarabiac ciasto, odstawie do zimnego garazu szczelnie przykryte (zeby zwierzaki sie nie dobraly ), piec bede 10 dni przed swietami. W tym roku robie z podwojnej porcji - 200 sztuk, wymyslilam, ze kupie ladne koszyczki, wyloze swiateczna serwetka, na to pierniczki - calosc zapakuje w celofan i dam takie paczuszki z zyczeniami zamiast stroikow jak co roku (bedzie dla kilku kolezanek i wspolpracownicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts