paula8122 02.11.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Zbieram inforamcje o alarmach. Wiecie ile kosztuje założenie alarmu w domu przez security. A jaki jest koszt zakupienia i zamontowania samemu alarmu bezprzewodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 02.11.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 zadzwoń do najbliższego seciurity bo nawet jak znajdziesz lepszą cenę w innej firmie na drugim końcu Polski to ci i tak raczej nie założą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag32 02.11.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Skontaktuj się z firmą Jablotron, montaż tego systemu to kilka godzin, a mają oni umowę z firmami ochroniarskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 02.11.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 założenie alarmu przez security: 4750 PLN alarm zakupiony i załozony samodzielnie: 312,64 PLN umiejętność podania kilku przydatnych informacji: bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 02.11.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Alarm bezprzewodowy - samodzielny montaż to koszt ok. 1000 zł.w security ok. 2 000 netto, ale dodają monitoring, co się w sumie opłaca- firmy niechętnie monitorują alarmy założone samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 03.11.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 a nie trza bylo pomyslec o tym alarmie w trakcie robienia instalacji elektrycznej ja tak zrobilem i koszt kabli to 150 zloty w tym czujki gazu dymu i wnustwo innych ruchu i przelewu wody pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 03.11.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 a nie trza bylo pomyslec o tym alarmie w trakcie robienia instalacji elektrycznej ja tak zrobilem i koszt kabli to 150 zloty w tym czujki gazu dymu i wnustwo innych ruchu i przelewu wody pozdrawiam A to już inna sprawa- i jak najbardziej słuszna. Położenie kabli do alarmu w trakcie budowy to niewielki koszt, a teraz aby założyć bezprzewodowy z taką ilością czujników- (kontaktrony, zalania, dymu itp)- to koszt sięgnąłby chyba ze 7 000 zł, a wymiana baterii co dwa lata też koszt niemały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag32 03.11.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 W tym celu właśnie zostały stworzone alarmy bezprzewodowe, więc na obecną chwilę, czyli po wykończeniu domu, lepiej jest założyć system bezprzewodowy.Dla czego Jablotron? Ponieważ ma mnóstwo przydatnych funkcji, w tym sterowanie automatyką domową.Na pewno wyjdzie taniej niż przewodowy, jeśli nie ma przewodów położonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 03.11.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Ja jednak skłaniałbym się bardziej ku systemowi Satela chociaż wydaje mi się że Jablotron będzie tańszy. I co do systemów bezprzewodowych to czasami zdarzają się zakłócenia no ale cóż nie ma rzeczy idealnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 03.11.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 momento bo juz glupieje jestem kompletnym laikiem w tym i dlatego sie musze zapytac ale najpierw cos mi wyjasnijcie skoro jeni pisza ze koszt bezprzewodowego to ogromna kwota jakies 7 000 a inni ze to 100 samodzielnie i 2000 przez jakas firme to kto wkoncu mowi prawde wiem ze to zalezy od jakosci systemu od ilosci czujek ale porownajmy te same kablowe i te bez kablowe ile to by wyszlo i jak byscie mogli pozdzucic dlamnie jakis alarmik bo pewnie w grudniu bede zakladal to bym byl wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 04.11.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 A więc tak..Wszystko zależy od tego jak duży to ma być system, ile czujek manipulatorów itp. oraz jakiej klasy ma być to system.Ceny za sensowny system na domek taki około 150m2 to rzeczywiście mogą wynieść z robocizną z jakieś 7~10tys. Jeśli np sam byś montował to np tu masz taki zestaw jabltrona http://allegro.pl/item795996211_zestaw_alarmowy_alarm_jablotron_bezprzewodowy_8x.html Ale jeśli masz możliwość np nie do końca wykończony dom to jednak proponowałbym zrobienie alarmu przewodowego, przecież zawsze sam możesz poprowadzić przewody a podłączenie i oprogramowanie może wykonać ci firma która będzie monitorowała twój dom ( firma ochroniarska ) w tedy za robociznę zapłacisz około 1tys zł + około 1~2tys za urządzenia ( np http://allegro.pl/item802638873_alarm_kpl_satel_ca_10_lcd_8_czujnikow_aqua_plus.html) Ale na pewno nie zrobisz tego za 100 lub 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 04.11.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 alarm zakupiony i załozony samodzielnie: 312,64 PLN umiejętność podania kilku przydatnych informacji: bezcenna Co to za bzdury? Ja zapłaciłem za 7 czujek, centralę, skrzynkę, akumlator, syrenę, manipulator, powiadamianie GSM prawie 2000 zł Firma DSC. Nawet po odjęciu GSM mamy 1500 więc gdzie te 312 zł które miałem zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 04.11.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Co to za bzdury? Wyluzuj z rana i uśmiechnij się. Jakie pytanie w pierwszym poście taka odpowiedź. Kto nie znając wielkości i liczby pomieszczeń, rodzaju czujek itp. poda koszt wykonania alarmu ? Nie kupi się czujki i syreny za 312,64 ? To też alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag32 04.11.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 A więc tak.. Wszystko zależy od tego jak duży to ma być system... ...Jeśli np sam byś montował to np tu masz taki zestaw jabltrona http://allegro.pl/item795996211_zestaw_alarmowy_alarm_jablotron_bezprzewodowy_8x.html ...Ale jeśli masz możliwość np nie do końca wykończony dom ...firma która będzie monitorowała twój dom ( firma ochroniarska ) w tedy za robociznę zapłacisz około 1tys zł + około 1~2tys za urządzenia ( np http://allegro.pl/item802638873_alarm_kpl_satel_ca_10_lcd_8_czujnikow_aqua_plus.html) Ale na pewno nie zrobisz tego za 100 lub 200zł Za 300 zł, to tani, badziewny alarm do samochodu kosztuje. Co do systemu Jablotrona. Jest to w pełni system bezprzewodowy z opcją przewodową, więc gdzie się da, to prowadzi się przewody, gdzie się nie da zakłada się przewodowo. Do tego potrafi jeszcze obsługiwać automatykę, w tym bramy, ogrzewanie itp. Ma również funkcje kontroli dostępu. Można go kontrolować przez GSM, SMS, Karty MIFARE, a nawet z samochodu za pomocą klawiatury auta i oczywiście przez Internet. Radzę jednak skontaktować się z producentem, gdyż Jablotron współpracuje z firmami ochroniarskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 04.11.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Co to za bzdury? Wyluzuj z rana i uśmiechnij się. Jakie pytanie w pierwszym poście taka odpowiedź. Kto nie znając wielkości i liczby pomieszczeń, rodzaju czujek itp. poda koszt wykonania alarmu ? Nie kupi się czujki i syreny za 312,64 ? To też alarm. dziwie się że ludzie zakładają tematy które już istnieją. D**** się nie chce ruszyć i poczytać kliknąć w szukaj wpisać alarm i wsio Poczytać zadać pytanie. W wątku o alarmach chyba już jest wszystko powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 04.11.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 momento bo juz glupieje jestem kompletnym laikiem w tym i dlatego sie musze zapytac ale najpierw cos mi wyjasnijcie skoro jeni pisza ze koszt bezprzewodowego to ogromna kwota jakies 7 000 a inni ze to 100 samodzielnie i 2000 przez jakas firme to kto wkoncu mowi prawde wiem ze to zalezy od jakosci systemu od ilosci czujek ale porownajmy te same kablowe i te bez kablowe ile to by wyszlo i jak byscie mogli pozdzucic dlamnie jakis alarmik bo pewnie w grudniu bede zakladal to bym byl wdzieczny Tak jak pisze Gelo_26 wszystko zależy od wielkości systemu. W trakcie układania kabli, koszt ich położenia (zwłaszcza jak robisz to samodzielnie) jest niewielki. Można ułożyć sobie kable do dodatkowych klawiatur (manipulatorów) do czujek zalania wodą, do kontaktronów okiennych, itp. Przy instalacji alarmu nie musisz wykorzystywać wszystkiego- można na tej podstawie skonstruować podstawowy system. W miarę rozwoju domu i apetytu na automatykę dołączasz kolejne czujki za stosunkowe nieduże pieniądze. I teraz porównanie- gdyby chcieć na bazie systemu bezprzewodowego zbudować odpowiednik rozbudowanego systemu przewodowego, koszt byłby wielokrotnie większy- stąd to moje 7 000 zł. a to jest cena za alarm bez "bajerów" pozdrawiam i zachęcam do planowania wszystkiego z wyprzedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek.3500 12.11.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 ...dokładnie , cena zależy od rodzaju alarmu, ilości czujek itd..oraz pewnie od regionu w którym kupuje się min.ww akcesoria, ale najbardziej wydaje mi się pewną i rzetelną informację uzyskasz od firmy zajmującej się alarmami, która działa na "Twoim" rynku i po przyjechaniu do owego mieszkania wszystko Ci obliczy i ustali...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 29.11.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Zbieram inforamcje o alarmach. Wiecie ile kosztuje założenie alarmu w domu przez security. A jaki jest koszt zakupienia i zamontowania samemu alarmu bezprzewodowego. Witam!!! Nie polecam tych bezprzewodowych bo z tego co sie orientowalem to tandeta!!! A taki kakretny to drogi. Najleprzym i najpewniejszym rozwiazaniem to przewodowe rozwiazanie. Jak ktos bedzie chcial przeciac przewod to zalaczy sie alarm. Ja po probie wlamania jaka mialem zakupilem taki najprostrzy firmy satel polska dobra produkcja. Centrale zawsze mozesz dobrac do swoich mozliwosci finansowych i potrzeb, nawet ten tanszy to ma mozliwosc powiadamiania na telefon. Co do ceny samemu zawsze taniej i jesli macie troche technicznego zaciecia to polecam tak wykonac. Kuzyn w solidzie zaplacil okolo 800zl a mnie to wyszlo okolo 500zl. Jesli chcecie otrzymac wiecej informacji moge pomoc na PRIV pozdrawiam radzikkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarzyna 01.12.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam. Sam montuję alarmy i wiem, że jak się chce to w wykończonym domu można założyć alarm przewodowy. Jak już wcześniej kolega zaznaczył ,że bezprtzewodowy to badziew, ja się pod tym podpisuję a do tego zmieniaj baterie - porażka. W wykończonym domu kable prowadzę np w kominach wentylacyjnych, pod listwami podłogowymi, za błazerią itd. oczywiście potem się ję ładnie przykleja ponownie . Polecam satela bo dobre i polskie, mają dobre wsparcie techniczne, udostępniają nowe oprogramowanie za friko a funkcjonalność taniej centrali np ca10 plus manipulator LCD w zupełności wystarcza do oczujnikowania niewielkiego domu, jak dodać expandery wejść to duży system też można zrobić. Jak ktoś ma bardzo duży dom to montuję integrę 32 lub 64 i na tej platformie zbuduję system o możliwościach ogromnych łcznie z kontrolą dostępu, roletami antywłamaniowymi itd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_w 17.12.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Na mojej stronie znajdziecie zestawy alarmowe. Można coś podpatrzeć i samemu sobie stworzyć według własnych potrzebhttp://sps.net.pl/galeria.php?xid=1284224 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts