Mirron 02.11.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam! Skułem stare płytki w łazience, część z nich odpadła sama cześć ze starym cementem (klejone na cement) a część z tynkiem przez co teraz mam ubytki na ścianie miejscami całe płaty rzędu 50x50cm..... o grubości ok 1-2cm i teraz zastanawiam się czym to podrównać... zaprawą murarską Atlas lub tynkarską (chociaż ta jest bardziej sypka po wyschnięciu...) czy poprostu tynkiem gipsowym np Knaufa MP75 ? Na wyrównaną powierzchnię powtórnie zostaną ułożone płytki.. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 02.11.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Oczyść miejsca, które będziesz uzupełniał. Może być zaprawa murarska lub tynkarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 02.11.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 ja np. miałem sporo wolnego kleju i wyrównałem klejem do płytek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.11.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 ja bym tego knaufa sobie odpuścił (jeżeli już koniecznie ma być gips to niech to będzie chociaż gips budowlany).Najlepiej chyba kup jakiś tani klej do płytek za 12-14zł (np jest taki klej "klejfix" w LM - taki brązowy worek) i wyrównać to klejem - będzie chociaż dobrze się trzymać. A i nie zapomnij zagruntować tego przed uzupełnianiem tych ubytków. Co do tego kleju to kleiłem nim płytki na ścianie w łazience i kotłowni i trzyma dobrze tylko niestety szybko wiąże .. no ale dlatego taka cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts