zielony_listek 02.11.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Normalnie szok . Wykopywałam kanny na zimę i w korzeniach schowały się trzy splecione ze sobą, zahibernowane jaszczurki. Szok, bo jak zyje to w tym ogrodku chyba raz jaszczurke widziałam. Niestety nie miałam aparatu, nawet komórki zapomniałam. Nie bardzo wiedziałam co zrobic, bo wykopałam je z całą bryłą korzeni, która się rozpadła zanim się połapałam (na szczęście nic im nie zrobiłam łopatą) i cieżko wyczuć, jak głęboko były. Do internetu dostepu nie miałam, a bałam sie za dlugo je na wierzchu trzymac, żeby sie nie obudziły. Mysle sobie: za głęboko nie - bo się uduszą się albo nie dadzą rady wyleźć, a za płytko - to przemarzną. Przysypałam je lekko ziemią i usypałam nad nimi spora kupe liści. Jak myślicie, przeżyją? W pierwszej chwili myslałam, że sa niezywe, ale nie, zdrowiutka skórka. I tak fajnie ze sobą posplatane. No niesamowite, nie widziałam nigdy czegoś takiego No i nie wiem, co to za gatunek, bo na zdjęciach i zwinka i zyworódka to takie więcej kolorowe, a te były jednolite, takie... szare jakby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 03.11.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 ło matko, chyba bym umarła ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 03.11.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 i co z tymi jaszczurkami, doczytałaś jak głęboko powinny być? ja nic nie mogę znaleźć o głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.11.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 ja z miesiąc temu wykopałam, schowałam jaszczureczkę w to samo miejsce. i dalej nic nie robiłam, chyba, że mój kot zainteresował się pulchniejszą ziemią.............. na wiosnę z kolei wykopałam żabę tzn ropuchę, też ją przysypałam jak była - dalszych losów niestety nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 04.11.2009 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 i co z tymi jaszczurkami, doczytałaś jak głęboko powinny być? ja nic nie mogę znaleźć o głębokości Nic nie znalazłam o głębokości, same ogólniki. Zerknę, czy w bibliotece jakiejś książki o gadzinach nie mają. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to późną wiosną sprawdzić to miejsce - jak ich nie będzie, to znaczy, że przezyły i wylazły. No nie mogę sobie darowac, że nie miałam aparatu. Wyglądały ślicznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 04.11.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 może jakieś forum jaszczurkowe jest? czy jesli coś znajdę to mogę tam zacytować Twój pierwszy post? edit.forumhttp://www.jaszczury.fora.pl/wszystkie-polskie-jaszczurki,36/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 04.11.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 to juz lepiej zapytać tu:terrarystyka.pl albo na http://www.terrarium.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 05.11.2009 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 może jakieś forum jaszczurkowe jest? czy jesli coś znajdę to mogę tam zacytować Twój pierwszy post? No pewnie, zacytuj. Joshi, dzieki za linki. U mnie chwilowo jaszczurki zeszły na drugi plan bo muszę kupic wózek inwalidzki dla psa. Holender jasny, nie wiem dlaczego nie moge wejśc na forum dogomania - wywala mi się przeglądarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 05.11.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 ja z miesiąc temu wykopałam, schowałam jaszczureczkę w to samo miejsce. Ale jak głęboko ona była? Bo w moim przypadku nie potrafie określic głębokości... Fajnie wyglądaja takie spiące, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts